Deprem
-
- Takımdan
- İsim: Ahmet
Deprem
Marmarada büyük bir deprem olacak ve kimsenin umursadığı yok.Dün akşamki 4.2 büyüklüğündeki deprem de bunun bir işareti. Avrupa Birliğine giremediik diye üzülüyoruz. Asıl çöküş bu depremden sonra olacak.Sonra bu ülke nasıl toparlanacak?! Kimsenin umursadığı da yok. Göz göre göre...
-
- Admin
- İsim: Sinan
-
- Takımdan
- İsim: yaprak
Re: Deprem
bu kadar sakat binayı yaptıktan,kaçak katlar çıktıktan,betonlara köpük,tahta gibi maddeler kattıktan sonra ay deprem olacakmış umursayalım desek ne olacak?nereye kaçabiliriz ki?her evi yıkıp baştan mı dikeceğiz?..olan olmuş çoktan
-
- Üye
- İsim: Pelin
bu sadece benim fikrimdir herkesinki ayrı ama deprem anında istediğiniz kadar bilinçli olun emin olun o an hiçbişi gelmiyo aklınıza o anda deprem çantası , düdük sadece canınız önemlidir ama bi yerde de çok hak verdim evet doğru büyük bi deprem olacak ve bunu bile bile insanlarımız olan binalarına bi kat daha eklemeler yada ne bilim inşaat malzemelerinden çalanlar bu konuda sizi destekliyorum
-
- Admin
- İsim: Sinan
bilinçsizliğimiz deprem anı için değil son yüzyılda ne yazık ki bu sağlıksız binalar yapıldı. eski yapılar "yıkılmaz" mıydı elbette ki hayır. ama; yüksek ama sağlıksız yapılan binaların yarattığı bi sonuç bu. bilinçsiz olan binaları yapanlar, biz dediğim topluca biz yani..
~
ansızın gelecek gibisin..
ansızın gelecek gibisin..
-
- Görevli
- İsim: Emrah
Bu ülke her şeyi unuttu.
Marmara depremini kaç kişi hatırlıyor?
Bunu da unutur korkmayın...
Hep aynı tas aynı hamam...
Marmara depremini kaç kişi hatırlıyor?
Bunu da unutur korkmayın...
Hep aynı tas aynı hamam...
-
- Görevli
- İsim: güLşah
evet unutmaması gerekenler unuttu.. ama ben hala hatırlıyorum
-
- Görevli
- İsim: Emrah
Ben bir arkadaşımdan dinlemiştim. Askeri lojmanlarda oturuyordu,Gölcükte.
O annesini ve kardeşini yitirdi,babası görevdeymiş yanlarında değilmiş.
Annesi kardeşi ve arkadaşım aynı odada yatıyorlarmış...
Enkaz altından yalnız çıkmış. Bir ışık vardı ona doğru çıktım diyor...
Ama çıkınca dünya başına yıkılmış asıl...
Unutmamak unutturmamak lazım
-
- Admin
- İsim: Ersin
Deprem
Belirtmek İstediğim Birşey Var Arkaşlar Tamam Biz Deprem Ülkesiyiz, Eksiksiz Her Türlü Önlemlerimizi Almalıyız Fakat Medyada Boy Gösteren Her Deprem Bilimciyim Diyen Kişilerin Şu Zaman Deprem Olacak Diye Kehanetlerde Bulunmaları Ve İnsanlarımızın Bunlara İnanarak Korku İçinde Yaşamasını Anlayabilmiş Değilim. Eğer Deprem Önceden Tahmin Edilebilecek Olsaydı Japonlar Bu Konuda Teknoloji Olarak Bilim Olarak Çok İleri Seviyedeler Neden Onlar Tahmin Edemiyorda Şiddetli Depremlerde Can Kaybına Mal Kaybına ve Ekonomiye Olan Zararlarına İzin Veriyorlar ! Ayrıca Biryerde Okuduğum Kadarıyla Ülkede Bu Tarz Yayınların Yapılması Yasakmış ...
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
-
- Site Admin
- İsim: Murat
Erken uyarı sistemi üzerinde çalışıyorlarmış
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
.Terazinin Hüznü.
-
- Üye
- İsim: Aslı
depremmm.. kötü günler yaşadı Türkiye bu konuda ve yaşıyor... (kimilerinin bundan hala haberi yok yada kulaklarını tıkıyorlar) depremi en acı şekilde yaşamış olan sakarya'da okuyan biri olarak, bu konuda acil bilinçlrndirme faaliyetine girilmeli bence... her 3 binadan sonra bi boşluk? o boşlukta ne vardı? eskiden bir ev vardı, ama şimdi sadece o evden kalan yerdeki bi kaç kırık fayans, tuğla parçacıkları, yamuk demirler... yaşadıklarımızdan ders almadıkça bu tür şeyleri yaşamaya mahkumuz sanırımm...
-
- Üye
- İsim: BAHAR
alıntı:(bozcaada)Ben bir arkadaşımdan dinlemiştim. Askeri lojmanlarda oturuyordu,Gölcükte.
-
- Banlanmış Üye
yazıkki bizim vatandaş olarak elimizden yeterli şeyler gelemiyor...elimizden geldiğince bilinçlenmeliyiz elbet ama bu olası bi büyük depremde kimi kurtaracak ki!!!!!!evler yine tepemize yıkılacak insanlar hayatlarını toplu halde kaybedecek,hafızalarımızda onarımı mümkün olmayan yaralar açılacak....ve bizim yapabilceğimiz hiç bir şey yok gerçekten istediğimiz kadar bilinçlensekte marmarayı yeniden inşa etmeye bizlerin gücü yetmicene göre yapcak hiç bişi yok...........................
-
- Üye
- İsim: Özlem
Ne kadar çok severiz biz Türkler kulaktan dolma bilgileri bir başka insana aktarmayı.Aslında ne kadar zarar verdidiğimizin farkında değiliz.Çeken bilir derler ya bana her gürültü her uğultu depremi hatırlatıyor yaşanmadan bilinmez.Her gece uyumadan önce ayak altında eşya varsa çekerim kenara , unutmamak lazım ne kadar uzaksa da olsa bir nefes kadar yakın aslında deprem gibi gerçekler.
-
- Üye
deprem öldürmez süründürür....