Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

F. düzağaç detone mi? ( Detone::ses kayması tonu bulamama)

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
nuans

F. düzağaç detone mi? ( Detone::ses kayması tonu bulamama)

Mesaj gönderen nuans »

merhaba arkadaşlar ben geçen günlerde trt de feridun düz ağacın hisar konserini izledim ve onun önündeki bir sürü monitor olması ve arkasında ki mukemmel orkestraya rağmen detone olduğunu duymak istemesemde gördüm daha aksini düşünen hayır ben o konseri izledim hiç de detone değildi aksine çok ii söyledi diyeniniz varmı şahsen ben öle işittim ve ona karşı düşüncem değişir oldu konserlerine gitmeme kararı aldım. eleştirilerinizi bekliyorum....[/b]
ecem
Üye
Üye
Mesajlar: 264
Kayıt: Pazar, Eylül 18, 2005 21:07
Konum: Kayseri

Mesaj gönderen ecem »

ayıp etmişsin açıkçası...
oldu diyelim ki tamam(ben kendim duymadan inanmam ama,gerçi duysam da inanmam,inansamda ona karşı hiçbişey değişmez,ben hep ona aşığım)
bu herzaman olan birşey mi ki?
hep mi detone oluyor?
onu bir kez böyle görmüş olabilirsin,belki o güne mahsus birşey,belki sesini açamadı,rahatsızdı o gün vs..
hep mi detone oluyor ki bu adam?????
eğer bir kez böle bişi gördüysen hemen düşüncelerinin değişmesi onu ne kadar fazla sevdiğini ve feridun sevgine ne kadar sadık kaldığını ortaya koyuyor.
arkadaşlar lütfen ya belki de feridun düzağaç bu siteye giriiyo okuyo bütün yazılanları,bu yazdıklarınızı görürse ne kadar üzülür biliyo musunuz?????
belki böyle olumsuz birçok başlık açılırsa kararlarını bile önemli bir şekilde değiştir ve küser bize.....
o zaman intihar ederim....
melissa__

Mesaj gönderen melissa__ »

kendi düşüncen
canlı performansta her şey olur bi tek konseri izleyip hüküm vermek senin tarzın olabilir ama benim değil!her şeyden önce basit bi şarkıcıdan çok daha büyük bi önemi var feridunun bende!ki üyelerimizin büyük çoğunluğunun da benle aynı düşüncede olduğuna eminim!
scalon
Görevli
Görevli
Mesajlar: 509
Kayıt: Çarşamba, Eylül 15, 2004 14:58
İsim: güLşah
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen scalon »

konseri maalesef izlemedim, izleyebilmeyi isterdim..

detone olup olmadığını tartışmamalı bence... çünkü detone olmak her sanatçının zaman zaman yaşayabildiği (bence) çok normal birşey.. çünkü sanatçılar doğa üstü varlıklar değiller.. onlar da bizim gibi insanlar... sadece seslerini ve tabii yeteneklerini bizlerden çok daha iyi kullanabiliyorlar. bu nedenle onlara "hata yapamazlar" veya " böyle bir lüksleri yok" gibi bir düşünce tarzı ile bakmamalı bence... bugün "çok güçlü sesi var" dediğimiz insanlar bile (öyle zannediyorum ki) hata kapatmak amacı ile arkalarında bir düzine vokalistle sahneye çıkmıyorlar mı? vokalle veya vokalsiz, bu da sanatçıya kalan bir seçimdir gerçi..

şahsen ben Feridun Düzağaç'ın yalın veya yer yer detone sesini çok beğeniyorum.. ha, bundan sonra konsere gidebilirsin veya gitmeyebilirsin senin seçimin, bizim yorum yapma hakkımız yok tabiki ama ne olursa olsun ben kendi adıma Feridun Düzağaç'ı her şekilde dinlemekten büyük keyif alıyorum... =))
Kullanıcı avatarı
lonely
Görevli
Görevli
Mesajlar: 926
Kayıt: Salı, Ağustos 30, 2005 10:55
İsim: Burcu
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen lonely »

detone olması bence de çok doğal birşey insanlık hali bu o an seseiyle ilgili bir sorun yaşamış olabilir. sonra sadece sesimiydi senin onu sevmene etken merak ettim doğrusu. ses gelir geçer bugün çok güzel sese sahip bir kişi yarın sesini kaybedeblir. Bu tüm duylarımız içinde geçerlidir.Ama duygular kolay kolay yok olmaz.o hayran olduğumuz şarkıları yapmasına sebep duyguları değil mi zaten. benim şahsi fikrim böyle. gerisi sana kalmış bir şey.
fdselinfd

