Anılarımda Feridun Düzağaç...
-
- Görevli
- İsim: Emrah
Anılarımda Feridun Düzağaç...
Dün gece İstanbuL'dan Çanakkale'ye geçerken Eceabat vapurunda kendimi buldum
Geçtim geminin ön kısmına rüzgara karşı durdum. O soğuk poyrazı ciğerlerimde hissettiğimde hayatta benden daha keyifli biri daha olamazdı.
Hele bir de şarkılar varsa...
Müzik çalarımda sadece 3 şarkı...
Unut Beni
Cumartesi
İçimden Şehirler Geçiyor(Direk serkan abi geldi aklıma)
Bu üç şarkıyı 20 dk boyunca bağıra bağıra rüzgara karşı söyledim.
Görenler neler dedi kimbilir ama ben bu şarkıların hayatımda olmasından çok memnunum. Hayat arkadaşlarım oldular artık
Geçtim geminin ön kısmına rüzgara karşı durdum. O soğuk poyrazı ciğerlerimde hissettiğimde hayatta benden daha keyifli biri daha olamazdı.
Hele bir de şarkılar varsa...
Müzik çalarımda sadece 3 şarkı...
Unut Beni
Cumartesi
İçimden Şehirler Geçiyor(Direk serkan abi geldi aklıma)
Bu üç şarkıyı 20 dk boyunca bağıra bağıra rüzgara karşı söyledim.
Görenler neler dedi kimbilir ama ben bu şarkıların hayatımda olmasından çok memnunum. Hayat arkadaşlarım oldular artık
-
- Üye
- İsim: Burcu
Re: Anılarımda Feridun Düzağaç...
Ben de düşünürüm onun şarkılarını söylerken.Bazen yüksek sesle bazen mırıldanarak.Ben mi düşlerime hakim olurum düşlerim mi bana
-
- Admin
- İsim: Serkan
Gönül adamısın Emrahcım ve de aşk. Senin içinden şehirler geçmez de kimin içinden geçer?
Je est un autre
-
- Admin
- İsim: Serkan
İçimden Şehirler Geçiyor, çok özel bir şarkı benim için. Kafam dalgın ve oldukça gergindim. Çok soğuk bir gündü. Yol boyunca dilimde aynı bu şarkı yürüyorum. Kar serpiştirmeye başladı hava. Eve giden ayaklarım dönüp dolaşmaya başladı şehirde. Bilmediğim sokaklara girdim. Kar tipiye döndü. Göz gözü görmüyordu. Dört saat kadar sokaklarda dolaştım. Üstüm başım bembeyaz olmuştu. Ve daha da acısı kaybolmuştum. Umursamadım. Saat 23 sularında E5 civarında bir yere çıkmıştım. Merter'den yola çıkmıştım ve vardığım yer Eyüp dolaylarında bir yerdi. Oraya nasıl gittiğimi hiç anlayamadım. Bir daha aynı yoldan git deseler mümkün değil o yolu bulamam. Bir şarkının ve kar masalının peşinden bu yaşımda kayboldum doğduğumdan bu yana yaşadığım İstanbul sokaklarında. Şehir alıp savurmuştu beni başka bir aleme. Oradan geri dönecek gücüm kalmamış, ellerim ve yüzüm adeta donmuştu. Taksiye binip eve döndüm. Yatağımın emin sıcaklığında düşler alemine dalarken, aklımın bir kenarında hala şarkılar çalınıyordu:
Yalnızlık diye diye aynalarda gördüğüm
Yıllara yollara adını sevdalara yazsam
Uçan kuşlara ölü düşlere sorsam
Silinmiyor hüzünlerim...
Yalnızlık diye diye aynalarda gördüğüm
Yıllara yollara adını sevdalara yazsam
Uçan kuşlara ölü düşlere sorsam
Silinmiyor hüzünlerim...
Je est un autre
-
- Görevli
O kaybolduğun sokaklarda seni yalnız bırakmayan şarkılar olmuş Serkan Abi... Bıkmadan usanmadan böyle anıları(aşkları: ki benim için bu bir aşk) paylaşabilmek dileğyle. Gerçekten "Susmasın Şarkılar"
Eeee arkadaşlar sizlerinde böyle anıları vardır bizlerle paylaşmak ister misiniz?
Eeee arkadaşlar sizlerinde böyle anıları vardır bizlerle paylaşmak ister misiniz?
-
- Üye
- İsim: yelda
lavinya da benim için böyle bir şarkı.
