Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

malulen aşk emeklisi f.d işi deliliğe vurdu

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
cansu cancan

malulen aşk emeklisi f.d işi deliliğe vurdu

Mesaj gönderen cansu cancan »

Feridun Düzağaç’ı, kısaca F.D.’yi nasıl bilirsiniz?

Depresif, incinik, malulen aşk emeklisi... Deli??? Şu álemde Feridun Düzağaç kadar, ruhsal gel-git’lerini, dönemine göre değişen haletiruhiyesini alenen ortaya koyan bir şarkıcı daha bulmak, zordur.

Beni Rahatta Dinleyin, Köprüden Önce Son Çıkış, Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir derken, Orjinal Altyazılı’dan iki buçuk sene sonra, şimdi de beşinci stüdyo albümü Bir Devam Filmi / Siyah Beyaz Türkçe Dublaj ile huzurlarımızda kendileri...

Adam albüm yapmıyor, beyin tomografisi çektiriyor; lityum, endorfin, seratonin v.s. değerlerinin tahlillerini burnumuza dayıyor; dinleyiciyi terapist kanepesinde ağırlıyor... Kafiye meraklısı, balatayı hafif sıyırmış bir çıtırdak, hayatını senaryo niyetine yazmış, bir müzikal film serisi olarak önümüze koyuyor bir nev’i...

Hakkını teslim edelim isterim... Ahir zamanlarda pek az erkeğin; "Bugün orda da cumartesi mi? / Sen de beni benim kadar özledin mi? / Aynalardan kaçarken özlenmeyi beklemek / Ne kadar acı, ne kadar komik / ...Ve bana ait, değil mi? / Gülme! İncinirim" sözlerindeki "Gülme, İNCİNİRİM!" gibisinden, hani neredeyse kikirik bir kırılganlığı, karşısındakini istihzaya sürüklemeden, omurgasını dik tutarak ifade edebileceğini de kabul ederiz herhálde?

ZAVALLI PLAZA KÖLELERİ

Başkası dillendirse; "Hadi be mıymıntı herif; git ötede bayıl" dedirtecek pek çok söz, F.D.’nin ağzından çıkınca, ne hikmetse, kulağa anlamlı gelebiliyor.

Feridun Düzağaç, Orjinal Altyazılı albümüyle elde ettiği başarının da etkisi olsa gerek, Pasaj Müzik’ten çıkan "Bir Devam Filmi / Siyah Beyaz Türkçe Dublaj"da, biraz daha agresif, tabiri caizse efelenen bir dil tutturmuş...

"Ben emekli Kerem’im / Aslı’m dijital olmuş / Gizlice buluştuğumuz yer katlı otopark olmuş" sözleriyle Emekli Kerem şarkısının da bulunduğu son albümde, bu dijital aşk muhabbetinden fena sıkılmış olacak ki...

Deliye vurmuş, deliliğe vurmuş...

Bu aralar müzik kanallarında dönen, albümün çıkış şarkısı Deli’nin Mahir Akyol’un 16 mm. filme, İstanbul’un çeşitli mekánlarında, iki günde çektiği klibinde, biz plaza kölelerinin ahvalinden dem vuruluyor.

Pek yuppie (Hoş, yuppie’ler bile 80’lerde kaldı, şimdilerde kariyer kovalamaktan manyaklaşmış sinir hastalarına ne isim veriliyorsa, ondan işte) kılıklı bir Feridun Düzağaç görüyoruz, toplantı hálinde... Toplantıyı kesip kendini attığı işyerinin tuvaletinin aynasında tekinsiz bakışlarla suratını inceliyor. Ve:

"Bana kötü davranıp durma / Zaten iyi değilim / Beni anladığını da hiç sanmam / Kimbilir kaç taneyim / Ne seninle oluyor ne bensiz / Ne kendimle mutluyum ne sensiz / Aklımla çözemedim bu işi / Deliye vurdum, deliliğe vurdum kendimi..." sözlerini terennüm ede ede, kendini delilikle birlikte, dağlara bayırlara, çayıra çimene vuruyor...