Mesaj gönderen fdselinfd »

detone olduğunu ileri süren arkadaşım sen bir müzik otoritesimisin ilk önce bunu soruyorum ayrıca detone olması da seni ondan hemen vazgeçirebiliyosa ona zaten hiç hayran olmamışsın demektir biz onu önce yüreğine aşığız sahnede uzun yıllar bu işe emek vermiş insanlar bile detone olabiliyo.aslında düşüncelerini ifade edip yorum almak istemişsin anladığım kadarıyla ama sadece detone olması seni ondan vazgeçirmemeli piyasada sesinden çok kendini detone eden insanlar varken bunlar feridun a yakışmaz sende bunu yakıştırma bi daha
SEVGİLER...
alev

Mesaj gönderen alev »

merhaba fd severler ben sitenize yeni girdim ama uzun zamandır feridun düzağaç dinleyicisiyim bende programı seyretmedim ama yinede onun bu şekilde acımasız eleştirilmesine karşıyım her sanatçı detone olabilir onun her zaman detone olduğunu kim söyleyebilir çok saçma ben onu her zaman dinlerim çünkü o benim kolaylıkla vazgeçemiyeceklerimden
alev

Mesaj gönderen alev »

merhaba fd severler ben yıllardr fd dinliyorum ve onu çok seviyorum ondan böyle saçma sebeplerden dolayı vazgeçmem
melissa__

Mesaj gönderen melissa__ »

buarada aklıma gelmişken NUANS arkadaşım oraya feridun düzağaç detone mi die kocaman bi başlık atarken parantez içine de tanımını yapmışsın ama acaba sen ne kadar biliyosun detone nedir?
ben sana ufak bi ipucu veriyim,detone olmak sürekli bi şey değildir,o yüzden oraya kocaman " feridun düzağaç detone " yazamazsın!detone olmak şarkının belli bi yerinde dediğin gibi tonu bulamamadır.gelip geçici bir şeydir ve tamamen NORMALDİR :!:
maNga

Mesaj gönderen maNga »

alev yazdı:merhaba fd severler ben yıllardr fd dinliyorum ve onu çok seviyorum ondan böyle saçma sebeplerden dolayı vazgeçmem
bencede böyle konulara bi konserle karar verilmemeli ben asla ondan vazgecemem o benim herseyim
mihrimah

Mesaj gönderen mihrimah »

melissa detone olmanın gelip geçici oldugunu ve normal oldugunu söylemiş.aynen katılıyorum.ancak detone oldugu için onu bir daha dinlemiyecegim diyen aslında pek bir şey kaybetmiyor.çünkü zaten onu hiç dinlememiş sayılır.asla bir müzisyeni SADECE sesi ile degerlendirmemek gerekir.onun duygularına kulak vermek aslında en dogru olanı.feridun düzagaç detone olsada(bence diil) onun önüne geçecek beni kendimden geçirecek muhteşem sözleri var.onu terkeden kaybeder, dinlenmedigi için feridun düzagaç değil. :x :x
DeeP_SenSe

Mesaj gönderen DeeP_SenSe »

nuans arkadaşım,sen müzikle nekadar ilgilisin merak ettim.Yani sadece dinleyicimisin yoksa amatör müzisyen misin?Ha bir de FD'nin detone olup olmadığıyla uğraşmaktan başka işin yok mu,bunu çok merak ettim?!

Arkadaşlar detone olmayı anlatmışlar biraz zaten.Yani mesela ben bazı şarkılarda hep aynı yerde detone olurum,söylemem onları ya da çok söylemek istiyorsam üzerine giderim,başarırım.Ama bazen yine aynı yerde...Şarkıyı söylediğin anda kendini parçaya verebilmene bağlıdır,heyecana bağlıdır,beslenmeye bağlıdır,alkole bağlıdır,yorgunluğa bağlıdır,dikkate bağlıdır,morale bağlıdır,vb detone olup olmamak.Ben 'her an her saniye hiç detone olmadan söylerim' diyen birini tanımıyorum,sen tanıyor musun? ! .
Aysu
Üye
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: Cuma, Ekim 7, 2005 21:05
Konum: Bozcaada

Mesaj gönderen Aysu »

bence de gayet doğal seni de oraya çıkarsalar sen de aynı şeyi yapardın bencee :?
esin0917

Mesaj gönderen esin0917 »

ben FD'yi bir kaç kez sahnede canlı olarak izleme şansına sahip oldum ve izlediğim tüm konserlerinde tek kelimeyle mükemmeldi. zaten FD'yi herkesin söylediği gibi sadece sesiyle değerlendirmek çok yanlış o her yönüyle örnek olabilecek bir kişi bana kalırsa ve şunu söylemeden de geçemiyecem gittiğim tüm FD konserleri en çok sevdiğim konserlerdi ve onu sahnede canlı olarak izlemek tek kelimeyle vazgeçilemez bir duygu
bındım

Mesaj gönderen bındım »

Bence de bazen detone oluyor ama ne olursa olsun biz omdan geçemeyiz... :!:
Kilitli