össye hazırlanıyordum ve birsürü problemim vardı. aynı gün içinde kadıköyde bi kafeden günün n güzel saatleri bunlar dıye sesler geldi..o kadar çok sevıyorrum kı o sarkıyı.durdum dinledim sokakta.sonra arabaya bindim.ağlaya ağlaya gidiyorum.radyoyu açtım lavinya lavinya yanımda kal diyordu.. sonra eve gittim.arkadaşım dj lik yapıyordu.radyoyu aç dedi.açtım yelda için lavinya dedi ve o günden sonra bu şarkı beni takip etmeye başladı.ne zaman moralim bozuk olsa bir yerlerden lavinya çıkıyor.çok özel bir şarkı bu benim için..
össye hazırlanıyordum ve birsürü problemim vardı. aynı gün içinde kadıköyde bi kafeden günün n güzel saatleri bunlar dıye sesler geldi..o kadar çok sevıyorrum kı o sarkıyı.durdum dinledim sokakta.sonra arabaya bindim.ağlaya ağlaya gidiyorum.radyoyu açtım lavinya lavinya yanımda kal diyordu.. sonra eve gittim.arkadaşım dj lik yapıyordu.radyoyu aç dedi.açtım yelda için lavinya dedi ve o günden sonra bu şarkı beni takip etmeye başladı.ne zaman moralim bozuk olsa bir yerlerden lavinya çıkıyor.çok özel bir şarkı bu benim için..
-
- Üye
İnanılmaz güzel bir hava,yanımda canım kadar çok sevdiğim arkadaşım(emrah) ve müzik çalarında PARANOYA(abisini dinliyoruz her zamanki gibi:)).Sonra da şarkı üzerine yapılan muhabbetler..
"mavisini çalan bu dünyanın kuşkular"
"mavisini çalan bu dünyanın kuşkular"
-
- Üye
- İsim: Şahika
Bi yaz günü Kaş'da tekne gezisi.Ve Ağlarsan Düşerim.Ne kadar bağıra bağıra söyledim o şarkıyı ne kadar dansettim hatırlamıyorum.Tüm Akdeniz duysun die F.D nin sesiniiiiiii,yüreğini...
-
- Üye
- İsim: Aslı
her şarkısında bi anım var, nereye gitsem ne yapsam bir f.d. şarkısı eşlik eder bana... hangi birini anlatayım bilmiyorum... "F.D." geçen doğum günümde sürekli bu şarkıyı söylüyordum, ve söyleye söyleye uzun zamandır göremediğim sevdiğim insanı getirmişim istanbul'a
"sen doğum günü hediyem misin?
diyelim ki hoşgeldin"
ciddi bir doğum günü hediyesi olmuştu benim için, ve şarkıdaki gibi önce gözyaşlarımı sildim, sonra gülüşlerim vardır elbet dedim, ve o günümün tadını çıkardım...
"sen doğum günü hediyem misin?
diyelim ki hoşgeldin"
ciddi bir doğum günü hediyesi olmuştu benim için, ve şarkıdaki gibi önce gözyaşlarımı sildim, sonra gülüşlerim vardır elbet dedim, ve o günümün tadını çıkardım...
-
- Görevli
-
- Üye
Dün günlüğümü karıştırdım,sayfalarca Feridun...Gülümsedim.Hiç bıkmadım onu dinlemekten,bıkacak gibi de görünmüyorum.Ve yine dün -herzaman olduğu gibi-telefonumdan şarkılarını dinledim.Yurdun camından yolu seyrettim.Buğulandı gözlerim......
-
- Takımdan
- İsim: elif
orjinal-altyazılı albümünün çıktığı yaz..marmaristeyiz..gece olmuş herkes yatmış,almışım discmanimi,cdmi..uzanmışım şezlonga,denizden serin serin eser rüzgar,tenimi okşar,insanın içini titreten bi ürperti..cd defalarca döner..o zamanlar alev alevi yeni keşfetmiş olmanın inanılmaz heyecanı.ilk dinleyişimde "ben uzun adımlarına hasret bir enkaaaz" diye anlayıp da söylediğim sözlerin "ben tozuna dumanına hasret bir enkaz" olduğunu farkedince o duyulan inanılmaz hayranlık.... kaç yıl geçmiş ama hala dün gibi hissettiklerim..
-
- Üye
Elif,ben o enkaz sözüne dayanamıyorum!Neden bilmiyorum
-
- Üye
- İsim: mesut
orjinal altyazılı albümü bana üniversiteyi uzattığım yılı hatırlatır...
-
- Takımdan
- İsim: elif
burcu benim de aklıma perişan bir insan geliyo,benim de içim cız ediyor,belki seninki de ondandır..