Bir de Yeni Melek’te çekilen sahne performansı bölümü var şarkının sonunda ki F.D.’nin kendi orkestrasıyla şarkısını söylediği bölümde, şarkı iyiden iyiye hareketleniyor. Düzağaç, seyirci kitlesine; "Anlayan el sallasın bana merhaba der gibi / Beden gitmeye teşne, hayat kal der gibi" sözleriyle sesleniyor.

BU YAZ ZOR GEÇECEK

Şimdi tabii, baharın ortasını idrak ettiğimiz, ortalığın erguvan rengine büründüğü, havanın şerbet gibi latif mi latif olduğu bir dönemde, sabahın köründen akşamın keline kadar, havalandırmalı, floresanlı, kablodan yana tabiri caizse hormonlu medya binalarına tıkılıp kalmış bu zavallı kulunuzun, bu şarkıya kayıtsız kalması mümkün değil...

Üstelik mümkünse mart ayında kendini denize atan, oysa bu yaz tatil matil yapamayacağı için içinin yangınını havuz ya da şansı yaver giderse günübirlik deniz turlarıyla söndürmeye çalışacak olan bendeniz de "Acıyan el sallasın ya da mesaj atsın" filan şeklinde bağırarak şarkı söylemek istiyorum.

Geçen gün Ayça’yla, baharın bu dönemlerinde insanlara, kadınların muayyen günlerine benzer bir muamele hakkı tanınması gerektiğini tartışıyorduk.

Ömer’le de aynı şeyi konuştuk. Hani, ruhsal durumumun bülteni hayatım boyunca hava durumu bülteniyle atbaşı gitmiştir ama insan yaşlandıkça, doğanın ritminden daha da çok mu etkileniyor ne?

Yani, insan yüreği gençlikte daha bir aportta olmaz mı yahu? Eskiden buluttan nem kapardım, şimdi maşallah kuru havadan da kapmayı becerebiliyorum.

Kendimi bilgisayar masasının koltuğuna kelepçeyle bağlama, hatta onunla klavye kullanmak mümkün olsa, deli gömleği giyme ihtiyacı duyuyorum.

Acil önlem babında, birkaç arkadaşla para birleştirip, Adalar’dan birinde haftasonları kaçabileceğimiz bir ev mi tutsak diye düşünüyorum. Yoksa, ben de kendimi birazcık tanıyorsam; baharı, yazı, antidepresan kullanmadan çıkaramayabilirim. Bünyeyi zorlamamak lazım; bunu bilir bunu söylerim. Siz neye niyet ederseniz edin, bünyeden, o neye müsaade ediyorsa ancak o çıkıyor mirim...

Bakınız, Feridun Düzağaç da son albümüyle ilgili ne diyor: "Orjinal Altyazılı’yı takip eden ilk günlerden itibaren inanarak söylediğim bir heyecanım vardı. Bugüne kadar Feridun Düzağaç denince akla gelen ilk algının kontrastında bir şeyler yapabilmek, eğer iltifatlarda gerçek payı var idiyse ve iyi bir şarkı sözü yazarı isem daha az laf ederek daha çok ahkám kesebilmek, sadece kendi hikáyelerimden, kendi buruğumun kıyısında bir şeyler yazmak yanında, kurgu ve sanal şeyler yapabilmek... Peki aradan geçen ikibuçuk yılda hayat buna ne kadar izin verdi; hemen hemen hiç... İçerik, konu başlıkları, üslûp gibi temel noktalardan bakıldığında Orjinal Altyazılı’nın devamı gibi algılanabilecek bir albüm; adı da bu yüzden Bir Devam Filmi... Neden Türkçe Dublaj? Çünkü bugüne kadar hep gördüğümü, yaşadığımı sandığım ama gerçeğini yaşadıkça farkına vardığım bir dolu duygunun, yabancısı olduğum birçok acının, gerçekten aşkın, gerçekten yalnızlığın, gerçekten pişmanlığın şarkıları olduğu için, bir mutsuzluk budalası olarak yabancısı olduğum şeylere kendi dublajımı yaptığımı düşünüyorum."

