Saat 11:45

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
mavi_tebessum

Mesaj gönderen mavi_tebessum »

arkadaşlar sanırım gece 11.45 şubatta gösterime girecekmiş.
odysseia

Mesaj gönderen odysseia »

herkese selammmm..aranıza yeni bir f.d fanatiği kabul edersiniz dimi??arkadaşlar bu arada bana o filmin festival filmi olduğunu ve festival filmlerinin vizyona girme gibi bi zorunluluğunun olmadığını sölediler...üzücü bi haber ama ne kadar doğruluk payı vardır ki sizce??
mavi_tebessum

Mesaj gönderen mavi_tebessum »

umarım yoktur böyle birşey :cry: en iyisi hiç böyle bir ihtimali düşünmemeye çalışmak.ben de sadece duydum şubatta gösterime gireceğini kesin bir bilgi yok aslında elimde ama insanın bu kadar bekleyişten sonra böyle iyi birşey duyunca inanası geliyor.
dipnoisti

Mesaj gönderen dipnoisti »

vizyondaki filmlerin gösterimi bittiğinde gece1145in gösterime girme olasılığı bence çok düşük...çünkü bir film gösterimden çıkınca terine en az onun kadar medyatik başka bir film geliyor.Eğer gerçekten sıra olayı varsa sıra falan gelmez.Benim gözterime girmesi konusunda umudum kalmadı açıkcası.ancak cd ile ulaşmamızı kolaylaştıracak çalışmaları vardır sanırım.hatıra olarak çekmediler ya filmi...
derya

Mesaj gönderen derya »

haklısın dip.filmin gözterime girme olasılığı kalmadı herhalde.bari cd si elimize ulaşsa.
du-ya

Mesaj gönderen du-ya »

'KARANLIK DÜNYALARIN BEYAZ UMUTLARINA SAHİP ÇIKIN!'

ben yakın zamanda izleyeceğiz diye düşünmeye çalışıyorum. kendimi buna inandırmak istiyorum
derya

Mesaj gönderen derya »

buradaki herkes zaten böyle birşey olması için bekliyor ama bazı konularda biraz realist olmak gerekiyor sanırım.
du-ya

Mesaj gönderen du-ya »

gerçekler çok kısa
derya

Mesaj gönderen derya »

gerçeklerin çok kısa olduğunu düşünebilirsin ama gerçekler GERÇEK.bu gece rüyamda uzun zamandır sevdiğim fakat birliktelik yaşayamadığım birinin bana mesaj attığını gördüm..çok sevindim.evet gerçek değildi.ama o da kısa sürdü.uyandım.rüyalarda gerçeklerde kısa sürüyor anlayacağın.
Scream

Mesaj gönderen Scream »

:) derya diyosunya hani rüyalarda gerçeklerde kısa sürüyor sevdiğim bir sözü söylemek istedim umarım anlarsın umarım
......
bak ve gör yaşam düşlerdedir.
-----
derya

Mesaj gönderen derya »

yaşam düşlerde ise neden hep uyanıyoruz rüyalarımızdan.keşke uyuduğumuzda hep gerçekleri yaşasak,ve hayat düşler üzerine kurulu olsa.o dss nin sözü ama unutma MASKELER YALNIZ ŞARKILARDA DÜŞÜYOR.öyle bir özlem var ortada ve bu şarkılarda ifade ediliyor.ve o söz gerçekten çok güzel.
Scream

Mesaj gönderen Scream »

belkide uyandığımızı sanıyoruz o düşlerden derya demek istediğini nlaın ben senin ve keşke diyorum her maske şarkılarda düşseydi bazen nasıl oluyorsa şarkılar bile kifayetsiz kalıyor bazı maskelerin karşısında
düşle..!
nilay gurel

Mesaj gönderen nilay gurel »

tamam arkadaslar hepimiz sabırsızlıkla beklioruz filmi f.d en son şubat ta demişti bence subata kadar umutsuzluga kapılmayalım!!
... umudum var oldukça bu benim ne ilk ne son hasretim...
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
İsim: Murat

Yeni şeyler söylemek lazım

Mesaj gönderen Bugfixed »

