syn mazonami,madem gereksiz buluyorsun niye cevap yazmayı gerekli duydun..Konu hitab etmiyorsa yorum yapmazsın..Yapan insanlrada saygı duymalısın diye düşünüyorum..BEn tam bir FD hastasıyım her şarkısını hiç bıkmadan ve sıkılmadan tekrar tekrar dinleyebilirm ama ilk 5 imi de oluşturdum yani..
Herkes Feridun Düzağaç'ın evet her parçasını sever ve eşit mesafede baktığından da şüphem yok. Fakat illaki dinleme sırası herkeste farklıdır. Buda demektirki ilk beş oluşturulabilinir.
bence mazonomi haklı,şöyleki;durmadan zaten sınıflandırıyoruz bir şeyleri,her şeyde bir kategorizasyon mevcut.tabii ki herkes kendi favori Fd şerkılarını oluşturabilir,ama hepsi o kadar güzel ki şarkılarının ruh haline göre ilk 5 de değişir.Bu durumda sabit bir ilk 5 listesi yapmak imkansızlaşır,ama topici kınamasını da ben kınıyorum ayrıca.Burada insanlar belki de coşkuyla (kendilerini ifade yöntemi olarak da olabilir) bir şeyler paylaşmışlar,yanlış.
yalnızlığım sana emanet..
içimden şehirler geçiyor..
nadas...
lavinya..
cumartesi.....
FD nin her şarkısı çok güsell aslında... ama benim ilk beşim bu..
sevgili mazonami ilk 5 şarkı oluşturmada bir sakınca olacağını düşünmüyorum.sonuçta biz feridun abiyi ve şarkılarının tümünü sevmeseydk üye olmazdk buraya.bugün fdnin 1-2 şarkısnı beğenenler değil tümüne gönül verenler üye oluyor buraya.o yüzden böyle bir başlığın hiçbir sakıncası yok.insanlar şarkıları(onlara kattığı duyguya)göre sıralamaya koyabilirler.ruh haline bağlı bir mesele belki de