Bir zamanlar, bütün duyguların üzerinde yaşadığı bir ada varmış;
Mutluluk, Üzüntü, Zenginlik, Kibir, Bilgi ve Aşk dahil tüm diğerleri.
Bir gün ada'nın batmakta olduğu duygulara haber verilmiş.Bunun üzerine hepsi ada'yı terk etmek için sandallarını hazırlamışlar.Aşk, adada en sona kalan duygu olmuş çünkü; mümkün olan en son ana kadar beklemek istemiş...Ada neredeyse battı zaman, Aşk yardım istemeye karar vermiş.
Zenginlik çok büyük bir teknenin içinde geçmekteymiş.
Aşk '' Zenginlik beni de yanına alır mısın?'' diye sormuş.
Zenginlik '' Hayır, seni alamam.Teknemde çok fazla altın ve gümüş var, senin için yer yok.'' demiş.
Aşk, çok güzel bir yelkenlinin içindeki Kibir'den yardım istemiş; ''Kibir lütfen bana yardım et!..''
Kibir ''Sana yardım edemem Aşk.Sırılsıklamsın ve yelkenlimi mahvedersin'' diye cevap vermiş.
Üzüntü yakınlardaymış ve Aşk yardım istemiş ''Üzüntü seninle geleyim''
Üzüntü ''Of Aşk, o kadar çok üzgünüm ki, yalnız kalmaya ihtiyacım var''
Mutluluk da Aşk'ın yanından geçmiş.Ama o kadar çok mutluymuş ki Aşk'ın çağrısını duymamış.
Aşk birden bir ses duymuş.''Gel Aşk!Seni yanıma alacağım...'' Bu Aşk'tan daha yaşlıca birisiymiş.Aşk o kadar şanslı ve mutlu hissetmiş ki; onu yanına alanın kim olduğunu öğrenmeyi akıl edememiş.Yeni bir kara parçasına vardıklarında, Aşk'a yardım eden yoluna devam etmiş.Ona ne kadar borçlu olduğunu fark eden Aşk, Bilgi'ye sormuş: ''Bana yardım eden kimdi?''
Bilgi '' O, Zaman'dı...'' diye cevap vermiş.
''Zaman mı? Neden bana yardım etti ki?'' diye sormuş Aşk.
Bilgi gülümsemiş; ''Çünkü sadece Zaman Aşk'ın ne kadar büyük olduğunu anlayabilir!..''
Not: Alıntıdır
AŞK'IN BÜYÜKLÜĞÜNE DAİR
-
- Takımdan
- İsim: SERAP
-
- Üye
- İsim: selçuk
Re: AŞK'IN BÜYÜKLÜĞÜNE DAİR
Vay be serap etkileyiciydi..Aşık olasım geldi valla Zaman bana da aşkı getirsede bende o büyük duyguyu tekrardan doya doya yaşasam ve ömrümün sonuna kadar bırakmasam..Ne dersin getirir mi???
-
- Takımdan
Neden olmasın Selçuk, aşkın ne zaman kapını çalacağı belli olmaz.Yeterki farkına var ve onu olduğu gibi yaşa
-
- Üye
Yaşayacam serap buna emin ol ve o geldiğinde onu asla bırakmayacam.Sıkı sıkı tutacam.. Yeterki o büyük duygu beni bulsun..
-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
Hoş yazı Serap ama ben aşk'a çok uzak mesafedeyim. Sütten ağzı yanan yoğurtu üfleyerek yer misali...
-
- Takımdan
Aşkın mesafesi var mı Metin?Bence yok...Aşk acısı geçmemişse yürekte, hala taze ise acısı genelde bu tabir kullanılır.Bence bu kadar kesin konuşma, çünkü; Aşk ummadığın bir anda hayatına girer.
Sen bir atasözü söyledin bende bu sözüne bir atasözüyle karşılık vereyim; büyük lokma ye büyük konuşma
Sen bir atasözü söyledin bende bu sözüne bir atasözüyle karşılık vereyim; büyük lokma ye büyük konuşma
-
- Kıdemli üye
Haklı ola bilirsin belkide ama ben aşk'tan korkar oldum. Tavsiyeni dikkate alırım serap...
-
- Takımdan
İnsan acı çekmekten korktuğu için ve sadece acının Aşk'a dahil olduğunu düşündüğü için aşktan korkuyor.Oysa aşk yeryüzünde en güzel duygu.Hem acı çekmeden aşk mı olunurmuş.Yeri geldiğinde aşk için acı çekeceksin, ağlayacaksın da; hemde öyle içini çeke çeke, hıçkıra hıçkıra.Aşkın kıymeti-değeri acı çekmeden bilinir mi.Hangi aşklar acıya dahil değil...
Metin bu arada; bu bir tevsiye değil kesinlikle.Hani sen kesin konuştuğun için söyledim ben
Metin bu arada; bu bir tevsiye değil kesinlikle.Hani sen kesin konuştuğun için söyledim ben
-
- Kıdemli üye
Bana göre dünyada en güzel duygu, saygı'dır. Aşk bana dokunmasında acı çekmek isteyenlerin olsun. Bakalım ne kadar acıya dayana bilecekler...
-
- Takımdan
Metin anladığım kadarıyla yaşadıklarından dolayı Aşk sana göre sadece acı çekmekten ibaret...Acıysa; acısını bende tattım tadıyorum da zaten ama yaşadığım aşktan dolayı değer buna...
-
- Kıdemli üye
Evet serap aşk bana acıdan başka bir şey vermedi, belki mutlukta verdi ama acının önüne geçemedi. Sözlerime bir şarkı sözü ile bitireyim. ''Aşk sonunu severmiş, çaresi yokmuş. Acısı çokmuş...
-
- Üye
Aşk çok büyük ve güçlü duygu..
Aşk uzakları yakın eden bir duygu..
Aşk öylesine mahcuplaştıran bi duygu...
Aşk gözlerine baktığında sevdiğini söylememe bile izin vermeyen bi duygu...
AŞK..!!!Seni buldum:))))
Aşk uzakları yakın eden bir duygu..
Aşk öylesine mahcuplaştıran bi duygu...
Aşk gözlerine baktığında sevdiğini söylememe bile izin vermeyen bi duygu...
AŞK..!!!Seni buldum:))))