GALERİ-GÜVENLİK KODU
-
- Üye
- İsim: mesut
GALERİ-GÜVENLİK KODU
sizden bişey istesemm arkadaslarr ne der bilmem resim galerisindeki güvenlik kodlarını kaldırsanız..Gecen gün yorumm yazdım herşeyii doldurdumm güvenlikk kodunu girdimm yokk tekara girdimm yokk tekarar...tekarar ama olmadıı bi türlüü şimdii isee hiçç yorumm yapmıyorumm bi ilgilenirsenizz sevinirimm...
-
- Site Admin
- İsim: Murat
merhabalar. O tamamen güvenlik için eklenmiş bir eklentidir. Güvenlik söz konusu olduğu için kaldırılması söz konusu olamaz. Fakat inceleme yaptığımızda herhangi bir problem olmadığını gördüm. Demek oluyorki siz yanlış girmişsiniz. Ya da bilgisayarınızdan kaynaklanan problemler olabilir.
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
.Terazinin Hüznü.
-
- Admin
- İsim: Ersin
-
- Üye
- İsim: cansu
-
- Site Admin
İllaki web de bazı kayıt formlarında ya da benzer formlarda resim doğrulamalar ile karşılaşmışınızdır. Örneğin hotmail yahoo gibi mail kayıt olurken.
CAPTCHA resim üzerinde her oturumda her kullanıcıya farklı değerler vererek bu formları saldırı amaçlı yazılmış kötü robotlar tarafından değil de insanlar tarafından doldurulmasını sağlamaktadır. Kötü amaçla yazılmış web formları bu değerleri göremez.
Bu kötü amaçlı form gönderimlerinin en büyüğü sunucuya yük bindirerek kasılmasını, gereksiz spam mesajlarla doldurması gibi kötü sonuçlar ortaya çıkar.
CAPTCHA resim üzerinde her oturumda her kullanıcıya farklı değerler vererek bu formları saldırı amaçlı yazılmış kötü robotlar tarafından değil de insanlar tarafından doldurulmasını sağlamaktadır. Kötü amaçla yazılmış web formları bu değerleri göremez.
Bu kötü amaçlı form gönderimlerinin en büyüğü sunucuya yük bindirerek kasılmasını, gereksiz spam mesajlarla doldurması gibi kötü sonuçlar ortaya çıkar.
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
.Terazinin Hüznü.
-
- Admin
- İsim: Sinan
önceleri siteleri gezen (kötü) robotlar bu gibi formlara flood yaparak; ya reklam amaçlı olur ya da hack (?) amaçlı yani..
özellikle ziyaretçi defteri olayında kullanılır bu reklam olayı. yani adam bi kod yazar bu siteye sürekli aynı reklam içerikli mesajı yazdırır..
işte bu ve bu gibi durumlara önlem olarak; adamın (robotların-kodların) otomatik yazılmasını önlemek amacıyla kullanılır..
bunun ingilizce kısaltması CAPTCHA dır. site işleri ile uğraşan arkadaşlara kesinlikle tavsiye edilir..
özellikle ziyaretçi defteri olayında kullanılır bu reklam olayı. yani adam bi kod yazar bu siteye sürekli aynı reklam içerikli mesajı yazdırır..
işte bu ve bu gibi durumlara önlem olarak; adamın (robotların-kodların) otomatik yazılmasını önlemek amacıyla kullanılır..
bunun ingilizce kısaltması CAPTCHA dır. site işleri ile uğraşan arkadaşlara kesinlikle tavsiye edilir..
~
ansızın gelecek gibisin..
-
- Admin
-
- Site Admin
Re: GALERİ-GÜVENLİK KODU
2 gündür fotoğraf yüklemek için uğraşıyorum ancak hiç bir şekilde olmuyor.Güvenlik kodunu fln kabul etmiyor,haricinde her şey normal..Sorun neden kaynaklanıyor acaba?
-
- Görevli
- İsim: güLşah
güvenlik kodunu doğru girmediyseniz hata vermiş olabilir. anlaşılır bir güvenlik kodu bulana kadar, güvenlik kodunun çıktığı kutucuğa tıklayın ve o şekilde yeniden deneyin?
Her şekliyle denedim inanın ama olmadı.Yine de çok teşekkür ederim,sağolun...
-
- Admin
sevgi hanım eklediğiniz için teşekkürler. resimleri alıyoruz tabi ki. şuan baktığımda sizin göndermiş olduğunuz bir resim onay için beklemekte idi. resim galerisine ilgisiz veya hoş olmayan resimlerin eklenmesini engellemek amacıyla oranın da onaylama sistemi bulunmakta.
konser afişi resim şu an yayındadır. katılımcılığınız için ayrıca teşekkürler..
konser afişi resim şu an yayındadır. katılımcılığınız için ayrıca teşekkürler..
~
Onaylama sisteminin olduğunu biliyorum ve bu konuda da çok haklısınız.Ancak çok uğraştığım ve en sonunda pes ettiğim için buraya yazma ihtiyacı hissettim.
İlgilendiğiniz için de ben teşekkür ederim...
İlgilendiğiniz için de ben teşekkür ederim...
-
- Görevli
- İsim: Caner
bu arada mozillada girdiğin güvenlik kodu bir dahaki resimde de çıkıyor girince kabul etmiyor yani otomatik olarak değişmiyor ie yi bilmiyorum.