EN SON OKUDUĞUNUZ VE TAVSİYE EDECEĞİNİZ KİTAPLAR...
-
- Üye
- İsim: Aysegül
Re: EN SON OKUDUĞUNUZ VE TAVSİYE EDECEĞİNİZ KİTAPLAR...
Elif ŞAFAK\Pinhan,Med-cezir
-
- Üye
- İsim: dicLe
Philippa Gregory - Boleyn Kızı
Bir kralın aşkı için birbiriyle savaşan iki kızkardeşin hikâyesi…
"Tudor Hanedanı’nı ortaya seren, sürükleyici bir roman."
Bir kralın aşkı için birbiriyle savaşan iki kızkardeşin hikâyesi…
"Tudor Hanedanı’nı ortaya seren, sürükleyici bir roman."
-
- Üye
Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı
Bu kitap şu an yaşanan sömürgecilik sonrası yeni sömürgecilik dönemi (neocolonial), küreselleşme, kültürler arası çatışma, iç savaş ve göç gibi konulara bakış açısı getirmektedir. Ayrıca hatıralar, anlatim, cinsiyet ilişkileri/rolleri gibi kavramlara da deginmektedir.
Bu kitap şu an yaşanan sömürgecilik sonrası yeni sömürgecilik dönemi (neocolonial), küreselleşme, kültürler arası çatışma, iç savaş ve göç gibi konulara bakış açısı getirmektedir. Ayrıca hatıralar, anlatim, cinsiyet ilişkileri/rolleri gibi kavramlara da deginmektedir.
-
- Üye
Judith McNaught- Mutluluk ayrıca aynı yazarın Düşler Krallığı'nı aşk romanı severlere şiddetle tavsiye ederim...
-
- Üye
Philippa Gregory - Kraliçenin Soytarısı
Beş yüz yıl önce, İngiltere henüz “Ortaçağ Karanlığı” nı henüz üzerinden atamamışken, kâfirlikle suçlanan insanlar acımasızca Engizisyon Mahkemeleri ile idam edilirken ve insanlık, güneşin dünyanın etrafında döndüğüne inanırken, yaşadığı yüzyıldan iki yüzyıl sonrasına ait düşüncelere sahip olup; dünyanın güneşin etrafında döndüğünü bilen bir İspanyol Yahudisi kızın – Hannah- yolu günün birinde saraya düşer ve kısa süre içinde kendini Kraliçe Mary ve Prenses Elizabeth arasında ajanlık yaparken bulur...
Beş yüz yıl önce, İngiltere henüz “Ortaçağ Karanlığı” nı henüz üzerinden atamamışken, kâfirlikle suçlanan insanlar acımasızca Engizisyon Mahkemeleri ile idam edilirken ve insanlık, güneşin dünyanın etrafında döndüğüne inanırken, yaşadığı yüzyıldan iki yüzyıl sonrasına ait düşüncelere sahip olup; dünyanın güneşin etrafında döndüğünü bilen bir İspanyol Yahudisi kızın – Hannah- yolu günün birinde saraya düşer ve kısa süre içinde kendini Kraliçe Mary ve Prenses Elizabeth arasında ajanlık yaparken bulur...
-
- Üye
Elif Şafak - Baba ve Piç
-
- Takımdan
- İsim: vErda
Duygusal Vampirler -Albert J. Bernstein
Kanınızı kurutan insanlarla başa çıkmanın yolunu anlatan bence çok keyifli ve bir o kadar güzel kitap..tavsiye ederim arkadaşlar..![Wink :wink:](https://forum.lavinya.net/images/smilies/icon_wink.gif)
Kanınızı kurutan insanlarla başa çıkmanın yolunu anlatan bence çok keyifli ve bir o kadar güzel kitap..tavsiye ederim arkadaşlar..
![Wink :wink:](https://forum.lavinya.net/images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Takımdan
- İsim: GÜLDEREN
iskender pala-- babilde ölüm istanbulda aşk
bence çok güzel bi kitap yeni bitirdim ve çok beğendim tavsiye ederim..
tarihin içinde muhteşem bir aşk...
bence çok güzel bi kitap yeni bitirdim ve çok beğendim tavsiye ederim..
tarihin içinde muhteşem bir aşk...
-
- Üye
Rahmi Vidinlioğlu "Şizofreni Yalnız Oynanmaz"
Hayatımın kitabı diyebiilirim mutlaka okuyun pişman olmayacağınızdan eminim..
Hayatımın kitabı diyebiilirim mutlaka okuyun pişman olmayacağınızdan eminim..
