İçimde bir bahçe
Rengarenk Çiçekler,
Sevimli böcekler
Kuşlar şarkı söylüyorlar
(Görenler çok hoşlanıyorlar)
Ama
Zehirli bir sarmaşık gibi
Talan ediyor insanlar bahçemi
Haksızlıkların suistimalinde
Hakaretlerin sillesinde
Yalanların sahnesinde
Kıskançlıkların öfkesinde
Acımasızlıkların şiddetinde
Zihniyetlerinin gölgesinde
Yaşamaya mahkumum!
Cehenneme düşürülmüş bir melekten
Daha fazla zulüm gören var mıdır?
Ya da
Cehennemin göbeğine düşürülüp de
Masumluğundan kaybetmeyen..?
Özüne nekadar sadık kalabilir ki bir insan?
Nekadar normal olabilir
yamukluklar yumağında barınmaya çalışırken?
Kendini saklar,kendine kıyar
Belki de
Çağresizliğinden onlara uyar!
Ben melek değilim ama
İnsanlar neden bukadar şeytanca davranıyorlar?!
Zulme uydukça akıllarını yitirdiklerini görmüyorlar!
Kötü olabilseydim en az onlar kadar
Canım yanmazdı bukadar
Çünkü Acımasızlığın gücü
İnsanı kalpsiz kılar!
Düşüncesizce ve bencilce bir kalple oynamak
İnsan kılığında bir şeytan olmak..!
Şimdi soruyorum lanetli aşkım,( şeytan aşkım,)
Beni bukadar mahfedince ne ödül aldın?!
Alametlerden birini mi savdın?!
Masumiyetin kanı yeri göğü kaplıyor
Küresel ısınmayla da kıyamet yaklaşıyor
Kimisi bunu görüp anlıyor
Nicesi şeytana kul köle,yakıp yıkmaya devam ediyor
Bir yer gerek bana bir yer
Kötülük yaptıkça şeytana taptıklarının farkında olanlardan
Farkında olup da tekrarlayanlardan
Çok ama çok uzak bir yer
Şimdiki kimsenin olmadığı
İyiliklerin dolup taştığı bir yer
Hayat,bırak beni oraya gideyim
Zaten seni hiç sevemedim!
Allah’ım yanına al beni,sevineyim
Ya da burada yaşamak zorundaysam hala
Bir damla gözyaşımla bin kötülük devireyim
Ki anlayabilsinler senin kudretini,adaletini
Ama görmek istemeyen biri kadar kimse kör olamaz
Değil mi?!...
Kendi düşen ağlamaz ki!
..ama..ya da..belki de..değil mi?!
Re: ..ama..ya da..belki de..değil mi?!
Yaktığı kadar yanar insanın canı..Zaman öğretir..Başka insanlar öğretir..Öğrendikçe ağırlaşırsın..Dünya sana ağır gelir,sen dünyaya..Hafiflemek isteği..Çok tanıdık..Ama neyi değiştirir ki?!
Sevgili deepSenSe;
İiyilikleri ararken,kaybolma aklının kuytu,karanlık ve kötü yanlarında..
Yüreğinden geçenler,aklından geçmesin hiçbir zaman..
Ve hiçbir zaman beni vazgeçirdiğin kör kuyuya itme kendini..
Sevgili deepSenSe;
İiyilikleri ararken,kaybolma aklının kuytu,karanlık ve kötü yanlarında..
Yüreğinden geçenler,aklından geçmesin hiçbir zaman..
Ve hiçbir zaman beni vazgeçirdiğin kör kuyuya itme kendini..
Yaktığın kadar yanıyorsa canın,vicdan azabı.Yakmadığın halde yakılıyorsan,sana yapılan zulmün sonucu yanar canın.
Ve inan yaktığım için yakılmış olsam 'hakettim' diyeceğim ve kendime acımıycam,yaşamda bukadar zorlanmıycam.Ama yapamıyorum işte,bile bile kötülük yapamıyorum.
İyilikleri aramıyorum,arasam da bulamam ki çünkü pek kalmamış bu zamanda.Eskiden insanların kapı kilidi bile yokmuş,isteyen istediği komşusunun evine girip çıkıyormuş,hoş sohbet,muhabbet,güven ve sevgi sonsuzmuş.Tabi kötüler de varmış ama toplasan bir avuç kadar.Şimdi herşey tersine dönmüş,iyilikler ve iyiler bir avuç kadar kalıyor kötülüklerin yanında!Menfaat için yaşıyor insanlar bu çağda,para için yaşıyorlar,gösteriş için yaşıyorlar...girişimciliği 'her fırsattan istifade etmek' olarak algılıyorlar...daha neler neler..hiç bana göre değil işte o yüzden zorlanıyorum yaşamakta ve o yüzden hep dönüp dolaşıp yalnızlığı seçiyorum.Yalnızlık..aklımın kuytu,karanlık ve kötü yanı bu olsa gerek.
Seni vazgeçirdiğim kör kuyu...kör de değil kuyu da değil aslında,çok güzel benim için en iyisi ama 'O' çağırana kadar gidemem zaten.
Ve inan yaktığım için yakılmış olsam 'hakettim' diyeceğim ve kendime acımıycam,yaşamda bukadar zorlanmıycam.Ama yapamıyorum işte,bile bile kötülük yapamıyorum.
İyilikleri aramıyorum,arasam da bulamam ki çünkü pek kalmamış bu zamanda.Eskiden insanların kapı kilidi bile yokmuş,isteyen istediği komşusunun evine girip çıkıyormuş,hoş sohbet,muhabbet,güven ve sevgi sonsuzmuş.Tabi kötüler de varmış ama toplasan bir avuç kadar.Şimdi herşey tersine dönmüş,iyilikler ve iyiler bir avuç kadar kalıyor kötülüklerin yanında!Menfaat için yaşıyor insanlar bu çağda,para için yaşıyorlar,gösteriş için yaşıyorlar...girişimciliği 'her fırsattan istifade etmek' olarak algılıyorlar...daha neler neler..hiç bana göre değil işte o yüzden zorlanıyorum yaşamakta ve o yüzden hep dönüp dolaşıp yalnızlığı seçiyorum.Yalnızlık..aklımın kuytu,karanlık ve kötü yanı bu olsa gerek.
Seni vazgeçirdiğim kör kuyu...kör de değil kuyu da değil aslında,çok güzel benim için en iyisi ama 'O' çağırana kadar gidemem zaten.
ACI ve YALNIZLIK;insanoğlu dünyaya ayak bastığından beri var..Sanrım insanlar bunu diğerlerine tekrar tekrar yaşatıyorlar..Zaman gibi geçerler insanlar hayatlardan,hep derim..Sen hep olduğun yerdesindir aslında onlar gelip giderler..Ziyaretler kısa sürer bilirsin,sonra giderler..Sonra yalnızlık,sonra acı..Yaşamak kelimesi bile sert geliyor insana..Evet keşke masallardaki gibi olsa hayat..Eskiler..Sen sadece bakmak istediğin ESKİye bakıyorsun..Menfaatler değişmiş olabilir ama hep varlar..Neyi öğrendim hayatta,en çok da seni tanıdığımda;hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş..Evet,değil..Eskiden de öyle görünüyordu her şey..Huzurlu,sakin ama değil,hepsi değil..Tarihlere yazılmamış ya da yaşlıların hatırladığı bir iki güzel anıya sığmamış yaşamlar da gelip geçti,senin gibi,benim gibi..