sizce...

Kültür-Sanat yazılar, makaleler, incelemeler, kültür sanat haberleri..
ponnik
Üye
Üye
İsim: Sonay

Re: sizce...

Mesaj gönderen ponnik »

fotoğraf tabi ki sanattır. ama öyle çekmek için çekmek değil bilgin ve becerin olacak yoksa zaten herkes alsın eline bir fotoğraf makinesi çeksin ve sanat olsun tabi ki bunu kastetmiyoruz ve Henri Cartier Bresson en beğendiğim fotoğrafçılardan bir tanesidir :wink:
Kullanıcı avatarı
fotosentez
Takımdan
Takımdan
İsim: yaprak

Mesaj gönderen fotosentez »

sanat yorum farklılığıdır zaten..duygularını düşüncelerini katman lazım.kimi zaman herkesin baktığı açıdan değil de farklı bir açıdan bakarsan,başka pencereler açıp da farklı şekilde fotoğraf çekersen o sanat olur.fakat öylesine bir görüntüyü anı olsun diye çekmek fotoğraf makinesine bağlı birşey..herkes sanatçı,her eserde sanat eseri olamaz :wink:
BuRCuUUU
Üye
Üye

Mesaj gönderen BuRCuUUU »

fotoğraf çekmek sanattır fakat teknolojinin baya bir gelişmesiyle son çekilen fotoğrafların pek sanat olabildiğini söylemeye dilim varmıyor çünkü fotoğrafla yakından ilgilenen arkadaşlarım onların anlattıklarına göre makinalar artık o kadar ileri düzeydeki senin anı yakalamak için beklemene gerek kalmıyor ayarlayıp bırakıyorsun o kendi kendine çekip duruyor tabi çözünürlük kalitesinin yüksekliğini de düşününce o şekilde çekilmiş fotoğraflara sanat gözüyle yaklaşamıyorum
miyavzi
Üye
Üye
İsim: dilek

Mesaj gönderen miyavzi »

makınenın kalıtesı de bı bakıma onemlı ama sız o kareyı goremedıkten sonra super makınayla cekmıssınız pek farketmez..
kesınlıkle sanattır fotograf cekmek herkes bakar ama herkes goremez mısalı
kskattack
Üye
Üye

Mesaj gönderen kskattack »

fotoraf gerçekten bir sanat ARA GÜLER gibi ustalara yakışır...
macavalesi9
Üye
Üye
İsim: ziya

Mesaj gönderen macavalesi9 »

arkadaşlara aynen katılıyourm
bence de sanattır.
ozlem
Üye
Üye
İsim: ÖZLEM

Mesaj gönderen ozlem »

Fotoğraf çekmek sanattır. Makineniz kötü olsa bile güzel şeyler yakalayıp, onlara ruhunuzu verdikten sonra o külüstür makine harikalar ortaya çıkarır.
Burda ki külüstür benim fotoğraf makinamın adı. Onunla çok güzel şeyler yakaladım benimkiler sanat mı değil mi bilmem ama benim için çok değerli anların resimleriydiler.
nilay_14
Üye
Üye
İsim: Nilay

Mesaj gönderen nilay_14 »

bencede sanattır yani o açıyı yakalamanın kolay olduğunu hiç zannetmiyorum...
terry
Üye
Üye
İsim: gökhan

Mesaj gönderen terry »

tadi ki sanattır bilmiyorum duydunuz mu? kevin carter? dünyanın en önemli fotoğrafçılarından biri(ydi) çektiği bi resim var afrikada açlığı en iyi anlatan şey bence ama daha sonra depresyona girdi ve intihar etti çok fazla detaya inmek istemiyorum
Kullanıcı avatarı
fotosentez
Takımdan
Takımdan
İsim: yaprak

Mesaj gönderen fotosentez »

o fotoğraf..gerçekten görülesi birşey..hikayesi de en az fotoğraf kadar etkileyici..bence verdiğin örnek yeterince iyi açıklamış olayı sağol terry.
Kullanıcı avatarı
carizma
Takımdan
Takımdan
İsim: Sinan Seyda

Mesaj gönderen carizma »

Fotoğraf gerçekten bir sanattır.Sadece "O anı" yakalamayı bilmektir.Bunu yapabilmek çok zordur.Bu yüzden bence zor bir sanattır.Terry nin verdiği örnek buun en açık örneklerindendir.
hoca1982
Üye
Üye
İsim: selçuk

Mesaj gönderen hoca1982 »

bence fotoğraf çekmek yaşanılması çok güzel bir sanat olayıdır.o anı yakalamak,o anı yaşamak.....Anlatılamaz bir duygudur..