'BU FİLM HAYAT KURTARDI'

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
melissa__

'BU FİLM HAYAT KURTARDI'

Mesaj gönderen melissa__ »

gece 11:45 adlı filmde kağıtçı mehmet i canlandıran Feridun düzağaç a danışmanlık yapan kağıtçı hacı bu film sayesinde sokaklardan kurtulmuş

galası yapılmayan,promosyonu oldukça az olan ve on beş kayıtla gösterime giren gece 11:45 in başrol oyuncusu feridun düzağaç la filmde geçen zamanın aksine gündüz saatlerinde istavrit kafenin üst katında buluştuk.kayıt cihazımızı kameranın arkasına uzattık ve filmin öyküsünü bir de kendisinden dinledik..

"dipteyim sondayım depresyondayım" şarkısına bir kırılma noktası diyebilir miyiz?

çok doğru.aslında bu şarkı sonrasında çok tatsız bir hikaye yaşadım.türkiyenin devülasyonlar ve krizlerle boğuştuğu bir döneme denk gelmişti.bu şarkının planlı,haince,ticari bir arzuyla,insanların duygularını ajite etmek adına yazılmış olabileceği söylendi.büyük bir suçlamaydı.asla unutabilceğim bir şey değil.o dönem medyanın uyguladığı ambargoyu unutamam.ama şarkının hikayesi çok ilginç;birlikte sahne de aldığımız en yakın arkadaşlarımdan mehmet eser in elime tutuşturduğu küçük bir kağıtta " dipteyim sondayım içimde yaşıyor ölülerim depresyondayım " yazıyordu.kendi düşündüklerimle bunları birleştirdim çünkü aynı tatta şeylerdi.mehmet in yazdığı benim uzun uzun anlatmaya çalıştıklarıma kıyasla daha netti.mehmetle ikimizin şarkıs

popüler şakıcılar filmlerde oynuyor.acaba bu halkanın bir devamı mı,feridun düzağaç?

birtakım nedenlerden dolayı önce teklifi kabul etmedim.sadece şarkıların ekseninde yaşanması gerektiğine inandım ve bütün enerjimle korumaya çalıştığım bir dünyam var.şarkıcıyı,insan şarkıları için sevmeli,başka bir şey için sevmemeli.o insan da sevenlerinin sayısını arttırmak için başka bir şeyin içinde olmamalı.
ancak yönetmen ercan durmuş un ve diğer tüm ekibin beni öyle görmediklerini,benden rahatsızlık duymadıklarını anladım.kendi dinleyicimin de bunları ayırt edebileceğine,onalrın gıyaplarında inandım.ercan ın ısrarının ve heyecanının benim kaygılarımdan daha gerçek olduğunu hissettim.

yönetmen "kamera" dediğinde neler yaşamaya başladınız?
canlandırdığım kağıtçı mehmet,birçok anlamda hayat biçimimle paralellikler taşıyan bir karakter.sahne dışında asosyal sayılırım,o da öyle.çok konuşmayan,hayata kıyısınsan tutunan ve yaşıyor gibi yapan bir adam.kişisel fikrim;ölmek için annesinin ölmesini bekleyen bir adam.senaryoda çatıştığım bir tek orası var zaten.başına o işler gelen adamı ben yaşatmazdım.
bir kağıtçının hikayesi film olcaksa da,o bir ' flash berk 'olurduçel arabası için pratik yaptım,dikilitaş ta epeyce bir dolaştım.ercan ilk deneyimim olması nedeniyle bana çok vakit tanıdı.el aranbasına alıştım,sette bize danışmanlık yapan diğer kağıtçılar vardı.hatta onlardan biri set çalışanı oldu.ve bana göre filmin en büyük katkısı budur.birhayat kurtardı.adı hacı,hala görüşüyoruz,inanılmaz bir adam.

film bitip te izlediğiniz andaki duygularınızdan bahseder misiniz?

antalya da gösterildiği sırada komik şeyler yaşandı.öldüğüm sahnede bir teyze " ahh " diye bağırdı.sonra kağıtçı mehmet in çöp konteynırlarını karıştırdığı uzunca bir sahne vardı-zate atıldı-orada yanımda oturan çocuk " topluyor da topluyor " deyince,koltukta kaybolmak istercesine bayağı kaykılmıştım.iyi bir şeyin içinde olmak,beğenilmek ve sevilmek ister insan.bir şeyler yazıp çiziyorsanız,üretiyorsanız,perdedeyseniz,ruhunuzun okşanmasını istiyorsunuz .ama bu filmin böyle kaygıları olmadı.sen söyledin athena,yavuz bingöl,teoman...dışarıdan bakıldığında onlarla aynı gruptayım ama bu film onların yaptığı filmler gibi değil.onlarınki kötü,bu doğru anlamında söylemiyorum,ama çok fazla bana zarar verecek,beni eskitecek bir şey yok.

filmde siz ve diğer bütün oyuncular sürekli sigara içiyordunuz,hatta bir ara salonda dumandan boğulacağımı hissettim...

sigara içmeyi benim önerdiğim yerler de oldu.zamandan çalmak,rol çalmak anlamında.ilk kurgusuna kıyasla inan bana çok daha az sigara ime sahnesi vardı,ilkinde arka arkaya sigara içiliyordu.yönetmen bana 'sigara yak' ya da 'yakma' demedi.

filmde sizin müzikleriniz de kullanılabilirdi...

tabii ki olabilirdi,sen depresyondayım ı mırıldanmışsın,ben kaybetmeler üzerine yazdğım şarkıları,'oysa ellerin i mırıldandım.şarkılarımı oyun esnasından daha iyi anladım.diğer taraftan şarkılarımın kullanılması çok 'benmerkezci' olurdu.müzikleri yapmak başkasının hayaliydi.

albüm çalışmalarına başladınız mı?

yeni şarkılarımı yazıyorum,yazıp bir köşeye attıklarımı kurguluyorum.kalbimin kırıklığından ya da yalnzılığımdan değil,hayattaki acı gerçeklerden de söz ediyorum.iyilik ve kötülük,masallar ve gerçekler bu albümün teması.temmuz da stüdyoya girmeyi düşünüyorum.

BİRGÜN GAZETESİ
CEVAHİR EVREN
terry
Üye
Üye
İsim: gökhan

Mesaj gönderen terry »

güzel bi röpörtaj nerden buluyorsunuz bunları ben hiç rastlayamadım
seyytan
Kıdemli üye
Kıdemli üye
İsim: Metin Çetin

Mesaj gönderen seyytan »

eee bulan buluyor işte sende ararsan bula bilirisin.