Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

buluntu bebek...

Derinden Panolarıdır. Lütfen Şiir Yazmayınız.
Cevapla
selcukaydin

buluntu bebek...

Mesaj gönderen selcukaydin »

henüz iki günlük bir bebek, annesi tarafından terkedilmiş ve bu kadarı yetmiyormuş gibi göğsünün ortasına bir bant çekilmiş ve üzerine "buluntu" yazılmış... içim sızladı... yazıklar olsun böyle anneliğe , yazıklar olsun bu ayıbı yapan adı her ne ise yetkililere... bandın acısını göğsümde hissettim... yazıklar olsun...
En son selcukaydin tarafından Çarşamba, Mayıs 23, 2007 10:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
Mesajlar: 786
Kayıt: Pazar, Eylül 18, 2005 22:22
İsim: Serkan
Konum: İstanbul

Re: buluntu bebek...

Mesaj gönderen sehrikalp »

Her geçen gün buna benzer haberler çoğalıyor. Toplumumuzun psikolojisi her geçen gün daha fazla deforme oluyor. Merhamet, şefkat ve hoşgörü toplumu Türkler yani bizler gün geçtikçe daha fazla özbenliğimizi kaybedip hayvanlaşıyoruz. Benzemeye çalıştığımız (belki de benzetilmeye) toplumların ekonomik seviyelerine ulaşmak için çabalarken o milletlerin hissizliği de bize geçiyor. İnsanın değeri yok bu ülkede, onlar daha modern ve insana daha çok değer veriyor, diyebilirsiniz? Bir kez daha düşünün?
Je est un autre
Kullanıcı avatarı
Bozcaada
Görevli
Görevli
Mesajlar: 1394
Kayıt: Pazar, Ekim 17, 2004 12:43
İsim: Emrah
Konum: İstanbul

Re: buluntu bebek...

Mesaj gönderen Bozcaada »

Ben de gördüm malesef,benim de içim sızladı.
İnsani duygularını yitirmiş kişiliksiz insan dolu malesef...

Bu dünyanın öbür tarafı da var... :idea:
Kullanıcı avatarı
EmelSevgi
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 485
Kayıt: Pazartesi, Mart 19, 2007 01:53
İsim: emel sevgi
Konum: Çanakkale

Re: buluntu bebek...

Mesaj gönderen EmelSevgi »

ya böyle şeyler gördükçe,duydukça midem bulanıyor nefret ediyorum bunları yapabilen "yaratık"lardan!! :evil: :evil: nasıl yapılabilir böyle birşey anlayamıyorum.. :cry: dayımın dün bebeği oldu tam onaltı sene bekledikten sonra..onlar gibi yıllarca bekleyenler var bir çocukları olmasını ama bu "yaratık"lar sokağa atabiliyorlar küçük masum bebeklerini :cry: Emrah'ın dediği gibi,öbür dünyayı hiç düşünmüyorlar mı acaba??nasıl böyle kötü olabilir insanlar,bi anne yeni doğmuş bebeğini nasıl bırakabilir böyle.... :cry: :evil:
selcukaydin

Re: buluntu bebek...

Mesaj gönderen selcukaydin »

annenin çocuğunu bırakması tabi ki çok kötü ama üzerine "buluntu" diye bant çeken insan da bir yaratık bence! bu arada gazete de okuduğum kadarı ile bebeğe umut batuhan adı verilmiş ne kadar doğru bilmiyorum...
simelya
Üye
Üye
Mesajlar: 110
Kayıt: Salı, Nisan 17, 2007 21:25
İsim: simelya

Re: buluntu bebek...

Mesaj gönderen simelya »

BİDE AÇIKLAMAYA BAKIN BULUNTU BEBEK YAZISI ICIN

"Kuvöze aldığımız bebeğin soy ismini plaster üzerine yazarak bebeklerin göğsüne yapıştırıyoruz. Bu uygulamanın çeşitli nedenleri var. Birincisi yakınları kuvöz odasına giremedikleri için bebeği camın dışından bu şekilde tanıyabilmeleri. İkincisi bebeğin koluna ismini yazmak. Bu yöntemde çocuğun ismi kuvözün dışından okunmuyor, hem de serum takılırken bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Bu nedenle kuvözdeki bebeğin soyadının yazıldığı plaster göğsüne yapıştırıyoruz."

YOK BÖLE İNSANLAR OLDUKCA NE OLURUZ BİLEMEM...
iceberg
Üye
Üye
Mesajlar: 122
Kayıt: Salı, Mayıs 15, 2007 18:31
İsim: Bulent

Re: buluntu bebek...

Mesaj gönderen iceberg »

Çok ama çok üzücü bir durum... :(
Ancak görevlilerin savunmasında enteresan bir noktaya takıldım...
Diğerlerinin koluna ya da göğsüne (ki göğsüne yazılmasına yapılan açıklama da çok komik, sanki içeri giren ve serum gibi işlemleri yapanlar sıradan insanlar :x ) ismini yazıyorsan, bu bebeğede yazma ya da kolundaki ibareyi boş bırak...Akıllı insanlar, onun kimse tarafından sahiplenmediğini anlayabilir zaten...Aynı anda kaç tane bebek bu şekilde geliyor ki bu hastaneye... :?:
Yada olmadı hemen geçici bir isim verin....Çok mu zordu yani?Hükümet meselesi değildi ki bu....
Birde yıllar sonra bu çocuk büyüdüğünde, bu resimle karşılaşırsa ve ondan yıllarca annebabasının olmadığını gizleyerek ona bakacak ve kendi öz anne babasından bile daha fazla sevecek kişilerin ve bu yavrunun ruh hali ne olur??
Biraz düşünce, lütfen... :x
uzak
Üye
Üye
Mesajlar: 216
Kayıt: Pazartesi, Ocak 29, 2007 21:02
İsim: İltür
Konum: Tekirdağ

Re: buluntu bebek...

Mesaj gönderen uzak »

Bu güzelim bebek internette Kaytv'nin sitesinden okuduğum kadarıyla Çocuk Esirgeme Yurdu'na alınmış. İsmini de İbrahim koymuşlar. Sanıyorum Batuhan Umut bir gazetenin internetteki anketi sonucu çıkan isimdi. Bence de Umut ismi daha güzeldi onun için. Ama isminden ziyade kaderi güzel olsun dilerim en içten duygularımla..

Bu minik masumiyet bana Özdemir Asaf'ın bir şiirini hatırlattı:
"Kuşlara iki türlü soru soruldu
Tam kurtulacakken vurulan mısın?
Tam vurulacakken kurtulan mısın?
Kuşlar bu soruları bilmeden uçtu"

Şimdi bu bebek tam kurtulacakken vurulan mı, tam vurulacakken kurtulan mı, cevap veremedim...
Rkoycu
Üye
Üye
Mesajlar: 733
Kayıt: Perşembe, Kasım 2, 2006 18:42
İsim: rüştü levent
Konum: İstanbul

Re: buluntu bebek...

Mesaj gönderen Rkoycu »

Arkdaşlar bahsettiğiniz bu konu herkesi üzüyor..Şimdi biraz içiniz rahatlasın bir gazetenin bu haberi yayınlamasından ve ilgi beklemesinden sonra ortalama binlerce aile evlat edinmek için başvurmuşlar..Belki biraz içinizi rahatlatmış olur bu haber ..
Cevapla