Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

atalet

Sizin Kürsünüz. Genel de Konu dışı başlıklar...
Cevapla
kemanci
Üye
Üye
Mesajlar: 422
Kayıt: Pazar, Aralık 3, 2006 02:07
İsim: yelda
Konum: İstanbul

atalet

Mesaj gönderen kemanci »

arkadaşlari geçenlerde Mümin Sekman'ın bir kitabını okuyordum. İçinde ataletten bahsediyor. Benim de zaten sık sık yaşadığım bir durumdu. Eminim sizde de oluyordur. Yani mesela bir dersinizden yüksek not almak istiyorsunuz, yüksek not alabilmek için ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz, imkanınız da var.Ama yapmıyorsunuz! İşte neden yapamıyoruz? Mesela ben yağlı boya yağmayı çok seviyorum,kimse zorlamıyor beni, yapmam için. Ya da gitar/keman çalmak.Çok daha güzel çalmayı istiyorum.KENDİM istiyorum,sadece daha çok çalışmam gerektiğini değil, nerelerde daha çok çalışmam gerektiğini de biliyorum,her türlü imkan yaratılmış, buji yok ortada :? sizde de oluyorsa nasıl yenmeye çalışıyorsunuz bu laneti?
Kullanıcı avatarı
pyrazine
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 661
Kayıt: Salı, Şubat 14, 2006 16:17
İsim: Ahmet
Konum: İstanbul

Re: atalet

Mesaj gönderen pyrazine »

Evet bende de var bu hastalık. Nedense mümkün olan son ana kadar geciktirmeyi tercih ediyorum, erteliyorum. Tembellik, uyuşukluk artık ne derseniz. Bu problemimi çevremdeki çalışkan insanları gözlemleyerek yenmeye çalışıyorum. Bazen hayret ediyorum nasıl bu kadar işin altından kalkıyorlar diye. Belki böyle bir idol seçimi bir nebze de olsa derdimize çare olabilir. Problemin kaynağı daha karışık olabilir tabii. Kişinin genel yaşantısı, neye ne kadar değer verdiği, çevredekilerin beklentileri, maddi problemler..vs. Bazı problemler insanın geri kalan yaşamını da olumsuz yönde etkileyebiliyor diye düşünüyorum. Yakın çevrenizden bir idol seçmek çare olabilir.
IAMFUTURE
Üye
Üye
Mesajlar: 60
Kayıt: Cumartesi, Aralık 30, 2006 19:06
İsim: Derinlik
Konum: Antalya

Re: atalet

Mesaj gönderen IAMFUTURE »

Tahminimce Mümin Sekman ın Her Şey Seninle Başlar kitabını okumuşsunuzdur ..
Atalet olayı insanın harekete gecmesini olması gerekeni yapmasını erteleme yahut hiç yapmama gibi durumlara neden oluyor ... Malesef bende bu durumdan muzdabim .. Ama büyük ölcüde aştım bunu. Atalet insanın hem daha iyisini elde etmesini engelliyor (tembellik edip calısmıyorsun!) hemde cogu zaman elindekileri kaybetmesine (onları elinde tutmak icin caba sarfetmiyorsun!) neden oluyor .. Ben bu olguyu buyuk olcude astım .
Bunuda önume SOMUT hedefler koyarak yaptım . Elimizde ne kadar olanak olursa olsun, ne kadar mukemmel olursak olalım harekete gecmeden birseyleri elde edemeyiz ..
Bunuda ancak soyut hedefler ile yapabiliriz .. Klasik bir örnek; gidecegi limanı bilmeyen gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez ..

ÖNCE LİMANIMIZI BELİRLEYELİM SONRADA YELKENLERİ ACALIM !..

Saygılarımla ..
Kullanıcı avatarı
divane86
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 1555
Kayıt: Salı, Eylül 18, 2007 18:13
İsim: GÜLDEREN
Konum: İzmir

Re: atalet

Mesaj gönderen divane86 »

bende o derde sahibim... hatta bunun yüzünden hayatımda ciddi sorunlar oluşuyor... bunu aşmam lazım diyorum gene hastalık baş gösteriyor yapmam gerekeni biliyorum ama yapmıyorum... acilen duruma el koymam lazım... dediğiniz kitapları bende okuyayım yardımı olur belki... :roll:
Cevapla