Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Arınmak

Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz.
Ayrıca bu panomuzu blog web günlüğü gibi kullanacağız. Lütfen yalnızca kendi yazı, şiir vb yazıları paylaşın.! Başkalarına ait eser ise; lütfen not düşün.
Cevapla
fyza
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: Salı, Aralık 1, 2009 00:19
İsim: feyza
Konum: İstanbul

Arınmak

Mesaj gönderen fyza »

"İstediğiniz şeylere ulaşmak için, evvela istemediğiniz şeyleri aşmak durumundasınız.
Evrendeki temizliğe önce kendi özünüzden başlayın. Kimden nefret edip, kimi suçluyorsanız bağışlayın. Kocaman bir balonun gökyüzüne bırakılması gibi… Sessizce, büyük bir mutlulukla ve içten bir huzurla bırakın tutsak kıldıklarınızı. Herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde ama tam da o anda ve o durumda olmak belki de o kadar kötü değildir. Koşulları affedin. Derin bir olgunlukla, asaletle ve sıcak bir samimiyetle…
Gidenlere ağlamaktan ve yersiz bekleyişleri anlamlandırmaktan vazgeçin. Derinliklerinizde kalmış her şeyi yeniden tanımlayın. Tutkularınızın gözeneklerini mesken tutmuş gizli hırslarınızı yakalayın. Arının. Her türlü menfaatten ve menfi düşünceden... Kinden, gerilimden, çabasız kazançtan, boş tesellilerden ve kıskançlık illetinden… Ellerinizi, zihninizi, kalbinizi tüm benliğinizi arındırın ki, her gününüz bir diğerinin tekrarı olmasın. Bilinçaltının “aynılık” kavramından duyduğu rahatlık ve eminliği reddedin. Zor olanı, cesaret gerektireni yapmaya karar verdiğinizde, dirense dahi sonunda teslim olacağını bilin.
Bilinçaltındaki mevcutları silip yer açmadıkça, ona yeni kayıtları kabul ettiremezsiniz. Bu onun için açık bir çelişkidir ve işleyişi gereği bundan hoşlanmaz. Bu durumda arınmak ilk yapmanız gerekendir. Arınmanın ilk şartı ise affetmektir. Bu ise kabul gerektirir. Ön kabulünü yapmadığınız bir kişiyi ya da olayı zihninizde sürekli suçlarsınız. Affetmekten uzaklaşırsınız ve arınmaya geçemediğiniz için de bilinç, görüşü alınmadan oluşturulmuş kalıplar üzerinden size “aynılıkları” yaşatmaya devam eder. "
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2607
Kayıt: Cuma, Haziran 21, 2002 11:11
İsim: Murat
Konum: Giresun
Yaş: 43
İletişim:

Re: Arınmak

Mesaj gönderen Bugfixed »

Doğru tespitler içeren bir yazı teşekkürler paylaşım için.
İndigo diye bir e-dergi de birkaç yıl önce yayınlanmış bir yazı diye biliyorum

İşin enteresanı mesajın sitede 3 yıl önce gönderilmiş gibi (tarihi yani öyle gözüküyor, Aralık 5, 2009, 12:04 pm) Ancak mesaj/başlık onaylanacaklar bölümüne yeni düştü. (Moderatör kayıtlarından da görülecektir). Bu tarih sitemizdeki yazarın üye olmasından 4 gün sonra. :D . Arkadaşın son giriş tarihine bakınca iyice dumur oldum. Bugün :)

Ne şaşılacak bir şey. Önemsiz bir detayı paylaşayım dedim. :|
Hangi tarihteyiz Ocak 27, 2013 20,57 :)
En son Bugfixed tarafından Pazar, Ocak 27, 2013 22:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Sebep: ekleme
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
Kullanıcı avatarı
Adventureman
Admin
Admin
Mesajlar: 2107
Kayıt: Perşembe, Haziran 3, 2004 21:31
İsim: Ersin
Konum: Giresun
İletişim:

Re: Arınmak

Mesaj gönderen Adventureman »

Enterasan... :roll:
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
Cevapla