beni rahatda dinleyin

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
buralarsoguk

beni rahatda dinleyin

Mesaj gönderen buralarsoguk »

firtinali yagmurlar karsisinda bile kurak yurekler gordum :ben bir olu kusun mesela kanadina huzunden firtinalar cizerken yuregimden dustu , dusten ote gitmedi sevgili oykulerim sevinclerim yanmayan bir sokak lambasiydi yoklugunda farkedilen ve huzunlerim gokkusagi gibi gozalici olsa da masallara sagir kalmadi gozlerim ucan kuslar ,olu dusleri seviyorum .tanidigim insanlarin coook azini ,tanimadiklariminsa hepsini.... iste bu inanc sevgidir seni bana getiren ve her calinisi ve dinlenisi bu sarkilarin ,bir borcun odenisidir bu inanca bu sevgiye ....
sana sarkilar soylemeye devam ederim
sevmeye cikarsiz INANIRSAN
SEVMEYE INAN!
yasamak zor bir oyun.
feridun duzagac
du-ya

Mesaj gönderen du-ya »

Temiz toplum albümü

Pop dünyasına yeni bir soluk getiren Feridun Düzağaç, "Beni Rahatta Dinleyin" adlı albümüyle müzik piyasasına merhaba dedi. Adana'da Grup Tını'nın solisti olarak hazırladıkları "Öğrenci İndirimi" adlı albümünden sonra ilk solo albümünü yapan Düzağaç, "temiz toplum"a özlemini şarkı haline getirdi. Sanatçı "Beyaz" adını taşıyan şarkısında içi boşaltılmış şarkı sözü sahteciliğine tavır alıyor ve şarkısına çekmeyi planladığı klibini "Karanlık dünyaların beyaz umutlarına sahip çıkın" sloganıyla Altı Nokta Körler Derneğine ithaf etmeyi düşünüyor. Bir yıldır üzerinde çalıştığı kasetine askerde kaybettiği arkadaşına yazdığı "Beni Rahatta Dinleyin" şarkısının adını veren Feridun Düzağaç, popçularla aynı kefaye konulmak istemiyor ve müzik aşkını Bülent Ortaçgil, Fuat Güner, Fikret Kızılok, Cem Karaca'ya borçlu olduğunu söylüyor.

25 mart 1997 salı- milliyet gazetesi

antiparantez ben yazının başındaki pop sözcüğünü kabul etmiyorum.
popüler kültüre karşı duran, "bu albüm türk popçu standartlarına uymaz" deyip "bilmem nedendir popçu olamadım" diye şarkı yazan bir adamın tarzına pop demek hakaret olurdu.
bence feridun düzağaç'ın yaptığı şarkıların tınısı rock da değil.
öyleyse........
bence o feridun düzağaç'ca müzik yapıyor!!!
Scream

Mesaj gönderen Scream »

fd cemi :) hoş bir düşünce tabiki ama genelleme olarak baktığımızda pop olmadığını en ba sit insanlar bile anlayabilir diyorum dedimya genellem olarak baktığımızda rock tarzına giriyor sizler fd ce desenizde
mavi_tebessum

Mesaj gönderen mavi_tebessum »

pop da değil rock da değil.pop KESİNLİKLE değil,popa karşılık rock müziğe biraz daha yakın duruyor sanki.ama yine de o başlı başına ayrı bir müzik tarzı bence de.
lucky_man

...

Mesaj gönderen lucky_man »

ya gerçekten pop olamaz ama rock a daha yakın ama yinede bazı çevrelerce de bu kabullenemiyo nedense artık:)
FD ce de yi bee :)