LÜTFEN OKUYUN
-
- Üye
LÜTFEN OKUYUN
Arkadaşlar,
Son zamanlarda forumlara yazılan cevaplardaki üslup bozuklukları ve yazım hatalarının sıklığı dikkat çekici boyutlara ulaşmıştır. Özelikle internet - chat - üslubunun bu kadar yaygın kullanımı dikkat ederseniz hiç de hoş görünmemekte! Mesajları göndermeden önce önizleme ile hatalı olan yerlerin düzeltilmesi ve Türkçe'mize biraz daha özen gösterilmesi hepimizin yararına olacaktır.
Biz moderatorler olarak bu konuda elimizden gelen hassasiyeti göstereceğimizi ve uygun olmayan mesajları forumlara eklemeyeceğimizi de kesinlikle belirtmek istiyoruz.
Hepinizin bilgisine...
Lavinya.net Yönetimi
Son zamanlarda forumlara yazılan cevaplardaki üslup bozuklukları ve yazım hatalarının sıklığı dikkat çekici boyutlara ulaşmıştır. Özelikle internet - chat - üslubunun bu kadar yaygın kullanımı dikkat ederseniz hiç de hoş görünmemekte! Mesajları göndermeden önce önizleme ile hatalı olan yerlerin düzeltilmesi ve Türkçe'mize biraz daha özen gösterilmesi hepimizin yararına olacaktır.
Biz moderatorler olarak bu konuda elimizden gelen hassasiyeti göstereceğimizi ve uygun olmayan mesajları forumlara eklemeyeceğimizi de kesinlikle belirtmek istiyoruz.
Hepinizin bilgisine...
Lavinya.net Yönetimi
-
- Görevli
- İsim: Burcu
-
- Üye
- İsim: Burcu
-
- Üye
- İsim: ali
-
- Üye
-
- Üye
odysseia,scalon ve ben biraz ince eliyoruz,açılan yeni başlıkların konuları forumlarda olduğu sürece mümkün olduğunca eklememeye gayret ediyoruz,çünkü o zaman forumlarda konu kalabalığı oluyo,umarım anlıyosundurodysseia yazdı:ya ben bişi sorcam,yeni bi başlık açmıştım ama iki gündür yok..bunu merak ettim,ayrıca yazmış olduğum cevaplar da görüntülenmiyo..bunun sebebi nedir acaba??

slm
arkadaslar çok haklisiniz.çünkü ben de sürekli ayni hatayi yapiyorum.ama bundan sonra çok dikkat edecegim.son zamanlarda msn dili dedigimiz berbat tükçe çok fazla yayginlasti.sizler de böyle bir uyari yaptiginiz için gerçekten çok tesekkürler.lütfen hepimiz biraz daha diikatli olalim
Arkadaşlar bence başkalarını eleştirmeden önce kendi yazılarınıza bakarsanız kendi yazılarınızında aslında hatasız olmadığını farkedeceksiniz.Bu sana mı düştü diye soranların olma ihtimalini göz önünde bulundururak cevap veriyorum;benimki sadece mümmel olduğunu düşünen insanların mükemmel derecede hata yaptıklarını yüzlerine vurma isteğidir diyebiliriz.Şimdi eminim banada yazdığın yazının şurasında şu hatalar var diyecek arkadaşlar olacaktır onlar zahmet etmeden söyleyim "Ben mükemmel değilim."Ve yazdıklarımın içinde kasıtlı olarak hatalar yaptım ama mükemmeliyet(!)takıntısı olanların bu hataları bulebileceğini pek sanmıyorum...
-
- Görevli
- İsim: güLşah
yukarıda okuduğun yazı "başkalarını eleştirmek" için yazılmış bir yazı değildir. dahası, bir eleştiri yazısı değildir! bir tespit ve bunun ardından gelen bir bilgilendirme yazısıdır.
amaç sadece forumlara mesaj gönderirken Türkçe'yi daha iyi kullanmak ve mümkün oldukça dikkatli yazmayı sağlamaktır. kimsenin mükemmel olmasını beklemiyoruz. öyle bir beklentimiz olsaydı şu foruma bir çok yeni mesajı eklemememiz gerekirdi - seninki de dahil..
sanırım sen farklı bir boyuttan algılamışsın o uyarıyı.. anlatılmak istenen sadece biraz daha özveri idi.. o da anlayanaymış demek ki...
amaç sadece forumlara mesaj gönderirken Türkçe'yi daha iyi kullanmak ve mümkün oldukça dikkatli yazmayı sağlamaktır. kimsenin mükemmel olmasını beklemiyoruz. öyle bir beklentimiz olsaydı şu foruma bir çok yeni mesajı eklemememiz gerekirdi - seninki de dahil..
(mümmel değil, mükemmel ; bulebileceğini değil, bulabileceğini olmalıydı!) -LeWeN+ yazdı:benimki sadece mümmel olduğunu düşünen insanların mükemmel derecede hata yaptıklarını yüzlerine vurma isteğidir diyebiliriz...
Ve yazdıklarımın içinde kasıtlı olarak hatalar yaptım ama mükemmeliyet(!)takıntısı olanların bu hataları bulebileceğini pek sanmıyorum...
sanırım sen farklı bir boyuttan algılamışsın o uyarıyı.. anlatılmak istenen sadece biraz daha özveri idi.. o da anlayanaymış demek ki...

-
- Üye