Allah aşkına güldürmeyin bizi Sayın ve Sevgili F.D.! Kendini böyle cümlelerle ifade eden bir adamdan ne çıkacaktı yani? Gülşen’in Yurtta Aşk Cihanda Aşk’ı mı? Ne gerek var azizim; vurun deliye. Yüreğinize sağlık; herkes taşıyamaz ama vallahi size yakışıyor. Zorlamayın bünyeyi. Böylesi cümlemiz için çok daha iyi...
cansu cancan

Mesaj gönderen cansu cancan »

hürriyet gazetesinin cumartesi ekinde ebru çapanın yazdığı yazı.. anca bugün fırsatım oldu paylaşmak için..
Kullanıcı avatarı
Adventureman
Admin
Admin
Mesajlar: 2107
Kayıt: Perşembe, Haziran 3, 2004 21:31
İsim: Ersin
Konum: Giresun
İletişim:

Mesaj gönderen Adventureman »

Bizlerle Paylaştığın İçin Teşekkürler ... :wink:
bigmerLin

Mesaj gönderen bigmerLin »

PayLaştığın için teşekkürLer.. GüzeL bir Yazıydı.. :)
nilay_14
Üye
Üye
Mesajlar: 461
Kayıt: Pazartesi, Ocak 23, 2006 14:57
İsim: Nilay
Konum: Tekirdağ

Mesaj gönderen nilay_14 »

GEÇEKTEN TEŞEKKÜRLER...çok hoş bi yazıydı
angel
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: Pazartesi, Mayıs 30, 2005 14:35
Konum: ankara

Mesaj gönderen angel »

çook teşekkürler!
fdselinfd

Mesaj gönderen fdselinfd »

çok güzel :wink:
F..D

Mesaj gönderen F..D »

:) :lol: çok güzel bir yazı sağol
ilkruzgar
Üye
Üye
Mesajlar: 117
Kayıt: Cuma, Mart 17, 2006 12:30
Konum: düştarlası

Mesaj gönderen ilkruzgar »

bende bizimle paylaştığın yazı için kayıtsız kalmak istemiyorum :lol: çok saol paylaştığın için :wink:
Kullanıcı avatarı
lonely
Görevli
Görevli
Mesajlar: 926
Kayıt: Salı, Ağustos 30, 2005 10:55
İsim: Burcu
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen lonely »

teşekkürler cansu cancan gerçekten güzel bir yazı bir solukta okudum bir baktım ki bitmiş. bu arada son paragrafta Feridun Düzağaç'ın albümle ilgili sözleri iki haftadır yazmayı istediğim bir türlü fırsat bulamadığım bir yazıydı. yine geç kaldım :roll:
HAMİT KARAKILÇIK

bendeki korsan değil

Mesaj gönderen HAMİT KARAKILÇIK »

teşerkür ederim bu güzel yazıyı bizimle paylaştın
kolay değil ya o kadar yazıyı yazmak
on parmak var mı sende
yoksa hakkaten zor
parmaklarına sağlık sağolasın
cansu cancan

Mesaj gönderen cansu cancan »

rica ederim arkadaşlar ne demek :wink: 10 parmak yazmadım kopyala-yapıştır yaptım çok kolay oldu :P
Selene
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 10
Kayıt: Cuma, Mart 17, 2006 17:22
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen Selene »

aktardığın için teşekkürler :)
elifelifim
Üye
Üye
Mesajlar: 175
Kayıt: Salı, Eylül 27, 2005 15:34
Konum: ah bi bilsem

Mesaj gönderen elifelifim »

çok teşekkürler.bizlerle paylaştığın için
okyanus_derin
Üye
Üye
Mesajlar: 538
Kayıt: Perşembe, Nisan 6, 2006 15:02
İsim: nilgün
Konum: Ankara

Mesaj gönderen okyanus_derin »

ben gazetede okudum bu yazıyı ,hatta o zaman da aklıma geldi pano açıp yazsam mı diye ama zamanım olmadı hiç dersler falan derken. yazdığın çok güzel olmuş,sağol.
ve F.D. den Yutta Aşk Cihanda Aşk çıkmaz bencede!çıkamazda zaten onun yazdıklarından çok daha farklı bir şey bu çünkü!
Cevapla