Resim

'Uzun Uzun Feridun Düzağaç', 2007'de müzikteki 20'nci yılını kutlayacak sanatçının, söyleyecek yeni şeyler bulana kadar vereceği molanın başlangıcı. Düzağaç, sahneye veda etmeyi planlıyor

Eğer bir şeyi gönülsüzce yapacaksanız o şeyi yapmayın daha iyi. İçinizden gelmeyerek yaptığınız her şey, kendi onurunuza dokunur. Aksi halde incinir, incitirsiniz. Geçen mayısta Harbiye Açıkhava'da yaylı çalgıların da yer aldığı, 'nispeten büyük' bir orkestra eşliğinde verdiği konserin kayıtlarından oluşan 'Uzun Uzun Feridun Düzağaç' isimli bir albüm çıkaran Feridun Düzağaç, ne incinmek ne de incitmek istiyor: "2007 yılında 40 yaşında olacağım ve 40'ında hâlâ 'Alev alev yanıyorum' diye bir şarkı söyleyen adam bana komik geliyor. Bu aşk dediğiniz nedir ki 40'ınızda hâlâ çözememiş olasınız?" diyerek artık yeni şeyler söylemenin zamanının geldiğini belirtiyor.

Sahnenin de ömrü var
'Uzun Uzun Feridun Düzağaç', 2007'de müzikteki 20'nci yılını kutlayacak olan Düzağaç'ın, şarkılarında söyleyecek yeni şeyler bulana kadar vereceği molanın başlangıcına işaret ediyor aslında: "Ben yazmış olduğum şarkılardan mutlu olursam bir albüm ortaya çıkıyor. Şu anda üzerinde çalıştığım şarkılar bana göre öncekilerden farklı ya da yeni bir şey değil," diyor Düzağaç ve ekliyor: "Alışkanlık gereği albüm yapmak gibi bir his de beni rahatsız ediyor."
Düzağaç bu albümünü de aslında 20'nci yılının şerefine 2007'de çıkarmayı planlıyormuş. Ancak 'Orjinal-Altyazılı'dan önceki solo albümlerinin müzik marketlerde bulunamıyor olmasından ve dinleyicilerinin taleplerinden dolayı projeyi öne almış. Düzağaç 2007 yılında şarkı yazıp bestelemeye değil ama sahneye veda etmeye karar vermiş: "Sahne başka bir hayat demek ya. O hayatın bir ömrü olduğuna inanıyorum. Yoksa yazıp çizmek bırakılır bir şey değil."
Son bir yıl içinde Ağrı'dan Çanakkale'ye kadar Türkiye'nin hemen her yerinde 100'ün üzerinde konser veren Düzağaç "Bir ay boyunca üst üste sahneye çıkıp şarkı söylemek bana iş gibi geliyor. Beni albüm yapmaya yönelten şeyin amatör yıllarımda verdiğim konserler olduğunu hep dile getirdim. Ancak mesela onu özleyişimle, önümüzdeki bir başka konseri özleyişim arasında çok fark var. Çünkü bir yaşanmışlık oldu. İnsanlara şarkı söyleten, şarkı sözü yazdıran, film çektiren, başka insanların onlara biçeceği değeri merak ve tatmin duygusudur. O da vazgeçilir bir şey değil. Ancak onun dışında ürettiğiniz şeylerin kıyısında başka küçük bir dünya yaratılması beni çok yoruyor" diyor.

