geçen gün tv de teoman ın röportajını izledim. feridun düzağaç dinlemekten zevk aldığını ancak yaptığı müziğin pop mu yoksa rock mı olduğu konusunun tartışılacağını söyledi..
bende şöle bir düşündüm. yaptığı şeye pop demek,tükiyede yapılan pop şarkıları göz önüne alırsak mümkün değil. ama dünya çapında düşünürsek bu mümkün olabilir zira sting içinde pop yapıyor deniliyor ama yaptığı işe rock demekte mümkün.aynı durum feridun düzağaç içinde geçerli rock desek adam daha soft bi müzik yapıyor rock müziğin doğasına aykırı. pop desek,dünya da yapılan pop şarkıları göz önüne alarak tabi, mümkün ama tam oturmuyor.
sonuçta şöle bir sonuca ulaştım feridun hiç birini tam olarak yapmıyor. o sağdece hissetiği müziği yapıyor.. bu nedenle de yaptığı müzik çok içten..
feridun düzağaç rock mı pop mu yapıyor?
-
- Üye
- İsim: ali
-
- Takımdan
feridun düzağaç kesinlikle pop yapmıyor! pop müzik bence çok sıradan..gerek sözleri gerekse müziği çok basit oluyor genellikle(ama tabi sezen aksu, ilhan şeşen vb. hariç)
feridunun sözleri ve müziği asla sıradan değil yani pop olamaz!!
ille de bi kategoriye sokmak gerekiyorsa "f.d müziği" diyebiliriz
feridunun sözleri ve müziği asla sıradan değil yani pop olamaz!!
ille de bi kategoriye sokmak gerekiyorsa "f.d müziği" diyebiliriz
-
- Takımdan
- İsim: Haldun
aynı
Bence kendinizi gereksiz yere yoruyorsunuz. Bu konulara sarfedeceğiniz beyin yükünü memleketiniz için bir üretim mecrasına harcasanız sanki daha nezih bir ülke olurduk gibime geliyor. Ama illa da bu konuları tartışmak istiyorum arkadaş, diyorsanız bence bunu sitenin serbest kürsü bölümünde tartışsak daha yararlı olur bence. Böylece siteye yeni gelenler de Feridun Düzağaç, lavinya.net bağlantısını forumlarda daha rahat kurarlar. Ama sonuç olarak temel fikrim kendinizi böyle konular ile boşuna yormayın.
"Gün gelir de bir gün ölüverir miyim
Ne olduğunu anlamadan
Dahalarım bitmemişken"
"Gün gelir de bir gün ölüverir miyim
Ne olduğunu anlamadan
Dahalarım bitmemişken"
ben bu konunun gereksiz olduğuna inanmıyorum. eğer öyle olduğunu düşünseydim boşuna zaman kaybına uğratmazdım arkadaşlarımı.. ayrıca burada feridun düzağaç hakkında konuşuyorsak müziğinden de bahsetmemiz son derece doğal ki yapmamız gerekende bu zaten..
feridun düzağaçla ilgili bir konunun serbest kürsüde tartışılması gerektiğinide anlayamadım doğrusu konu zaten feridun düzağaç..
ve son birşey daha;siteye yeni girenlerin feridun ve lavinya .net bağlantısını kurmakta zorlanacakları bir mevzu değil bu çünkü konu FERİDUN DÜZAĞAÇ'IN MİZİĞİ ZATEN!!!! anlatabildim mi sayın arkadaşım haldunbar???
feridun düzağaçla ilgili bir konunun serbest kürsüde tartışılması gerektiğinide anlayamadım doğrusu konu zaten feridun düzağaç..
ve son birşey daha;siteye yeni girenlerin feridun ve lavinya .net bağlantısını kurmakta zorlanacakları bir mevzu değil bu çünkü konu FERİDUN DÜZAĞAÇ'IN MİZİĞİ ZATEN!!!! anlatabildim mi sayın arkadaşım haldunbar???
-
- Üye
ben zaten nasıl müziklerin birbirinden ayrıldığını bilmiyorum
yani bunun kriteri nedir?(biraz felsefe oldu ama:)
herkes kendisine göre ayırıyor bence
ve bence feridun abim alternatif rock müzik yapıyor
sonuçta rock müzik yani pop demek imkansız
eğer pop diceksek şebnem feraha ve teomana da hatta kıraça da pop dememiz gerekmez miydi??
yani bunun kriteri nedir?(biraz felsefe oldu ama:)
herkes kendisine göre ayırıyor bence
ve bence feridun abim alternatif rock müzik yapıyor
sonuçta rock müzik yani pop demek imkansız
eğer pop diceksek şebnem feraha ve teomana da hatta kıraça da pop dememiz gerekmez miydi??
-
- Takımdan
-Tarziniz icin de populer rock deniyor!
Tarzimla ilgili, bugune kadar beni heyecanlandiran ve 'cok dogru demis' dedirten bir yorum bulmadim yani. Pop dedikleri zaman da rock dedikleri zaman da, populer-rock, yada pop-rock dedikleri zaman da tam olarak karsilamiyor. Yani bunun cok da adlandirilmasi gerektigini dusunmuyorum.
Diyor Feridun Düzağaç kısaca. O bunu söylerken biz hala inatla bunu tartışıyorsak ve hala bir yere varamamışsak vakti boşa harcıyoruz demektir. Ha kendisinin bir şarkı sözüne takılır gözümüz ve herbirimiz bu sözden yeni anlamlar çıkarırız, tartışırız (ki aslında bence O nunda istediği budur). Buna sonuna kadar destek veririm. Beynin çalışmasına değil benim itirazım, boş yere çalışmasına...
Tarzimla ilgili, bugune kadar beni heyecanlandiran ve 'cok dogru demis' dedirten bir yorum bulmadim yani. Pop dedikleri zaman da rock dedikleri zaman da, populer-rock, yada pop-rock dedikleri zaman da tam olarak karsilamiyor. Yani bunun cok da adlandirilmasi gerektigini dusunmuyorum.
Diyor Feridun Düzağaç kısaca. O bunu söylerken biz hala inatla bunu tartışıyorsak ve hala bir yere varamamışsak vakti boşa harcıyoruz demektir. Ha kendisinin bir şarkı sözüne takılır gözümüz ve herbirimiz bu sözden yeni anlamlar çıkarırız, tartışırız (ki aslında bence O nunda istediği budur). Buna sonuna kadar destek veririm. Beynin çalışmasına değil benim itirazım, boş yere çalışmasına...
bu başlıkta yani 'feridun düzağaç rock mı pop mu yapıyor' başlığı altında bir sayfa açılması gerçekten üzücü bence.müzik elbette katagorilere ayrılmalı ama feridun düzağaç gibi yeterince alternatif bir adamın müziğini bir kalıba sokup şu sınırlarda demek bana çok yanlış geliyor.kaldı ki türkiyede müzik konusunda hala bir çok taş yerinde değilken bunu yapma daha da saçma.gereksiz bir tartışma bence..
-
- Takımdan
-
- Üye
fdfan buket arkadaşımız önemli bi konuya temas etti bence.çünkü,ben de fd yi ilk dinlediğimde ve sevmeye başladığımda arkadaşlarımla bu konuyu tartışmıştık. yahu bu adam ne farklı bi müzik yapıyor.ne teoman'ınkine benziyor ne ş.ferah'ınkine .pop da değil diye..ve sonunda SOFT ROCK (ılımlı rock) yapıyor kanısına vardık.
-
- Üye