arkadaşlar o soruyu ben de biliyorum fakat arkadaş yanlış sormuş 5 tek sayının toplamı daima tek sonuç doğurur. Soru bu şekildeyse tek mantıklı cevbı HAYIR TOPLAYAMAM. Ama bana soru sorulduğunda 5 tek rakam kullanarak 40 sayısını bululdu.
soruda kelime oyunu var arkadaşlar. 5 tane tek rakamın toplamı demek 5 tane toplama işlemi yapılacak demek değildir. Bu durumda 19+7+5+9=40
Açıklaması: 19 iki rakamdan oluşan bir sayı diğer sayılarda kendi rakamlarından oluşuyor. toplamda 5 rakam kullandık ve dört toplama işlemi yaptık. İlla ki 5 işlem istiyorsanız tek mantıklı cevap HAYIR 40 SAYISI BULUNAMAZ ÇÜNKÜ 5 TEK SAYININ TOPLAMI DAİMA TEKTİR
scoker54 yazdı:soruda kelime oyunu var arkadaşlar. 5 tane tek rakamın toplamı demek 5 tane toplama işlemi yapılacak demek değildir. Bu durumda 19+7+5+9=40
Açıklaması: 19 iki rakamdan oluşan bir sayı diğer sayılarda kendi rakamlarından oluşuyor. toplamda 5 rakam kullandık ve dört toplama işlemi yaptık. İlla ki 5 işlem istiyorsanız tek mantıklı cevap HAYIR 40 SAYISI BULUNAMAZ ÇÜNKÜ 5 TEK SAYININ TOPLAMI DAİMA TEKTİR
emrepark demişki 4.5 rakam değil. eminmisin ben matematiği bırakalı çok oldu ama hatırladığım kadarıyla bu ondalıklı bir rakam. zaten başka türlü bu sorunun cevabı olmaz.