Aklımı açık unuttum, sıyırıp giden benim..
Aklımı açık unuttum, sıyırıp giden benim..
Anlatamadım kürekleri kaybolmuş sandalımın,bir dönerim kendime,bir batar çıkarım..Yangınlara susayan çiçek benim..Denizler başındayım maviyim,umutsuzluğun yelkeniyim bugun..
Sonbaharın yüzünü gösterdiği gün bugun,hüzün kapının önünde,yürekler taşınıyor başka iklimlere.Soğuk gülümsüyor bana kapının aralığından,ben ise suskun ve teslim olmuşcasına içine kapanık.Çaresiz halimden ve kendime olan güvenimden bitap düşmüşüm yanağıma dökülen ıslak bir damlaya cevap vermeye çalıştım.Anladı acılarımın hayra alamet olmadığını..İçimde boğulduğumu,nefesimin tükendiğini,ayaklarımın beni taşıdığına pişman olduğunu,gözlerimin bittiğini anladı..Bir damla yaşta onun acıdan mayalanmış toprağıma süzüldü..
Ben kendmi dünyaya hapsetmişim.Başarısızlıkların baş mimarı,umudunu yitirmiş,öyle dışardan baqmayın güçlü görüldüğüme,yaşanacak bunda güsellikleri tanımadan,kaçamak bakışlarla dünyaya süzülen ürkek martılardan farksız değilim..Ağlamakta haklıyım,gözyaşım bile anladı güneşe acçacak penceremin olmadığını,soğuk ve ayaza teslim olduğumu..
Kimseye anlatamadım iklimimden neler çektiğimi,yapraklarını rüzgarıyla peşimde dolaştığını,takibine aldığı ben,üzüntümden,yapraklarımdan yastık ve döşek yapan varoşların yoksul ailelerinden haersizim..Kimdeya anlatamadım,gözyaşıma da,korkularımı içime gömdüm..mevsimler dolusu bir kızın yalnızlığı dolu bu satırlarda ve hüznü yaprakların kaldırımlarda..
Sonbaharın yüzünü gösterdiği gün bugun,hüzün kapının önünde,yürekler taşınıyor başka iklimlere.Soğuk gülümsüyor bana kapının aralığından,ben ise suskun ve teslim olmuşcasına içine kapanık.Çaresiz halimden ve kendime olan güvenimden bitap düşmüşüm yanağıma dökülen ıslak bir damlaya cevap vermeye çalıştım.Anladı acılarımın hayra alamet olmadığını..İçimde boğulduğumu,nefesimin tükendiğini,ayaklarımın beni taşıdığına pişman olduğunu,gözlerimin bittiğini anladı..Bir damla yaşta onun acıdan mayalanmış toprağıma süzüldü..
Ben kendmi dünyaya hapsetmişim.Başarısızlıkların baş mimarı,umudunu yitirmiş,öyle dışardan baqmayın güçlü görüldüğüme,yaşanacak bunda güsellikleri tanımadan,kaçamak bakışlarla dünyaya süzülen ürkek martılardan farksız değilim..Ağlamakta haklıyım,gözyaşım bile anladı güneşe acçacak penceremin olmadığını,soğuk ve ayaza teslim olduğumu..
Kimseye anlatamadım iklimimden neler çektiğimi,yapraklarını rüzgarıyla peşimde dolaştığını,takibine aldığı ben,üzüntümden,yapraklarımdan yastık ve döşek yapan varoşların yoksul ailelerinden haersizim..Kimdeya anlatamadım,gözyaşıma da,korkularımı içime gömdüm..mevsimler dolusu bir kızın yalnızlığı dolu bu satırlarda ve hüznü yaprakların kaldırımlarda..
Re: Aklımı açık unuttum, sıyırıp giden benim..
hoş bi yazı. teşekkürler. tanıdık bi esinti var yazılarınızda
~
ansızın gelecek gibisin..
Teşekkür ederim..Bazılarının içinde alıntılar oluyor çağrışım yapmış olabilir ama en büyük etkeni hemen hemen herkezin aşağı yukarı aynı şeyleri bir kere hissetmiş olmalarından kaynaklı bence ..
çağrışım yapan, başka birinden hatırladığım değil, kendimden yani dediğin gibi aynı hissettiğimiz şeyler.
zamanla düştüğümüz umutsuzluklar, karanlık gökte arada sırada parlayan bi yıldız, ayazda batıp çıktığımız sular.. sonra çıkıp esen rüzgardan tir tir titrerken daha soğuk olan yatağa yatıp dalınan düşler..
kısacası "biz" yani insanlar..
insan..
(burdaki 'esinti', hani bi rüzgar gibi. yani tanıdık bi hava var
)
zamanla düştüğümüz umutsuzluklar, karanlık gökte arada sırada parlayan bi yıldız, ayazda batıp çıktığımız sular.. sonra çıkıp esen rüzgardan tir tir titrerken daha soğuk olan yatağa yatıp dalınan düşler..
kısacası "biz" yani insanlar..
insan..
(burdaki 'esinti', hani bi rüzgar gibi. yani tanıdık bi hava var

~
ehe saol açıklama için şimdi daha net oldu 

-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
Oldukca hos bir yazı ama huzun dolu bir yaklasım var...Karamsarlık ve caresizlikte var tabii... Paylasımın icin saol...
Öyle hissetmeden böle bi yazı yazılamaz zaten..Tam içindeyim o bahsettiğin duyguların..
çok güzel mbvir yazı fulya,insanın kalbninden geçenleri yazmışsın....özellikjle umutsuzluğunhj yelkeni olmak kötü...ama insan umudunu hiç yitirmemeli,umudu olmayan insan her şeyini kaybetmiş demektir...
-
- Yeni Üye
- İsim: Ali Sabri
öylesine internette dolaşırken bu foruma rastladım. cok güzel yazılar var içinde. Ama daha çok hüzün var bu yazılarda. Daha 20 li yaşlarda küskünlük var hayata. oysa umudun daha yeni yeni yeşerdiği yıllar bunlar. Kıymetini bilin. Unutmayın herkesinsadece bir yaşam hakkı var. şimdi herkese bol bol mutluluklar