feridun:artik radyo dinleyemez..........

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
buralarsoguk

feridun:artik radyo dinleyemez..........

Mesaj gönderen buralarsoguk »

Feridun Düzagaç

Artık radyo dinleyemez olmuştum ve bu beni delirtiyordu.Türkçe sözlü pop müziğin açık otomobil camlarından ucube gibi fırladığı, bebeğim, canım-cicim, ben delikanlıyım sözlerinin her şarkıya nakarat yapıldığı günlerde benim daha önce hiç duymadığım birisinin :
"Dokunduğum en sıcak Ağutos akşamısın" demesine ihtiyacım vardı.
Ve bir dostun tavsiyesi üzerine "Beni Rahatta Dinleyin" sıcak bir yaz akşamüstü satın alındı. Aynı gece İzmir'de bahçeli bir evde beş dost tarafından gece yarısından sonra, sabaha kadar hiç konuşulmadan ve rahatta dinlendi.

Klasikleşmiş ustaların çıkardığı bir kaç nitelikli albümü saymazsanız, Nazan Öncel'in "GÖÇ" üyle beraber 90'larda ilk defa bir albümden bu kadar etkilendim.

İyi bir sanatçıydı dinlediğim. Müziği ruh taşıyordu. Dinleyebilmem için ilk şart olan söz ve müziğinin kendisine ait olmas? koşulu gerçekleşmişti. Ve ticari kaygılardan uzak müziği, bir şeyleri sislerin ardında sorgulayan sözleriyle albüm beni hemen esir alıverdi. Evet, gerçek bir ruh vardı albümde. O ruh ki, ne zaman dinlerseniz sizi yakalar ve kendini tanıtır. Feridun Düzağaç, sesi, müziği ve her satırında yeni sürprizlerin tuzak kurduğu şarkı sözleriyle (kimbilir hangi birikimlerle yazılmış), iyi bir müzisyen. En sevdiğim sanatçıların albümlerini bile en az 10 kez dinlemeden zor beğenen önyargılı ben, bu albümü ilk dinleyişimde duygulandım ve her dinleyişimde yeni bir şeyler buldum.

Sonra "Köprüden önce son çıkış" geldi. Ve yine yanıltmadı. Ritimler biraz daha karmaşıklaşmış, lirikler ayni şeytanilikte, dinlenmesi daha zor ve en önemlisi sadece istediğini yapmış. Ve bu albüm kaç tane satar acaba diye pek düşünmemiş. Kalite ve kantitenin bu ülkede ters orantılı olduğunu biliyoruz o yüzden bağlı bulunduğu müzik şirketinin dışında satış rakamlarıyla pek ilgilenen olmaz herhalde. Zaten Mustafa Süder laf olsun diye gidip viyola da çalmaz.

Hakkını vermeden de olmaz, Feridun'un başarısındaki payın kendine düşen kısmını çıkarttıktan sonra geriye kalan payın %90'ı arkasındaki gruba aittir. Dinlediğinizde veya seyrettiğinizde nedenini anlarsınız.

Kendisini bir kez bir barda Live seyrettim. Mütevaziydi. Ve ruhsuz söylüyordu, bu da çok hoşuma gitti. O, kendisinin dinlenmesini istiyor. Yarısı dinlerken, yarısı da içip konuşan insanlara emeğini satmak çok profesyonelce bir iş olsa gerek ama amatör ruh asla öldürülmemeli ve gizlenmemeli.

Müziğin bu kadar kirletildiği bu yıllarda, hakettiği yere ne zaman gelir, tahmin etmekten acizim ama çizgisine müdahale edilmediği sürece kalıcı olacaktır.

Eğer ruhu olan şarkılar dinlemek istiyorsanız, Feridun Düzağaç'a kulak verin.

NOT : Burada yazılan her cümle şahsi fikrim olup, tamamen tersini düşünmek veya müzik eleştirisi yapamıyacağımı söylemek en doğal hakkınızdır. Okuduğunuz için teşekkürler.
tarikbolat

Mesaj gönderen tarikbolat »

tabiya emeğe saygı göstermemiz gerek buralarsoguk düşüncene katılıyorum
bizler olduktan sonra şuna inanıyorumki abim engüzel yerlere geleceğine
abi kasetti aldım inan bir dinlemeye başladım arkadaşlarım beni yerimden kaldırmaya çalıştılar ama nafile başaramadılar o ğün akşama kadar dinledin hemde sesini sona kadar açarak bütün mahalleye dinletim şuan arkadaşlarım benim gibi bir feridun düzağaç
dinleyeni oldular
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

Arkadaşlar biz en güzel yolu bulup gerçek bir sanatçıya hayran olduk.Dilegim diger gençleri de bu dogru yola götürmektir
Saygılarımla........

BURALARSOGUK YAZDIKLARIN SÜPERDİ BEN PEK TERSİNİ DÜSÜNENLERİN OLACAGINI SANMIYORUM :)
buralarsoguk

arkadaslar galiba hata yapmisim zaten ben aldigim resim ve yazilari sicak sicak siteye eklerim
buda haluk leventin sitelerinin birinden buldum iki guzel resimi vardi biri ilk albumu o biri de ikinci
albumunun zamanlarinin resmiydi ki galeriye ekledim yazi yi okumadan eklemisim ve tabi fd nin
yazdigini dusunmusum tabi artik sitede yazi degistiremedigimiz icin degistiremedim sonra
requiem

Mesaj gönderen requiem »

ben de ne olmuş bu kızın türkçesine.. diyodum. :wink:
buralarsoguk

zuhaha sonunda turkiyeliler gibi guldum
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
İsim: Murat

Mesaj gönderen Bugfixed »

:shock:
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
feza
Üye
Üye

Mesaj gönderen feza »

kim anlatmış kim yazmış :roll: anlayamadım ama çok güsel bi anlatım olmuş...
Bozcaada

Mesaj gönderen Bozcaada »

Farklı...