Gülümsemek, sadece gülümsemek...
-
- Takımdan
- İsim: Sukru
Gülümsemek, sadece gülümsemek...
Gülümsemek, sadece gülümsemek
Gülümsemek iki insan arasındaki en kısa mesafedir.
Acaba öyle mi ?
Gülümsemek için bir neden yazın ki okuyanlarda faydalansın.
Gülümsemek iki insan arasındaki en kısa mesafedir.
Acaba öyle mi ?
Gülümsemek için bir neden yazın ki okuyanlarda faydalansın.
-
- Üye
- İsim: Burcu
gülümseme... içten gelen sevginin yüze yansımasıdır herhalde gülümseme...yani bir küçük tebessüm veya tatlı bir gülümsemenin oluşmasında sevgi vardır.bide çevrendeki ooonca seni mutlu görmeye alışan insanlar seni üzgün görüp üzülmesinler diye onlara gülümsemek zorundasındır.benim yüzümeden insanlar mutlu olsunlar diye eksilmeyen tebessüm her sefererinde canımı birkez daha acıtıyor.dilim yalan söylesede artık ruhum gerçek istiyor.ama çevremdeki insanlar ne gerçeği yani içimde yaşadıklarımı dinlemek istiyorlar ne de beni üzgün görmeyi..
karmaşık bir hayat yaşarken bir gün dönüp ona gülümseyebilirsem....
karmaşık bir hayat yaşarken bir gün dönüp ona gülümseyebilirsem....
-
- Takımdan
- İsim: Sukru
Gülümsemek;
Demek istediğim saf bir optimizmle etrafa gülücükler saçmak değil elbette. İçten olmak ve karşı tarafa samimi duygularımızı küçük bir gülümseyişle iletebilmek. Yaşamın üzerimizde yarattığı baskılar nedeniyle belki de gülmeyi unutmuş bir toplum olduk. Sokakta yürürken, şöyle bir çevrenize bakın. Hep asık suratlar, o donuk ifadeler. Ama kimse sizden mutlu olma arzusunu zorla almıyor ki? En kötü koşullarda bile neşeli olmak yine sizin elinizdedir. Her zaman mutlulugun dorugundayken gulunmez. Bazen sirf hayata giciklikolsun diye ucurumun kenarindayken bile gulumseyeceksin. Neşeli olmanın yolu neşemizi yitirdiğimiz zaman neşeliymiş gibi konuşmak ve öyle davranmaktan geçer. Shakespear’in dediği gibi, “Hiçbir şey iyi ya da kötü değildir, düşünce bir şeyi iyi ya da kötü olarak değerlendirir.” Unutmayın, hiç kimse gülümseyemeyecek kadar mutsuz değildir. Yeni biriyle tanışıyorsanız, gülümseyin. Farkı fark edeceksiniz.
Demek istediğim saf bir optimizmle etrafa gülücükler saçmak değil elbette. İçten olmak ve karşı tarafa samimi duygularımızı küçük bir gülümseyişle iletebilmek. Yaşamın üzerimizde yarattığı baskılar nedeniyle belki de gülmeyi unutmuş bir toplum olduk. Sokakta yürürken, şöyle bir çevrenize bakın. Hep asık suratlar, o donuk ifadeler. Ama kimse sizden mutlu olma arzusunu zorla almıyor ki? En kötü koşullarda bile neşeli olmak yine sizin elinizdedir. Her zaman mutlulugun dorugundayken gulunmez. Bazen sirf hayata giciklikolsun diye ucurumun kenarindayken bile gulumseyeceksin. Neşeli olmanın yolu neşemizi yitirdiğimiz zaman neşeliymiş gibi konuşmak ve öyle davranmaktan geçer. Shakespear’in dediği gibi, “Hiçbir şey iyi ya da kötü değildir, düşünce bir şeyi iyi ya da kötü olarak değerlendirir.” Unutmayın, hiç kimse gülümseyemeyecek kadar mutsuz değildir. Yeni biriyle tanışıyorsanız, gülümseyin. Farkı fark edeceksiniz.
-
- Görevli
gülümsemek diye başlamışız hep karşımdaki canımı yaksa da ben hep gülümsemeyi tercih ettim. ne kadar güçlü olduğumu görsün diye. şimdi böyle yazdım ama zannetmeyin ki göstermelik bir gülümseme. gerçekten hissederek bir tebessüm. size tavsiyem bunu yapın. kalbinizi mi kanattı gülümse ki onun ki kanasın, gülümse ki senin yaran kapansın.
Sezen Aksu'nun şarkısı geldi aklıma
Gülümse hadi gülümse...
Sezen Aksu'nun şarkısı geldi aklıma
Gülümse hadi gülümse...
-
- Görevli
anlatmak istediğim bir şey var geçtiğimiz yıl baharda daha yeni yeni yapraklar açarken bir bebek geldi ailemize adı: Yaprak. geçen hafta henüz anne-baba gibi basit kelimeler dışındakileri söyleyemeyen meleği bana adımla seslenirken gördüm. evine gidereken hem sesleniyor hem de el sallıyordu. aşkım benim yaa o an yüzümdeki gülümsemeyi yanımdakiler farketmiş benim tek farkettiğim o soğuk havada içimin ısndığıydı.
-
- Admin
- İsim: Ersin
-
- Kıdemli üye
- İsim: Mehtap
gülümsemek
gülümsemek; zor bi kelime bulmakta yaşamakta. neyse fikrimce gülümsemek;
insanların kısa yada uzun susuş dönemlerinde içindeki mutluluğun anlatılma şekli. yani hiç konuşmadan mutluyum demektir. umarım hepimizin hayatıda gülümseme tadında geçer:)
insanların kısa yada uzun susuş dönemlerinde içindeki mutluluğun anlatılma şekli. yani hiç konuşmadan mutluyum demektir. umarım hepimizin hayatıda gülümseme tadında geçer:)
-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
-
- Üye