Sizce mümkün mü?
-
- Üye
- İsim: selçuk
Sizce mümkün mü?
Altüst olmuş bir yaşamı sadece hayallerinizle yaşayabilir misiniz?
-
- Takımdan
- İsim: Ahmet
Re: Sizce mümkün mü?
Hoca'm çok üstü kapalı yada derin sorularla geliyorsun ki cevaplamak çok güç.
Aklıma "Cast Away" filmi geldi. Filmde adam adada tek başına senelerce mahsur kalır. Hayata tutunuş şekli ise çok ilginç: bir voleybol topuna kaş göz çizer ve onun ismini Villie koyar. Villie uzunca bir süre onun arkadaşı olur. Onunla muhabbet eder, onunla beraber ümit eder. Bu şekilde hayatta kalır.
İnsan hayatta kalmaya programlanmış. Hayallerle yada hayalsiz, içgüdüsel olarak bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyoruz. Bence bir "Villie" bulursunuz ve yaşarsınız.
Aklıma "Cast Away" filmi geldi. Filmde adam adada tek başına senelerce mahsur kalır. Hayata tutunuş şekli ise çok ilginç: bir voleybol topuna kaş göz çizer ve onun ismini Villie koyar. Villie uzunca bir süre onun arkadaşı olur. Onunla muhabbet eder, onunla beraber ümit eder. Bu şekilde hayatta kalır.
İnsan hayatta kalmaya programlanmış. Hayallerle yada hayalsiz, içgüdüsel olarak bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyoruz. Bence bir "Villie" bulursunuz ve yaşarsınız.
-
- Üye
Hayat üstü kapalı ve derin.Anlamak istiyorum ondandır bu şekildeki sorularım...
-
- Takımdan
- İsim: SERAP
Ahmet o filmi (Yeni Hayat) bende izlemiştim, Tom Hanks oynuyordu.Konu başlığını görünce açıkcası tam olarak idrak edemedim.Ama vermiş olduğun örnekle ki; güzel bir örnek vermişsin film bile olsa, bakış açım bu boyutla netleşti.Yaşama umutla, sıkısıkıya bağlanmak gerek.Pes etmemeli insan, umudunu yitirmemeli...
-
- Takımdan
- İsim: Ahmet
Evet Serap Tom Hanks oynuyor, Türkçe ismini hatırlayamamıştım, belirttiğin için teşekkürler.
-
- Yeni Üye
- İsim: canip
Hayatımız altüst olsa da, olmasa da bizi yaşatan hayallerimiz değilmidir. Benim de altüst olmuştu hayatım, o zaman beni ayakta tutan tek şey hayallerimdi ve şimdi de değişen bişey yok...
-
- Üye
Hep uzaktan baktım hayata ve herşeye...Şimdi onlarda bana aynısını yapıyor uzaktan bakarak...!
-
- Üye
- İsim: Nergis
Geriye bakmayacaksın Selçuk kardeşim.Geriye baktıkça bir adım bile ileri gidemezsin.Hayal umut demektir.Umutsuz yaşanmaz.İllaki ilerlemek istiyorsan dönüp ardına bakmayacaksın.Hele ki o ardındakilere baktığında üzüntü veriyorsa sana bırak bakma bile.Ama sen eğer geçmiş arasında kalıyorsan ve bundan çıkmak istemiyorsa zaten çıkmazlar içine girmişsindir çoktan, labirent gibi...Çıkmak istiyorsan eğer bu labirent dergahından geldiğin yollara tekrar dönmemelisin!
-
- Üye
Haklısınız nergis hanım ama geçmiş çok acı verdi ve sanki bu acı hiç bitmeyecek gibi geldi o yüzden kendimi toparlayamadım hala dağınık haldeyim...
-
- Üye
- İsim: Recep
Hayat, yekünüyle bizim için değil midir? Alt üst olması veya olmadan seyretmesi de bizim içindir. Ve bence insanı, bir meyve olmamasına rağmen olgunlaştıran; alt üst oluşların getirdikleridir.
Ayrıca yaşam, hayat üstü kapalı ve derindir.
Ama kaldırma kuvveti derinlik arttıkça artar ve üstü ne kadar kapalıysa o kadar geniş bir ufuk çizgisi vardır.
Ayrıca yaşam, hayat üstü kapalı ve derindir.
Ama kaldırma kuvveti derinlik arttıkça artar ve üstü ne kadar kapalıysa o kadar geniş bir ufuk çizgisi vardır.
-
- Üye
- İsim: Şahika
bilmiyorum da biraz kendini kandırmak gibi olur sanki
-
- Üye
- İsim: Nergis
Ne yaşadın bilmiyorum Selçuk o yüzden gözüne buradan atıp tutmak gibi görünebilir.Sana çok acı vermiş anladığım kadarıyla ama adı üstünde geçmiş!
Tekrar geriye bakıp da yeniden sana acı vermesine izin vermemelisin.Geçmişi geçmişe gömmelisin.Bırak orada kalsın, bırak bir daha çıkmasın, bırak bir daha hortlamasın acılar!
Tekrar geriye bakıp da yeniden sana acı vermesine izin vermemelisin.Geçmişi geçmişe gömmelisin.Bırak orada kalsın, bırak bir daha çıkmasın, bırak bir daha hortlamasın acılar!
-
- Üye
Evet haklısın nergis hanım kalsın orda çıkmasın karşıma:((