Sakıncalı Düşünceler

Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz.
Ayrıca bu panomuzu blog web günlüğü gibi kullanacağız. Lütfen yalnızca kendi yazı, şiir vb yazıları paylaşın.! Başkalarına ait eser ise; lütfen not düşün.
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
İsim: Serkan

Sakıncalı Düşünceler

Mesaj gönderen sehrikalp »

Hayat normal akışında seyretmektedir ya da yaşadığınız an bir daha asla yakalayamayacağınız kadar güzel bir zaman dilimidir. Bunu ayırt etmek zor. O anın değerini anlamanız bazen yıllar alabilir. Mutlu insanlar sanırım bunu başaranlardır.
Hayatımda mutlu olduğumu düşündüğüm zamanları düşünüyorum. Bazen bir şarkı sözünün, bir notanın, bir kokunun beni alıp götürdüğü o uzak geçmiş... Bazıları o kadar uzakta kalmışlar ki onları yaşadığıma inanasım gelmiyor. İçtenlikle gülümsediğim, kahkahalar attığım anları düşünüyorum. Yaptığım hataları düşünüyorum. Pişmanlıklarımı, keşkelerimi... Yıllar sonra bugün, yaptığım bazı hataların çok sonra beni daha iyi sonlara götürdüklerini fark ediyorum. Hatalar her zaman felaketler hazırlamıyor. Sadece yol değiştirmene yarıyorlar. İki çeşit yol değiştirme olduğunu anlıyorum buradan: Bilerek seçtiğim yollar ve hatalarımın sonucunda zorla girdiğim yollar. Ve yine fark ediyorum ki; bilerek seçtiğim yolların beni iyi sonuçlara eriştirdiği kadar, seçmek zorunda kaldığım yollar da beni olumlu sonuçlara götürüyor.
Hayatımın belli bir döneminde yaşamımı değiştirme gücüm olduğuna inandım. Şimdi bunun bir saçmalık olduğunu anladım. Geriye dönüp bakınca isteyerek gittiğim yolların bazılarının kendi seçimim olmadıklarını görüyorum. O anı hazırlayan diğer faktörleri görmek işte böyle yıllar alıyor. Ben seçtim sonuçlarına da ben katlanırım, dediğim bir çok şeyin sonuçlarından sorumlu tutulamayacak kadar masum olduğumu görüyorum.
Bu bir vicdan ya da geçmiş muhasebesi değil. Her şey yaşanmış ve bu ana gelmişim. Kim bilir, bir bu kadar daha yaşayınca daha da farklı düşünürüm her şeyi.
Unutmayın arkadaşlar. Kararları kendi başınıza aldığınızda bile o ana gelinceye kadar ne çok karar almak ve seçim yapmak zorunda bırakıldığınızı düşünün. Ve o karar size mi ait bir kez daha düşünün. Vardığınız sonucun ne kadarı size ait daha iyi anlayabilirsiniz.
Hayat sadece kendi istediklerini verdi bana. Hayatımda olan bir çok şeyi seçecek kadar özgür bırakmadı beni.
Kaderci bir yaklaşım gibi görünebilir, hayır, yaşanmıştır. Bizzat yaşanmıştır. Ve öyle de devam etmektedir. Bana kalsa kim bilir nerelerde ne yapıyor olurdum? Hayallerinizin peşinden giderken bile o hayal size mi ait bir kez daha düşünün!
En son sehrikalp tarafından Cuma, Mart 23, 2007 03:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bozcaada
Görevli
Görevli
İsim: Emrah

Re: Sakıncalı Düşünceler

Mesaj gönderen Bozcaada »

Yaşanmış,yaşanıyor ve ya yaşanacak olsa bile bence hayatlarımız kaderlerimiz üzerine kurulu. Bazı yerlerini değiştirebiliyoruz ama o süreçte nerelere nasıl geldiğimizin farkında bile olmuyoruz.
Herkes istediği gibi yaşayamıyor normal olarak.
Kullanıcı avatarı
pyrazine
Takımdan
Takımdan
İsim: Ahmet

Mesaj gönderen pyrazine »

