Öncelikle siteden sizlere biraz bahsedeyim biraz karşılaştırmalar yaparak. Bana göre bu işi gerçek anlamda bilen kişiler. Altinörümcek muhabbetine kusmak tabirinde gıcığım. Kıstasları ise berbat ve haksızlıklarla dolu. seçmiş oldukları siteler çoğu tarayıcıda zor görüntülenirken hite bakıyorlar populariteye sinir flash tasarımlara vs uzar gider bu.
SWSSY ise işi gerçek anlamda testlerle sonuçlandırıyor. Önemli olan katılmak diyoruz.
Sayfalarımız sizinde bildiğiniz gibi anasayfamız xhtml 1.1 /(tasarımı bize ait) forumumuz xhtml 1.0 Transitional, (normalde phpbb forumlarda onlarca hata var ve kodlama dili xhtml değil html 4.01 fakat biz kodları sadeleştirip gerekli düzenlemeleri temamıza uyarlayıp geçerli hale getirdik) galerimiz html 4.01(4images de onlarca hata olan script lerden fakat onuda sitemize ilk kurduğumuzdan anda düzeltmelerine başlayıp uygun hale getirmiştik) gibi geçerliliklere sahip.
Flashdan nefret ettiğim kadar daha bunca yıl başka birşeyden nefret etmedim şunca yıl şu webde. Ya gariptir ülkemizdede görsellik heral flashla oluyor zannediyorlar ne bilim işte...
SWSSY ekibinin jüri üyeleride gerçekten güzel işler yapan insanlar en azından sitelerine girdiğim zaman bu farkediliyor.
Fakat belirtmek istediğim bir husus araçlar kısmında belirttikleri sitescore.
Bu konuya üzüldüm çıkartsalar güzel olurdu diyesim geliyor şöyleki izah edeyim:
Türkçe içerikli olduğumuz için site içerisinde geçen Türkçe kelimeleri tam alamadıkları kendi charset, sözlüklerinden dolayı ve değerlendirmeye katmadıklarından siteniz google popularite muhabbetinde fair veya ort. gözükmekte. Bu eşdeğerliliği adaleti düşürür.
Diğer bir konu ise aynı sitede yönlendirmeden bahsediyorum. Aşağıdaki koda mesela. Bunu kendilerine de söyledim. Ama bu onların görüşü. 301 değil 302 değil meta redirects olayı değil. Fakat ben sayfamı kardeşim frame içerisinde göstermek istemiyorum. Link verenler genelde frame içerisinde göstertiyorlar oldum olası sevmiyorum ve sayfamda yönlendirme ile alakasız bir koda Refresh redirects ve very poor veriyor:
Kod: Tümünü seç
<script type="text/javascript">
<!--
if (top.frames.length!=0)
top.location=self.document.location;
// -->
</script>
İşin tuhaf yönü aynı kod galeri sayfasında mevcut fakat oraya test yaptığımda aynı hatayı vermiyor.
Bu kadar olmaz demeyin nedeni basit aslında: anasayfada yönlendirme var diyorlar olayı ikinci bir olay ise xhtml 1.1 de script language verilmiyor. fakat galeri html 4.01 olduğu için orada yönlendirme ile alakalı bir durum sözkonusu olmamış oluyor. Fakat başta dediğim gibi bunun yönlendirme ile alakası yok. Kendilerine ilettim umarım düzeltirler..
Accessibility olayında da 508 W3C WCAG P1 p2 p3 geçerliliğe sahip her nekadar bir kaç tane uyarı verse de . her yere accesskey girilmez girildiğinde acayip karışıyor.
Neyse işte böyle
SWSSY nin sitesine gözatmak bilgilenmek isterseniz:
http://www.swssy.com adresini ziyaret edebilirsiniz. sizlerinde siteleriniz var ve şartlarınız da uyuyorsa katılın güzel bir etkinlik.