Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

İntel İki Saniyede Açılan İşletim Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Bilim - teknoloji haberleri, makaleleri ve ilgilileri...
Cevapla

Eğer Intel sözünü tutar da Moblin’i iki saniyede açtırmayı başarabilirse, netüstü (netbook) bilgisayarınıza bu işletim sistemini yükler misiniz?

Evet Neden Olmasın.
6
100%
Hayır Düşünmem.
0
Oy yok
Windows9x Versiyonunun Açılışından Memnunum :)
0
Oy yok
 
Toplam oy: 6

Kullanıcı avatarı
hasta
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 249
Kayıt: Pazar, Mayıs 16, 2004 22:48
İsim: Bedih
Konum: Yurt Dışı

İntel İki Saniyede Açılan İşletim Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Mesaj gönderen hasta »

Öyle bir işletim sistemi düşünün ki sadece iki saniyede açılsın: Intel Moblin ile bu rüyayı gerçeğe dönüştürebilir.

Resim

Intel bir süredir Linux tabanlı bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Adı da Moblin. Bu işletim sisteminin amacı Atom işlemcisini zorlamayacak Windows’tan çok daha hızlı bir ortam. Ocak ayında çıkan alfa sürümü birkaç saniye içerisinde açılıp kullanıma hazır hale geliyordu. Eğer Intel başlatma işlemlerini paralelleştirip hedeflenen iki saniye içinde bitirebilirse dünyanın en hızlı açılan işletim sistemine merhaba diyebiliriz.

Intel Open Source Technology Center’in başkanı Imhad Sousou Linux İşbölümü Zirvesi’nde Moblin’in rekor açılış süresi üzerine bir demeç verdi. Sousou, hayati olmayan başlangıç işlemlerinin ayıklanıp diğerlerinin aynı anda, yani paralel çalışması sağlanabilirse “iki saniyelik” bir açılışın son derece mümkün olduğunu kaydetti.

Kısa bir açılış süresi ilk başta tüm kullanıcıları memnun eder. Windows’un kağnı gibi açılışından memnun olan birinin olduğunu düşünmüyoruz. Bunun dışında Netüstü ve akıllı cep telefonu gibi düşük seviyeli sistemlerin kullanışlılığı artar. Böyle sistemlerde uyku kipinden uyanık duruma geçildiğinde uzun süre beklemek zorunda kalmayız.
Cevapla