Affetmenin Hafifliği

Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz.
Ayrıca bu panomuzu blog web günlüğü gibi kullanacağız. Lütfen yalnızca kendi yazı, şiir vb yazıları paylaşın.! Başkalarına ait eser ise; lütfen not düşün.
GULCIN
Üye
Üye
İsim: Gül

Affetmenin Hafifliği

Mesaj gönderen GULCIN »

Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklifte bulunur: "Bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?" Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler. "O zaman" der öğretmen. "Bundan sonra ne dersem yapacağınıza da söz verin" Öğrenciler bunu da yaparlar. "Şimdi yarınki ödevinize hazır olun. Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!" Öğrenciler , bu işten pek birşey anlamamışlardır. Ama ertesi sabah hepsinin sıralarını üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen: "Şimdi, bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun." Bazı öğrenciler torbalarına üçer-beşer tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen, kendisine "Peki şimdi ne olacak?" der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar: "Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okuldayken sıranızın üstünde? hep yanınızda olacaklar." Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez, denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar: "Hocam, bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor." "Hocam, patatesler kokmaya başladı. Vallahi, insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık." "Hem sıkıldık, hem yorulduk?" Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir: "Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz, halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.

alıntıdır
benkisacafd
Dengesiz Üye(Banlı)
Dengesiz Üye(Banlı)

Re: Affetmenin Hafifliği

Mesaj gönderen benkisacafd »

bunu daha önce duymuştum..güzel bir ders vermiş öğrencilerine..hemde en zor olanı hayat dersi......ama affetmek hikayelerdeki kadar kolay olmuyor malesef her zaman... :x affetmek büyüklüktür ama affedememek te var işin içinde hiç bir zaman affedilmeyecek olanlarda var.......... :( zor zor zor,affetmek sandığızdan daha da zor...
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
İsim: Serkan

Mesaj gönderen sehrikalp »

Aklı ve mantığı yerindeyken, hatayı göre göre yapan bir insanı (eğer bu hata benimle ilgili olumsuz sonuçlara sebep oluyorsa) asla affetmem. Hiç bir yükte hissetmem. Bu çok defa olmuştur hayatımda. Hatayla yapıldığına inanırsam da kesinlikle affederim. Öyle hatalar vardır ki, hata olduğunu kabul etmek zordur. Örneğin; aşkta. Başka biriyle bir anlık yakınlaşma sonucu yakalanan sevgili: Zayıf bir anımdı. İnan seni seviyorum diye yalvarsa, kendini bile öldürse affetmem. Affetmedim de zaten.
Kullanıcı avatarı
carizma
Takımdan
Takımdan
İsim: Sinan Seyda

Mesaj gönderen carizma »

Çok güzel bir yazı.Acaba benim ne kadar patatesim olurdu.Merak ettim. :)
Paylaştığın için teşekkürler.
yaskaman

Mesaj gönderen yaskaman »

affetmek bir erdemdir.. erdem ise insan olmanın gereklerinden biri..
kinci olmanın kimseye bir faydası olmayacağı gibi ruhumuza olan zararı çok fazla. gelin küçük damlalardan okyanuslar yaratıp boğmayalım birbirimizi.. :idea:
GULCIN
Üye
Üye

Mesaj gönderen GULCIN »

yorumlarınız için teşekkürler....
Affetmek bi erdemdir ama affedilmeyi haketmeyen insanlar da olabilyor malesef ki
yaskaman

işte asıl erdem affedilmeyi hak etmeyenleri bile affedebilmektir.. :idea:
GULCIN
Üye
Üye

Mesaj gönderen GULCIN »

öyle an oluyor ki öyle büyük oluyor ki hata istesen de affedemiyosun ya da affediyosun tekrarlıyor
yaskaman

sen affetmekten imtina etmek istiyorsan bu senin seçimin olur. ama kusur işleyen insan ancak affedildiğinde mahçup olur :wink:
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
İsim: Serkan

Mesaj gönderen sehrikalp »

Öyle insanlar vardır ki; affınızı kazandıklarında bunu bir taviz olarak görürler ve taviz tavizi doğrur. Hatalar zincir olur ve zarar gören yine biz oluruz. Bu gibi insanları ayırt etmek gerekir. Çok temiz kalplisin yaskaman. İncitirler seni. Dikkat et.
GULCIN
Üye
Üye

Mesaj gönderen GULCIN »

çok haklısın sehrikalp çok inciniyor insan :cry:
yaskaman

Teşekkür ederim sehrikalp. Hepimiz ortaklaşa kirlettiğimiz bu dünyada temiz kalmak adına çaba gösteriyoruz. Dediğiniz gibi taviz verdiğimiz insanlar bazen iyi niyetimizi suistimal edip bizi incitebilirler. elbette böyle insanları seçebilmeliyiz ama iyi olmaktan yorulmamalı insan. kaba tabirle enayi de olsak iyi olalım.
film bittiğinde kötüler dışarıda, iyiler kalplerde kalır..
dinledimdeanladim
Banlanmış Üye
Banlanmış Üye

Mesaj gönderen dinledimdeanladim »

affetmek bana zor gelmiyo ama önemli olan hatalı tarafın af dileyebilmesi....karşı taraf af diliyorsa zaten bu pişman olduğu anlamına gelir.o zaman affetmek gerekir tabii burada bize affedebilecek parçalanmamış bi kalp bırakılması da önemli..hımmm kafam karıştı şimdi :) suçtan suça af değişir diyelim
blackpearl

Mesaj gönderen blackpearl »

evet bende duymuştum..Çok güzel bencede zaten affetmek allaha mahsus birşey bence..
EceK
Üye
Üye
İsim: Ece

Mesaj gönderen EceK »

İlk kez okudum çok beğendim çok doğru şekilde anlatılmış her şey.

Affetmek zor değildir aksine çok kolaydır ve hafifletir insanı...