Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Doğan Canku

Burada Diğer Rock Müzik Sanatçıların Panoları Bulunmakta. Bildiriler, konserler, albümler, şarkı sözleri, incelemeler ..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2607
Kayıt: Cuma, Haziran 21, 2002 11:11
İsim: Murat
Konum: Giresun
Yaş: 43
İletişim:

Doğan Canku

Mesaj gönderen Bugfixed »

Doğan Canku Panolarıdır...
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
requiem

Mesaj gönderen requiem »

uzun uzun yazmak isterdim ama hiçbir albümüne sahip değilim
sahip olabileceğimdende şüpheliyim.
yeni albümleri varmıdır ondanda bihaberim..
dinlendirici bir ses ve -tek şarkıyla yorum yapmak ne kadar doğru olursa- iyi söz yazarı..

bahsettiğim şarkı ; sonsuza dek..


Sonsuza dek

Sokaklar geçiyorum sızım hüznüm gölgem benim
Caddeler aşıyorum gözyaşlarım en sessizliğim
Asılsız çarelerle yürüyorum işte böyle
Zamanı geriye çeviririm diye

Acılar yaşıyorum kavuşmak bedeliyle
Bekliyor biliyorum az ötemde sessizce
Adımlarım yaklaştı görüyorum orda işte
Kayboluverdi yine sokaklar arasında

Elbet birgün yollar çaresizce tükenip son bulacak
Zaman işte yeniden başlamış olacak
İnanırım kalbim onunla sonsuza dek yaşayacak
Kaybolup gidecek mazide birlikte
requiem

Mesaj gönderen requiem »

biyografiyi okumanızı tavsiye ederim.etkileyici..






Doğan Canku 1947 yılında Kütahya'nın Tavşanlı kazasında doğdu. Henüz konuşmayı dahi bilmediği 2,5 yaşında "Ey Dün Dan" adlı ilk bestesini yaptı. İlk müzik nosyonlarını amatör bir müzikolog olan babası Şeref Canku'dan aldı.

1958 de Ankara Devlet Konservatuarı'nı kazanarak 6 yıl viyolonsel ve piyano eğitimi gördü.1964 yılında klasik gitar ile tanışan Canku, bu enstrümana büyük bir tutkuyla bağlandı. O yıllarda gerek bu enstrümanın konservatuarda eğitiminin olmaması, gerek yasakların getirdiği baskı, Doğan Canku'nun eğitimini yarım bırakmasına neden oldu. Bundan sonra Canku'nun profesyonel hayatı başlamış oldu. Çok kısa sürede flamenco gitar çalmayı öğrenip ülkenin en iyi gitaristleri arasına adını yazdırdı. Bir çok profesyonel şarkıcıya eşlik ederek onların repertuarlarına önemli ölçüde katkıda bulundu.

1967 de Ankara Radyosu'nda açılan bir sınavı kazanarak Klasik Türk Müziği teorisi ve pratiği üzerinde eğitim gördü.

1969 yılında Selami Karaibrahimgil ve Ahmet Kurtaran ile birlikte Modern Folk Üçlüsü adındaki topluluğunu kurdu. Türk Halk Müziğini ve Klasik Türk Müziğini modernize ederek çok seslendirdi ve 15 yıl boyunca yurt içinde ve dışında yüzlerce konser, TV ve radyo programları yaptı. Yaklaşık 45 ülkede Türkiye'yi defalarca temsil etti.
1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü'nde müzik direktörlüğü ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1980 yılında İstanbul'a yerleşerek profesyonel müzik hayatına tek başına devam etti. Modern Folk Üçlüsü ile yaptığı bir çok 45’lik ve 5 adet LP’nin yanı sıra, kendi adına bir adet LP ve üç adet CD çıkardı.

Modern Folk Üçlüsü ile çıkarttığı albümler:
- Modern Folk Üçlüsü
- Bizim Tepeler KOnseri
- 40 Yıl Sonra - Takalar
- Çocuklarımız İçin
- Pop
- Bir Doğru Nota Öyküsü
- Yapı Kredi Yayınları - Çocuk Şarkıları
- İş Bank. Kül. Yay.

Solo Albümleri:
- Doğan Canku
- Köçekler
- Sonsuza Dek, Ayrılık
- Doğan-n'ın Uyanışı

1990 yılından itibaren profesyonel müzik hayatına sadece konser, söyleşi ve kaset-CD çalışmalarıyla devam eden sanatçı, 1993 yılında kendi adını taşıyan bir müzik dershanesi açtı. Halen bu müzik dershanesinde geniş bir kadro ile eğitim veren Canku'nun en büyük arzusu ve hedefi özel bir konservatuar açarak, daha geniş kitlelere hitap edebilmektir.

Doğan Canku'nun hayatı boyunca ilgi duyduğu, araştırdığı ve bizzat deneyimlediği diğer bir konu da Metafiziktir. Henüz 4 - 5 yaşlarında deneyimlediği ve ne olduğunu anlayamadığı doğaüstü olaylar, 16 yaşından itibaren onun metafiziğe yönelmesine neden oldu. Uzun yıllar Hatha Yoga, Konsantrasyon ve Kontamplasyon Meditasyonu üzerinde çalışmalar yaptı. 1986 yılında Maharishi Mahesh Yogi'nin öğretisi olan Transandantal Meditasyon’nu ve 1990 yılında TM Sidhi tekniklerini öğrendi.

1975 yıllarında Uzak Doğu savaş sanatlarına da ilgi duyan ve bir süre Taek-won-do, Kung-Fu gibi dövüş teknikleri üzerinde çalışan Canku, ileriki yıllarda ülkenin en iyi Aikido ustalarından, İhsan Özgün’den (5. Dan) bu sanatın inceliklerini öğrenmeye başladı. Siyah Kuşak 1. Dan sahibi olduktan sonra ustası İhsan Özgün’ün adına açılan aikido okulunun da kurucuları arasında yer aldı.

Vejeteryan usulü yemek pişirmekten, botanik ve el sanatlarına kadar bir çok hobisi de bulunan Canku’nun yayınlanmış üç de kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplardan bir tanesi, şiirleri ve metafizik deneyimlerini konu alan "Ey Dün Dan", diğer iki tanesi de müzik eserlerinden oluşan nota kitaplarıdır.
seyytan
Kıdemli üye
Kıdemli üye
Mesajlar: 1470
Kayıt: Çarşamba, Ekim 26, 2005 22:30
İsim: Metin Çetin
Konum: Aydın

Mesaj gönderen seyytan »

evet gercektende etkileyici...
Cevapla