BİR BAKAN
-
- Takımdan
- İsim: SERAP
BİR BAKAN
BİR BAKAN VE İKİ ÇOCUK...Yıllar önce bir MİLLİ EĞİTİM BAKANININ makam odasının kapısı çalındı.İçerden kararlı ve tok bir ses ''Girin'' diye seslendi.Oldukça mütevazi döşenmiş odaya iki tane lise talebesi girdi.Tombul yanaklı olan Milli Eğitim Bakanının yanına yanaşarak ''Babacığım merhaba.Elini öpmeye geldik Gazi'yle beraber'' diyerek arkadaşını gösterdi.Mezun olmuşlardı iki samimi arkadaş liseden.Gazi ve Can,Bakanın elini öptükten sonra masanın karşısındaki koltuklara oturdular.Tombul yanaklı çocuk söz aldı:''Babacığım biliyorsun okulumuzu ikimizde başarı ile bitirdik ve bir yıldır para biriktiriyorduk.Eğer seninde iznin olursa Bakanlığın bursundan yararlanıp Amerika'ya okumaya gitmek istiyoruz.'' Bakan küçük bir sessizlikten sonra oğluna:''Oğlum biraz dışarı çıkarmısın?Bizi arkadaşınla bir iki dakika yalnız bırak'' dedi.Oğlu dışarı çıktıktan sonra uzun boylu çocuğa şöyle dedi:''Bak evladım,ben sizler gibi başarılı öğrencilerin yurt dışında öğrenim görmesini her zaman desteklerim.Fakat,bir bakan olarak oğlumu Amerika'ya gönderirsem,bunu başkaları faklı değerlendireceklerdir.Bu yüzden sadece sanaburs vereceğim.Gerekli işlemlerin yapılması için talimatı veririm az sonra.Hayırlı olsun''diyip dışarı çıkmasını söyledi talebenin.Heyecan içinde kapının önünde bekleyen bakanın oğluna sarıldı çocuk.''Can sana bir iyi,bir kötü haberim var.Baban bana burs verdi ama senin gitmeni onaylamıyor.''Tombul yanaklı çocuk elini cebine atıp bir mendil çıkarttı.İçi para dolu olanmendili arkadaşına verip:''Al bunları Gazi.Nasıl olsa bana lazım değil bu para artık''diyip bir yıldır biriktirdiği Amerika hayalini arkadaşına uzatırken...Oğlunun geleceğini bile ülkesinden sonra düşünen onurlu Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'dir.Oğlu büyük edebiyatçı Can Yücel'dir.Ve onun lise arkadaşı ise dünyanın en ünlü beyin cerrahı Prof.Dr.Gazi Yaşargil'dir.
-
- Site Admin
- İsim: Murat
Re: BİR BAKAN
Serap hanım yaız için teşekkürler. Fakat yanlış bir kategoride değil mi?
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
.Terazinin Hüznü.
-
- Takımdan
Evet Murat,yazıyı yazarken farkında olmadan yanlış bir kategoriye yazmışım.Gönderdiğimde de artık geçti:)Bunun içinde size mail gönderdim zaten.
-
- Site Admin
- İsim: Murat
-
- Takımdan
sevinirim