Sehrikalp sana katılıyorum. Bozcaada sana da katılıyorum :D

Bu arada hocamın anlattığı bir fıkra geldi aklıma: Adamın biri her gün Tanrıya dua ediyormuş: " Tanrım ne olur piyango bana çıksın" diye günlerce, aylarca, yıllarca...Ama yok bir türlü talih kuşu konmamış adama. Bir gece Tanrı adamın rüyasına girmiş ve demiş ki : " Be kulum bir gün de bilet al " :)

Kader ama eğer biz elimizi açmazsak hiçbirşey olmaz. O an elimizi açmışız ki olmuş. :wink:

Ote yandan biz insanoğlu doymayız. Başka bir dünya daha olsa, farklı yaşam koşulları olsa biz yine başkasını isteriz. :oops:
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
İsim: Murat
İletişim:

Mesaj gönderen Bugfixed »

belki kader belki de kaderi insanlar belirler.
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
IAMFUTURE
Üye
Üye
İsim: Derinlik

Mesaj gönderen IAMFUTURE »

Kader beyaz kağıda sütle yazılmılış yazı Elindeyse gelde sıyır beyazdan beyazı ...

Eğer bir şey olacaksa biz ne onun olabiirliğini nede olmazlığını değiştiremeyiz...
xpapatyax
Üye
Üye
İsim: dilek

Mesaj gönderen xpapatyax »

Kader eğer hayatımızın yönünü başta belirlediyse,insanın aklına''Niye o halde kararlarımızdan sorumlu tutuluyoruz ya da karar verme anında seçenekler karşısında bu kadar bocalıyoruz''diye bir düşünce geliyor.
Yaşadığımız olayları hep birşeylere bağlamaya çalışırız ''kader''deriz.Hayatta aldığımız kararlar,kararsızlıklar,inatlarımız,gururumuz,hırslarımız,toplumun algılayışının ne denli önemli olduğu ve korkularımız bize ait değiller mi?
Çok isteyince birşeyi elde edebildiğini görüyor bazen insan,bazende kararsızlıkları doğrultusunda etkilere maruz kalıp öylesine seçimler yapabiliyor sonucunu düşünmeden ve ardından gelen pişmanlık duygusu.Herhalde bilinçli ya da rastgele seçimlerimiz karşısında önemli olan,takınacağımız tutum.Bu noktada ya hayata dört elle sarılıyor insan mutlu olacak nedenleri birazda kendisi yaratarak ya da pişmanlıklarla ve keşkelerle geçen bir ömür sürüyor .Burdada yine aslında seçimi kendimiz yapıyoruz.
IAMFUTURE
Üye
Üye
İsim: Derinlik

Mesaj gönderen IAMFUTURE »

Kader dediğimiz şey her şeyin önceden bilinmesi durumudur. Yüksek bir vadinin kıyısında durduğumuzu düşünelim. Karşıdan bir trenin geldiğini görüyoruz. Ve trenin yolunun üstünde bir tünel var. O trenin o tünelden gececegini önceden kestirebiliyoruz. bunları bir yerlere yazıyoruz. Kader dediğimiz şey işte bu. Her şeyin önceden bilinmesi ve bunların yazılması. aklına''Niye o halde kararlarımızdan sorumlu tutuluyoruz ya da karar verme anında seçenekler karşısında bu kadar bocalıyoruz'' demişsiniz xpapatyax... Çünkü kendimize ait bir irademiz var . Çünkü elimizdeki irade ile vereceğimiz kararlardan biz sorumluyuz ... Yapacağımız davranışlar tamamen bizim insiyatifimizde...
Rkoycu
Üye
Üye
İsim: rüştü levent

Mesaj gönderen Rkoycu »

Karanlık..
elifelifim
Üye
Üye

Mesaj gönderen elifelifim »

hayaller gerçekleşipte gidemedikten sonra ben mi onu istiyorum, yoksa bir başkası mı hiç bir önemi yok benim için... önemli olan kimin istediği değil o hayallere tutunabilmek bence. ne kadar uzakta olsa insanın hayali olmadan yaşayamıyor... :(