herkese merhaba ve iyi akşamlar. Benim merak ettiğim birşey var onu sormak istiyorum
fd şarkıların farklı birşey var diğier şarkılarda olmayan bana onu hissettiren adını koyamadığım bir his bu mesala örnek vericek olursak sago dinlediğim zaman kendimi gerçekten melankolik hissediyorum. ya bilmiyorum işte bunun adı ne....yoksa saçmalammı?bi de şey var tabi fd kılıplerinde genelde rüzgar gülü rüzgar santrali hatta beni brakma klibinde de o adam züzgar santalinden yapılmış arabada seyahat ediyordu acaba fd için rüzgar gülünün anlamı ne?
fd hakkında bilmediklerim
-
- Yeni Üye
- İsim: serkan
-
- Üye
- İsim: HAYRİ
Re: fd hakkında bilmediklerim
Serkan arkadaşım,
Üstd' ı anlasaydık bu kadar başarılı ve güzel gelmeyebilirdi şarkıları. Gizemli olan şeyler ilgi çeker diye düşünüyorum. Kendisi 20 yıldır bu işi yapıyor ve kendini tekrar etmiyor ve her defasında bizleri şaşırtıyor. Üretkenliği ve zengin türkçe kullanımıyla diğer sanatçılardan kendisini ayıran bir çok özelliğini bize yansıtıyor. Rüzgar gülüne olan duygularını ise çözülecek bir soru değil bence. Ama onda farklı olan bir şey var. Ve bu sadece bence onda var. Ne diye ararsan bulamazsın . Eğer ki bir gün bulursan o gün dinlemekten vazgeçersin emin ol.
Üstd' ı anlasaydık bu kadar başarılı ve güzel gelmeyebilirdi şarkıları. Gizemli olan şeyler ilgi çeker diye düşünüyorum. Kendisi 20 yıldır bu işi yapıyor ve kendini tekrar etmiyor ve her defasında bizleri şaşırtıyor. Üretkenliği ve zengin türkçe kullanımıyla diğer sanatçılardan kendisini ayıran bir çok özelliğini bize yansıtıyor. Rüzgar gülüne olan duygularını ise çözülecek bir soru değil bence. Ama onda farklı olan bir şey var. Ve bu sadece bence onda var. Ne diye ararsan bulamazsın . Eğer ki bir gün bulursan o gün dinlemekten vazgeçersin emin ol.
-
- Üye
- İsim: Esra
Arkadaşı Şeytan filmi-Lavinia
Yanlış hatırlamıyorsam FD bu sahneden etkilenipte bestelemişti Lavinia şiirini.
Ali Poyrazoğlu (Şeto) Lavinia şiirini okuyor.
http://www.dailymotion.com/video/x5o45s ... %C4%B1_fun
Ali Poyrazoğlu (Şeto) Lavinia şiirini okuyor.
http://www.dailymotion.com/video/x5o45s ... %C4%B1_fun
-
- Yeni Üye
- İsim: ugur
Feridun'a üstad diye hitap edilmesi hiç de hoşuma gitmiyor, bu şekilde hitap edenler önce kelime manasını öğrenmeli. Bu hitapla onun sıradanlaştırılmaya çalışıldığı hissi doğuyor bende. :@
-
- Admin
- İsim: Ersin
Üstat : Bilim veya sanat alanında üstün bilgisi ve yeteneği olan kimse.EmekliKerem yazdı:Feridun'a üstad diye hitap edilmesi hiç de hoşuma gitmiyor, bu şekilde hitap edenler önce kelime manasını öğrenmeli. Bu hitapla onun sıradanlaştırılmaya çalışıldığı hissi doğuyor bende.
İnsanlar, sanatçıyı ve icra ettiği şarkıları diğer sanatçılardan ve şarkılarından ayrıştırarak, benimseyerek yada üstün tutarak onu takdir ettikleri için bu hitap şeklini kullanıyorlar. Bunda onu sıradanlaştırmanın aksine farkını, kalitesini, yeteneğini ve üstünlüğünü yansıtma amacında oldukları hissi doğuyor bende de.
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...