Anlatacaklarım var! Vaaz vermek değil niyetim, duyduğumu söylemek.
Söylemeye değer şeyler duyuyorum zira.
Belki hayatı daha yaşanır kılmak için ya da belki sade, ama sade anlatmak için...
Sen anlat dedi Tanrı bana, anlaşılsın diye değil,
hiçbir mükafat istemeden anlat...
Çünkü bir mükafattır artık bir anlatıcıya doğru düzgün anlaşılmak!
Sen anlat dedi... Sen sade anlat!
Umudu hatırlatsın diye umutsuzluğu, çareye yol açsın diye çaresizliği anlat...
Ders verme dedi kimseye, çünkü hoca denmez öğrenmesini bitirene.
Çırakları olan bir çıraktır usta, olsa olsa...
Sen anlat dedi bana Tanrı, sen sade anlat...
Bu sözler Hilmi Duran’a ait. Kendisi Yılmaz Erdoğan’ın kalem aldığı, “Bana Bir Şeyhler Oluyor” adlı oyunun esas adamı.Yani Altan Erkekli nin canlandırdığı karakterin sözleri.Ben bu oyunu izlediğimde hiç kımıldamadan bu sözleri düşünmüştüm.Paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.
"Bana Bir Şeyhler Oluyor"
-
- Takımdan
- İsim: Sinan Seyda
-
- Üye
- İsim: Gül
Re: "Bana Bir Şeyhler Oluyor"
Umudu hatırlatsın diye umutsuzluğu, çareye yol açsın diye çaresizliği anlat...
çok güzeldi emeğine sağlık
çok güzeldi emeğine sağlık
oyunu çok beğeniyorum. burada tabuları yıkıp sorgulanan bir tanrı var ki beni çok etkilemiştir. çok güldürüp çok düşündürmüştür. paylaştığın için sağol carizma
-
- Admin
- İsim: Sinan
-
- Dengesiz Üye(Banlı)
oyunu izlerken sözleri beni çok etkilemişti gerçektende...bu sözleri şimdi sakin sakin okuma fırsatım oldu ne güzel...paylaştığınız için çok teşekürler....
-
- Takımdan
- İsim: Sinan Seyda
Kusura bakmayın cevabı sınavlardan dolayı giremediğim için veremedim.Beğendiğinize sevindim. Tiyatro benim çok ilgilendiğim bir alan.Ama ne yazık ki tiyatrolarımıza gereken önem verilmiyor.Arkadaşlar sizden bir ricam olacak.Lütfen tiyatroya gidin.Zaten çok pahalı birşeyde değil.Oyuncular boş salona karşı oynuyor.Ama bazı saçma filmler ise kapalı gişe oynamakta .Tek ricam bir kere bile olsa tiyaroya gidin.Göreceksiniz ki seveceksiz.Zaten sanata önem vermeyen bir toplumuz.Hiç değilse biz ve bizden sonraki nesiller böyle olmasın.Beni dinlediğiniz ve okuduğunuz için teşekkür ederim.