sigara nasıl bırakılır yada bırakılabilinirmi....?
ben yaklaşık 4-5 yıldır sigara içiyorum
bırakmayı çok dendim ama olmadı yapamadım
ne zaman bırakmaya çalışsam dahada çoğalttım
şimdi günde yaklaşık 2,5 3 pakate yakın içiyorum
sizce nasıl bırakıcaz bu meleti.....
-
- Üye
En son mavzer tarafından Cumartesi, Ağustos 12, 2006 11:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Üye
- İsim: yasemin
-
- Üye
-
- Üye
- İsim: cansu
-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
-
- Admin
- İsim: Sinan
-
- Üye
-
- Admin
- İsim: Sinan
-
- Üye
-
- Takımdan
- İsim: Ahmet
dört sene günde 1 paket içtim,1.5 senedir de ağzıma sürmedim.Şöyle; ilk altı ay sigara içme isteği seni hiç bırakmıyor.sonraları hiç istek kalmıyor.sadece moralin çok bozuk olduğu anlar hariç.her ne sebepten olursa olsun böyle zamanlarda bile içmezsen olur.önemli olan bunu devam ettirecek gücü kendinde bulman.
zaten saçma sapan birşeye bağımlı yaşamaya , her sabah ağızında oluşan iğrençliğe, ağız kokusuna ve hastalanınca uzun süre iyileşememeğe dönmek istemeyecek, hatta buna cesaret edemeyeceksin.ayrıca erkekler için ilerleyen yaşlarda daha da problem oluyor kadınlar için de hamilelikte tabi.Allah göstermesin,arada sağlıksız doğumlara da şahit oluyoruz.benim anlamadığım sigara içme isteğinin nasıl annelik içgüdüsünün bile önüne geçebilmesi
gerçekten istersen ve inanırsan bırakırsın. önemli olan bunu devam ettirecek gücü kendinde bulman.
zaten saçma sapan birşeye bağımlı yaşamaya , her sabah ağızında oluşan iğrençliğe, ağız kokusuna ve hastalanınca uzun süre iyileşememeğe dönmek istemeyecek, hatta buna cesaret edemeyeceksin.ayrıca erkekler için ilerleyen yaşlarda daha da problem oluyor kadınlar için de hamilelikte tabi.Allah göstermesin,arada sağlıksız doğumlara da şahit oluyoruz.benim anlamadığım sigara içme isteğinin nasıl annelik içgüdüsünün bile önüne geçebilmesi
gerçekten istersen ve inanırsan bırakırsın. önemli olan bunu devam ettirecek gücü kendinde bulman.
-
- Üye
senin böyle başlıklı bir pano açman bile sigarayı bırakma isteğini gösteriyor.bende sigara kullanıyorum ama seninki gibi değil.yani günde 2,5 3 paket değil sadece daha doğrusu en fazla 5 tane içebiliyorum o da canım sıkkınsa.hipnoz seansları yapılıyo sigarayı bırakmak için ve gerçekten çok etkili.arkadaşım yaptırdı ve şuan içmiyo.tabi bunlar maddi külfeti olanlar ,ama kendine inanarak canın istediğinde başka şeylere konsantre olarak yanında kesinlikle sigara ve çakmak taşımayarak evdeki kül tablasını yok ederek ve sigara içilen ve içen insanlarla görüşmeyerek engelleye bilirsin sanırım.ve bolbol çekirdek bulundur yanında stresini alır.umarım bırakabilirsin:)
-
- Admin
- İsim: Ersin
-
- Takımdan
- İsim: yaprak
ya bence bırakılabilir.ama gerekli olan şey gerçekten bırakılması gerektiğine inanmak.yani ben kuzenimi ele almak istiyorum o da senin gibi çok fazla sigara içiyordu.sonra hamile kaldı.bebeğini düşürmemesi için sigara içmemesi gerekli.hamile kaldığı günden beri ağzına sürmüyor.yani inanman lazım.o da hayatta bırakamam alışkanlık işte bir sürü laf sayıyordu bize.ama bırakması gerektiğine inandığı zaman oluyor.şuan kokusundan bile fena oluyor.yengem de çok hastalandı sigara yüzünden.çok fazla kilo verdi.ciğerleri hastalandı.şuan o da kullanmıyor sigarayı.yaşamak için.hiç bir sebebi yoksa bile yaşamak için..inanman lazım seninde..insan oğlu iradesi olan tek varlık..kendini frenleyebilirsin bence denemen lazım
-
- Yeni Üye
- İsim: halil