çoğumuzun burada yada başka bir yerde birbirine sıkça sorduğu sorudur aşk hepimizin aradığı bir cevap olmaya bilir kimimize yanlış gelebilir ama ben sanırım kendimce bir tanım yaptım.. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim..
Aşkın oluşum süresi yoktur.. Bir anda gelir öyle patt diye olmuş olur. Nezaman, Nasıl, Nerede, Ne koşulda, Kime..?? Aşk olmuşsa önemini yitirir tüm bunlar. Ve önem kazanır karşısında duranın ötesinde olanlar. Aşk sevdiğini üç boyutlu görebilme yetisidir. Sesini rüzgarda duyabilme, yalnızken onunla olabilme... Bazen basitçe iç çekebilme... Tüm gayretlerin ona en gayretli olduğu andır. Dar yollardan ferahça geçebilme, rahatlıkta başını dara sokmakta yatar aşk. Boşta olduğunu bile bile küreklerinin, vargücünle vazgeçmeden onları suya kavuşturma çabasında saklıdır. Hem çok ortada-lık, hem köşe bucak saklanmalık bir durumdur. Ya hep-lik, ya hiç-lik... Bazen olabildiğince sabır, bazen tam aksi. Bazen çocukça bir heyecan, bazen durgun bir zamandır... Ama hep kesindir..Nettir... Aşk içinde dönülecek bir çember değil, tam aksine bir kare, bir beşgen gibi sivri köşelidir. Bir palette bulunan her renktir mesela. Ama en çok siyah ve beyazda "buradayım" der. Aşkın grisi yoktur.., Turuncusuda..
aşk budur işte..
-
- Üye
- İsim: marziye
-
- Üye
- İsim: Burcu
Re: aşk budur işte..
Aşk en derin sözlüklerin bile tanımlayamayacağı kadar tanımsız , her şarkıya konu olacak kadar derin bir duygudur... Niye sevdim nasıl sevdim en önemlisi nesini sevdim.. gibi sorularının cevabı yoktur içinde aşkın...
Sorgusuz sualsiz beklemeden anlamadan takılır kelepçeleri kollarına... Bir ses duyarsın içinden o olmadan olmaz diyen!
Sorgusuz sualsiz beklemeden anlamadan takılır kelepçeleri kollarına... Bir ses duyarsın içinden o olmadan olmaz diyen!
-
- Üye
- İsim: nil
bunu e güzel emre aydın anlatmış:
sil gözünün yalnızlıklarını,
o an fısılda duvarlara adımı...
sil gözünün yalnızlıklarını,
o an fısılda duvarlara adımı...
-
- Takımdan
- İsim: suat
ve bende diyoum ki aşkın rengi vardır...onu renklendiren veya sadece bir renge büründürense bizlerin aşk anlayışından gelir..pem-beyaz bir aşk,simsiyah bir aşk yada rengarenk bir aşk olabilir karşımıza çıkacak...hoş aşkın kelime anlamını düşündüğümüzde bu anlam sadece siyahta vücut buluyor ama olsun.aşık olmak için derin düşünmek gerekmiyor...teşekkürler...
-
- Üye
- İsim: marziye
ben grisi yada turuncusu yoktur derken aşk bir karışım değildir demek istedim. Yani orta yolu bulamayacak kadar kör bir duydu, ya hep ha hiç gibi düşün bunu. Ortası aşık olan birini doyurmaz.. Aşk zaten çoğu zaman aç kalmaktır ama nettir hep. Orta yolu olmayan bir yol.. ya sağdır ya sol.. Ben teşekkür ederim yorumlarınız için suat sanada teşekkürler..
-
- Takımdan
- İsim: suat
aşk hakkında cümleler kurmak kolaydır.zor olansa onu yaşamak,yaşamak ve yaşamaktır...aşk zordur,acımasızdır(tıpkı hayat gibi)ve kimsenin gözünün yaşına bakmaz...rengiyse acının rengiyle eştir...
-
- Takımdan
- İsim: Selçuk
aşk çocuklukta yaşanan saf duyguların karşılığı gibi geliyor bana , büyüdükce aşık olabilme yetisini kaybetmiş birisi olarak... yani bir kere daha yüreğimin ritmini değiştirebilecek bir kişi daha çıkmayacak karşıma... karamsarlık değil gerçeğin ta kendisi... bu yüzyılın aşkları , aşıkları benim düşlerimin içinde can çekişen aşk algısının çok çok ötesindeler....
ve bence aşk tek başına yaşanılıp tüketiliyor... bir kişi acı çekiyor -aşık olan-, belki de diğerinin -aşık olunan- hiç haberi bile olmuyor...
ve bence aşk tek başına yaşanılıp tüketiliyor... bir kişi acı çekiyor -aşık olan-, belki de diğerinin -aşık olunan- hiç haberi bile olmuyor...
-
- Takımdan
- İsim: vErda
selçuğun düşüncelerine katılmakla beraber vayy be aşk böyle birşey midir yahu? dedirten bi şey paylaşmak istiyorum bende...bir arkadaşımın erkek arkadaşının cep telefonu çalınmıştı..ve erkek arkadaşı bir süre cep telefonu alamadı kendisine...arkadaşımın telefonunda her türk genci gibi erkek arkadaşının numarası 'aşkım' diye kayıtlıydı...telefon çalınınca arkadaşım da telefon numarasını rehberden silmişti...sonra bi gün ben arkadaşımın telefonunu karıştırırken rehberinde yine 'aşkım' diye kayıtlı bir numara gördüm ve bir ev numarasıydı (en azından ben öyle sanmıştım) meğerse çocuk her sabah bir telefon kulubesinden arıyomuş ve öyle konuşuyolarmış arkadaşımda her sabah aynı kulubeden aradığı için telefon kulubesinin numarasını 'aşkım' diye kaydetmiş telefonuna...öyle işte..aynı arkadaşımın marketten margarin alması gerekirken 1 kilo portakal alıp eve gelmişliğine de şahitim