kıyamam ben size hiç...
bir kez;herşeyden önce şunu düşünmelisiniz... ''neden ve niçin''
ileri boyut da sosyal fobi ile uzun zaman,tabiri caiz ise cebelleşmiş biri olarak nacizane bi kaç şey söyliyebilirm...
benim (kinin) ismi godzilla dır...ben ona bu ismi verdim...kendisiyle panik atak devamımda tanışmışdık...bi gün böyle ansızın magarasında uyanmısdı ve içimden çıkıp gelivermişdi sanki...
öyle bişidir ki bu;korktugun kendinii rahat hissetmedigin,ortamlara girmek senin için sıkıcı oldugu kadar ısrarında bi kabus dur...alakasız seyler düsünür,dalar gider,hayaller bile kurabilirsin o an..konuyu degiştirir..alkoll ve sigara ile rahatlama yollunu seçersin...tanrım sanki sen güçsüzsündür!yetersiz begenilmeyen hatta çirkinsindir sanki!mükemmel olmalısın dır oysa...
hata yapmamalı,kaygılarını belli etmemeli,rahatmıssın gibi davranmalı,kusursuz görünmeli en azından bi çogunun begenisini almalısındır..üstelik kimselerii gücendirmemelisindir!sanki sen sevilmeye layık degilsin onlar ayrı bir ırk mış gibi her yaptıklarını ve söylediklerini fazla, fazlaca önemsersin...o kadar çok onları önemsersin kii kendini unutur onları üzmemek için çok sey yaparsın...yüzün kızarır,sanki nefes alamıyormussun gibi bir his!için daralır titreyen bile olmuşdur aranızda eminim...bu yazdıklarım günlük hayatta her an tekabülü mümkün durum karsısında çıkıp gelebilir...sınav,tartısma,alısveris,topluluk önünde konuşma,yüksek seviyede gördügünüz biriyle konuşmada belki cinsellik!kalabalık olan aklınıza gelir,her ortam da iştee...bi sürü madde eklenebilir buraya...yalnız ken oohhh! çok rahatsınızdır!bu rahatlıgın bozulumu bulundukları duruma göre değiştigi gibi,dinamiklerini ölcemeyecegimiz boyuttaa,huzursuzluk yaratabilir...ve getirisi mutsuzluk...yalnızlıga cekilmek recetedir sankii...iyice, iyice steril eder kendini!zira kendinin fazlasıyla farkındadır ve yine aynı kısır döngüler oluşur durur..kendi haklılıgınaa milyar örnek bulur...bazı kitaplar benzer kişilkler,sarkılar,benzer arkadaslıklarr lezzetli agrı kesici drajeleridir...bi dolu örnek verebilirim işte...üstelikk belirtilerin hepsini degil bi kaçını da taşıyor olabilirsinizz...bi bara gidip kendinizi sosyal sanıp evden çıkdınız yaa,işte bu yeterlidir!oturup saatlerce kimseyle konusmadan içebilirsiniz...sorsanız insan içine çıkıyordur oysa o...birde asosyal,antisosyal gibi grupları vardır bunun....
işte bunların sebebi anksiyete bozuklugudur,utanma duygusu,baskalarının beklentilerine fazla önem verme duygusu,hayır diyememek,küçük düşmekden korkmak,kendini fazlasıyla eleştirmek,sanki herkes sana bakıyomus inceliyomus gibi kalabalık ortamlarda huzursuzluk,yaptıgı hataları hayatı boyunca kendine ödetmek yargılamak cezalandırmak,hatalarını büyütmek de büyütmekkk gibii bi doluu ve sairelerr familyasıı,koloni halinde bünyenizde dolaşır durur..kendinizi begenmekle utanmak güdüleridir!ikisinin ortası bile degildir!ikisidir!
efenim;bunların hepsini bi kenara bırakalım şimdi...
yahu neden!niçin!kendin(m)ize bu cin işkencesi...
bunun çok basit bir formulü vardır...çok basit....ha siz doktorunuza yine gidiniz ..size muhtemelen durum tetkiklerine göre degişsede,serotenin maddesinin düzensiz olarak salıgılanması sonucu endorfin akısı bozuklugu devamında,buyur kardesim git eczahaneye ourorix al uzuuunn bi zaman devam et..gel bi kontrol edelim der...işine bakarr,parasınıda kesesine,aksama eglenceye...
siz elinizde bu recete ile kalakalırsınızz...
haa..tam bu vakit yapacagınızz...ikinci altarnetif şey şu dur...
sana ne esir olucam ben,utanmadan senin kadar el yapımı suni mutluluklaramı kaldım bea...dagılınnn ulleyynn!diee bir nidaa atarakdan durumu bi,ele alabilirsiniz..aha tam burada size iki çift kelimenin belini kırabilirim...
bu arada aklıma ilişiverdi yazmadan edemiycem...üstad eskiden ''yalnızlık paylaşılmaz,paylaşılsa idi yalnız olmaz dı''demiş..ay ben bakıyorum da şimdi herkez yalnız oldugunu paylaşır olunca rant elde eder olmuş!olduk!oldum!...evet!yaptım!pişman değilim!herkez daha iyisini ister!

reklam geyigini de buraya yapıştıralım heman...neyse konuyu dagıtıp kafaları karıştırmayalım...yanlış anlamalara mahal vermeyelim!neysemm...
evet formül diyorduk...
çok basit!gülümseyin efenim...
gülümseyin...bir süre sonra bakınız gülmeye basladıgınızı fark edeceksinizz...insan içine çıktıgınızda ki kendinize güveniin!kendinizi yeniden kazandıgınızı görüceksiniz...hem unutmayın ki digerleri ayrı bir ırk filan da degiller!emin olun sizden farkları yok..digerleri de bir dolu hata yapıyor...yahu onlarda tuvalete gidiyor!hem az içiniz rahatlasın diye söyleyeyim bununla yasayan bir dolu sevdigimizz dünyaca ünlü kişiler bile vardır...aman deyim ismi vermeyim bu durumu seviverisiniz...
bunların hepsi sizin kafanızın içerisinde kopartılan fırtınalar..emin olun kimsenin umurunda degil...digerleri de sizden üstün filan da degiller...yani markette alış veriş yaparken rafdan bişi devirseniz ne olur ki...gülümseyiniz...eglenceli bi hale getiriniz,onlar hiç yapmazmı bunu...kurulan yanlış bir cümleyi yada davranısı eglenceli bir hale getirerek toparlamanız zor degil...çok zor degil hiçbiri...hiçbişii...gülümseyiniz...emin olnuzz bi süre sonra hersey yolunda gidicek,herşey...bi süre sonra onları gözünüzde büyüttügünüz kadar olmadıgını bile görüceksiniz...mütevazilik,tevazu,utanma,ve incelik baska bişi...inanın baska bişii olucak,daha iyi bişii olucak sizinle...
ne diyorduk..gülümseyiniz...kendinize koşullar ne olursa olsun güveniniz...kimse mükemmel degil...yani buraya bir dolu cümle yazarak örnek teşkil etmem de dogru olmaz...siz bırakınız herşeyi ve kendinize güveniniz...kendinizi bi rahat bırakanız...bırakınız bi soluk alsın...bırakınız kontrolü,bi hava alsın tözünüz...gülümseyiniz gerisi gelicekdir...

hem onların arasına girmek gibi bi zorunlulugunuz da yok...kimbilir,belki onlar artık,sizin gibi olmak isteyecekdir
ayy ben yine çok konusdum sanırım