Bundan böyle mutfakta
Artık daha çok işin mutfağında, mesela prodüktör olarak yer almak istediğini dile getiren Düzağaç, zamanın getireceklerine açık kapı bırakmayı da ihmal etmiyor: "Şarkı değil, konu sıkıntısı çekiyorum. Bugüne kadar yazdıklarımın dışında bir şeyler kaleme almaya çalışıyorum, olmuyor. Format değişirse sahnede kalmanın yaşı yok. Belki ben konser vermeyi çok özleyip sahneye çıkabilirim."
İki diskten oluşan konser albümünde Düzağaç'ın kendi parçalarının yanı sıra İlhan Şeşen'in 'Rüzgâr'ının ve Ezginin Günlüğü'nün 'Düşler Sokağı'nın Düzağaç yorumu da yer alıyor. Düzağaç, konserlerinde seslendirdiği Erkin Koray parçası 'Estarabim'e de yer vermek istemiş, ancak Erkin babadan izin alamamış: "Koray'ın üçlüsü varmış: 'Estarabim', 'Arap Saçı' ve 'Şaşkın'. Bu üçü haricinde bir şarkımı istiyorsa söyleyebilir, demiş." Biz 'Funda Arar bir önceki albümünde 'Arap Saçı'nı seslendirdi', diye hatırlatınca "Funda Arar'a verdiniz, ayıp oluyor diyemedim" diyor.
Feridun Düzağaç bugün saat 21.00'de Yeni Melek'te yaylılarla beraber 'Uzun Uzun Feridun Düzağaç'ın gala konserini verecek.

'Sinema zehrini aldım'
Düzağaç bir de bir Türk filminde rol aldı. 'Kolay Para'nın yönetmeni Ercan Durmuş'un ikinci filmi 'Gece 11:45'te Mehmet adlı bir kâğıt toplayıcısını canlandırdı. "Sinema zehrini aldım" diyen Düzağaç teklif geldiğinde ilk başta çekinmiş: "Ercan'a 'Benim öyle bir takipçi kitlem var ki yalnızca şarkı söylememi istiyor. Bundan mutluyum. Ama ticari bir şey bulurlarsa sana değil, bana yüklenirler. Para için filmde oynadı, derlerse çok üzülürüm' dedim." Durmuş'un Düzağaç için 'popüler bir şarkıcı, filmde rol alırsa onun dinleyici kitlesi de izler' vb. bir kaygısı olmadığını anlayınca teklife 'Evet' demiş. Canlandırdığı Mehmet karakteri içinse "Yapabileceğim bir roldü. Çünkü çok az konuşuyordum. Yavaş yavaş yürüyordum. Kendim olduğum bir karakterdi. Bir parça da sıyrılmaya çalıştığım kaba hatlarıyla 'hüzünlü, karanlık şarkılar yazan, zaten öyle de yaşayan adam' halinin daniskasıydı bu rol.
Ama çok güzeldi."
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
fairuzderinbulut

Mesaj gönderen fairuzderinbulut »

arkadaşlar ben gece 11:45 filminin kamera asistanlarından biriyim.haftalarca beraber çalıştık feridun abiyle,açıkcası kendisini pek dinlemezdim,hala da çok iyi bi dinleyicisi oplduğumu söyleyemem,ama film boyunca ne kadar düzgün bi insan olduğunu anladım.özellikle de sabrına ve anlayışına hayran kaldım.çekimler boyunca acayip zor anlar yaşadık,sete silahla saldıranlar bile oldu nerdeyse iki günde bir kavga çıkıyodu çekim yaptığımız mekanlarda.eğlenceli günlerde oldu..feridun abi bi hafta falan ara vermişti çekimlere konserler yüzünden o hafta acayip sıkıcıydı..taksimdeki çekimler çok ilginçti feridun abi istiklalde kağıt arabasıyla ve yırtık pırtık kıyafetleriyle dolaşıyodu ama kimse tanımıyodu:) hatta bigün sette çekimde yemek arası verdik,sete gelen yemeği beğenmedik feridun abide sağolsun bende dahil bi kaç kişiyi topladı tantuni ısmarlamaya götürdü:) tabi bunu setteki diğer arkadaşlar duymaz inşallah:) biraz sorunlu geçti filmin çekimleri ama yinede oyuncular falan hepsi iyi insanlardı çok şükür özellikle de nail kırmızıgülle de baya eğlendik...ha buarada,geçenlerde ekipten bi arkadaşla karşılaştım,sanırım filmin negatifleri kopyalanıyomuş,bu da vizyona girceğini gösteriyo.ama size şuan kesin bi tarih veremem,öğrenirsem kesin yazarım buraya...çekimlerden dolayı görüşemiyorum o ekipten arkadaşlarımla pek.. bu siteye de bunları paylaşmak için üye oldum...herkese sevgiler...