TEBESSÜM

Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz.
Ayrıca bu panomuzu blog web günlüğü gibi kullanacağız. Lütfen yalnızca kendi yazı, şiir vb yazıları paylaşın.! Başkalarına ait eser ise; lütfen not düşün.
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan
İsim: SERAP

TEBESSÜM

Mesaj gönderen SERAPben »

Küçük kız, hüzünlü bir yabancıya gülümsedi.
Bu gülümseme adamın kendini daha iyi hissetmesine sebep oldu.
Bu hava içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı.
Hemen bir not yazdı ve yolladı.
Arkadaşı bu teşekkürden o kadar keyiflendi ki,
Her öğlen yemek yediği lokanta da garson kıza yüklü bir bahşiş bıraktı.
Garson kız ilk defa böyle bir bahşiş alıyordu.
Akşam eve giderken, kazandığı paranın bir parçasını her zaman köşe başında oturan fakir adamın şapkasına bıraktı.
Adam öyle ama öyle minnettar oldu ki.İki gündür boğazından aşağı lokma geçmemişti.Karnını ilk defa doyurduktan sonra, bir apartman bodrumundaki tek odasının yolunu ıslık çalarak tuttu.
Öyle neşeliydi ki, bir saçak altında titreşen köpek yavrusunu görünce, kucağına alıverdi.
Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için mutluydu.Sıcak oda da sabaha kadar koşuşturdu.
Gece yarısından sonra apartmanı dumanlar sardı.Bir yangın başlıyordu.Dumanı koklayan köpek öyle bir havlamaya başladı ki, önce fakir adam uyandı, sonra bütün apartman halkı.Anneler, babalar dumandan boğulmak üzere olan yavrularını kucaklayıp, ölümden kurtardılar.

Bütün bunların hepsi, beş kuruşluk bile maliyeti olmayan bir TEBESSÜMÜN sonucuydu!..

NOT:Bir gazetenin sayfasında yer alan bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar :wink:
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Re: TEBESSÜM

Bir tebessüm aslında ne çok şeylere gebe.Öyle bir zamandayız ki artık çevremizdeki, belki de tanımadığımız insanlara bile tebessüm etmeleri unutmuş olmuşuz.
Kullanıcı avatarı
sinan
Admin
Admin
İsim: Sinan

Mesaj gönderen sinan »

aslında 2 yıl önce (dün gibi,açıldığını hatırlıyorum:) gulumsemenin-domino-etkisi-t2817.html paylaşılmıştı.
~
ansızın gelecek gibisin..
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Evet Sinan baktım şimdi teşekkür ederim bende bilmeden aynı yazıyı paylaşmısın,mazur gör yinede