-
- Üye
- İsim: Aysegül
Kadından kentler\Murathan Mungan
Bu kitaptan kimse sağ çıkamayacak\Altay Öktem
Bu kitaptan kimse sağ çıkamayacak\Altay Öktem
-
- Üye
Jean Christophe Grange - Koloni
Grange'ın son çıkan kitabı Koloni'de tıpkı diğerleri gibi oldukça araştırma isteyipte yazılan bir kitap..diğer kitaplarına göre biraz daha ağır ilerliyor tek sorun bu..cinayetler,seri katiller,yakın geçmişin siyasi olayları,ülke içinde kurulan ülkeler bu kitabında da yerini almış..okumak içinse karar sizin(;
Grange'ın son çıkan kitabı Koloni'de tıpkı diğerleri gibi oldukça araştırma isteyipte yazılan bir kitap..diğer kitaplarına göre biraz daha ağır ilerliyor tek sorun bu..cinayetler,seri katiller,yakın geçmişin siyasi olayları,ülke içinde kurulan ülkeler bu kitabında da yerini almış..okumak içinse karar sizin(;
-
- Üye
ve ayrıca ilk çıktığında okuduğum,etkisi altında kalıp tekrar okumaya başladığım,benim için dönüm noktası sayılabilecek,her anlamda çok özel olan kitap ;
Elif Şafak - Aşk
Lavinya.net ailesi üyeleri okumanızı gerçekten çok isterim..
Elif Şafak - Aşk
Lavinya.net ailesi üyeleri okumanızı gerçekten çok isterim..
-
- Üye
İskender Pala - Katre-i Matem
“Kapa gözlerini ve dinle sakî, bir İstanbul lalesinin çığlıklarını duyuyor musun?!.. İstanbul’a çıkmayan bir lale yolu, laleye çıkmayan bir İstanbul kadar kayıptır, yitiktir. Rüzgarları toplayan hüzünler aşklar yoksa İstanbul bahçelerinde ve bir kabir başında ışıklar yas tutar gibi laleler ağlar seher vakitlerinde.
Uyan sakî, lale devrindeyiz!..”
(Arka kapak yazısından)
“Kapa gözlerini ve dinle sakî, bir İstanbul lalesinin çığlıklarını duyuyor musun?!.. İstanbul’a çıkmayan bir lale yolu, laleye çıkmayan bir İstanbul kadar kayıptır, yitiktir. Rüzgarları toplayan hüzünler aşklar yoksa İstanbul bahçelerinde ve bir kabir başında ışıklar yas tutar gibi laleler ağlar seher vakitlerinde.
Uyan sakî, lale devrindeyiz!..”
(Arka kapak yazısından)
-
- Üye
Saide Kuds - Kimya Hatun
-
- Görevli
- İsim: Burcu
Tamamen can sıkıntısıyla bir kitap almalıyım diye gittim ve bulduğum ilk kitapdı. Aldım, eve geldim,okudum ve bir kaç günde bitirdim...çok da eğlendim. Tavsiye ederim
------------------------
Pasaklı Tanrıça
"Adım Samantha. Yirmi dokuz yaşındayım. Hayatımda hiç yemek pişirmedim. Yer silmedim. Toz almadım. Düğme falan da dikemem. Yapmayı bildiğim tek şey kontratları yeniden düzenlemek ve müvekkilimi milyonlarca pound kâr ettirmek."
Pasaklı Tanrıça, hayatı biraz daha ağırdan alması gereken genç bir kızın hikâyesi. Ki bu kızın artık kendini bulması, en önemlisi aşkı bulması gerekiyor. Ve elbette ki sözü edilen bu kızın, bir kenarda öylece durmasına alışkın olduğu ütü masasının ne işe yaradığını da artık uygulamalı olarak öğrenmesi gerekiyor.
------------------------
Pasaklı Tanrıça
"Adım Samantha. Yirmi dokuz yaşındayım. Hayatımda hiç yemek pişirmedim. Yer silmedim. Toz almadım. Düğme falan da dikemem. Yapmayı bildiğim tek şey kontratları yeniden düzenlemek ve müvekkilimi milyonlarca pound kâr ettirmek."
Pasaklı Tanrıça, hayatı biraz daha ağırdan alması gereken genç bir kızın hikâyesi. Ki bu kızın artık kendini bulması, en önemlisi aşkı bulması gerekiyor. Ve elbette ki sözü edilen bu kızın, bir kenarda öylece durmasına alışkın olduğu ütü masasının ne işe yaradığını da artık uygulamalı olarak öğrenmesi gerekiyor.