Türk filmlerindeki yükseliş...
-
- Üye
- İsim: Aslı
Türk filmlerindeki yükseliş...
farkında mısınız son bi kaç sene içinde Türk filmlerinde büyük bir yükseliş var... eskiye nazaran daha fazla ve kaliteli film çekiliyor artık... özellilkle şu sıralar sinema salonlarına bakın; dondurmam gaymak, çinliler geliyor, ilk aşk, unutulmayanlar, takva, cenneti beklerken, eve giden yol, vb...Türk sineması hak ettiği yere doğru hızla yükseliyor... sizce??
-
- Admin
- İsim: Sinan
Re: Türk filmlerindeki yükseliş...
geç kalmış olsa da zararın neresinden dönülse kârdır diyerek sevinmeliyiz sinancığım. son olarak Takva filmi çok dikkat çekici geldi bana fragmanları itibariyle
-
- Site Admin
- İsim: Murat
evet sayıları arttı buna çok sevindim. her yer amerikan filmi dolu ama içerikleri değişmeleri alanları genişletmeleri gerek çünkü genelde 1-2 alanda filmler. Teknolojik anlamda filmlerde olmalı ama komedi türü değil
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
.Terazinin Hüznü.
-
- Banlanmış Üye
türk sineması yükselişte bu iyi güzel ama genel anlamda bakacak olursak hala yetersiz...bazı alanlarda ortada hiç film yok...genelde daha az bütçe daha çok izleyici sağlayacak şeyler yapılıyo ama zamanla düzelmesini diliyoruz tabi bunların....
-
- Üye
- İsim: Sonay
Aslında bakarsak Türk tarihine filmlere konu olacak o kadar çok olay ve süreç var ki... bazı ülkelerin tarihlerinde (iyi veya kötü) yaşanmışlıklar çok az oysa bizim tarihimizde o kadar çok yaşanmışlık var ki... bunları değerlendirmeliyiz ama malesef Türk sineması bu konuda çok yetersiz yakın veya uzak tarih fark etmez birçok film çekilebilir bu tarihle.
-
- Üye
- İsim: aLp
Yeşilçam bir dönemdi ..80 lerin ortasinda adeta nokta kondu ve iş yapamaz duruma geldi.
Ve Türk sinemasini bu kara delikden çikartan bir film..
O film ''EŞKİYA''.
Bu eşsiz çalişmanin ardindan beyazperde eskiye nazaran daha iyi ivme kazandi dersek filmi beğenen bir izleyici olarak çok da mütevazi olmam değilmi ?
Son beş yilda (2001 den buyana) hem gişe hem de film rekorlari kırılmakda. Dizi oyunculuğundan beslenen bi sinema sektörü var önümmüzde tabiki bir kaç rahatsiz edici film olacak bunuda popülerizmin getirsi diye bakalim..
Ve Türk sinemasini bu kara delikden çikartan bir film..
O film ''EŞKİYA''.
Bu eşsiz çalişmanin ardindan beyazperde eskiye nazaran daha iyi ivme kazandi dersek filmi beğenen bir izleyici olarak çok da mütevazi olmam değilmi ?
Son beş yilda (2001 den buyana) hem gişe hem de film rekorlari kırılmakda. Dizi oyunculuğundan beslenen bi sinema sektörü var önümmüzde tabiki bir kaç rahatsiz edici film olacak bunuda popülerizmin getirsi diye bakalim..
-
- Üye
ben onu bunu bilmem ama belki bölgemi sevdiğimden olsa gerek gerçekten dondurmam gaymak benim için çok anlamlı bir film bu sene tam 36 türk filmi çıkçak piyasaya son yıllardaki en fazla film sayısı inşallah herkes zevkine göre film izler ama şu bir gerçekki çok eksiğimiz var...
-
- Takımdan
- İsim: Hakan
Çok geç kaldılar.Artık eski türk filmlerindeki abartılan olaylara kimse
inanmayınca tabiki daha türk filmi de izlemediler.Bu yıl vizyondaki filmler
baya bir izleyi kitlesine sahip.
örnek türk filmi: Her filmde iki aşık hiç bir zaman kavuşamıyorlar.
inanmayınca tabiki daha türk filmi de izlemediler.Bu yıl vizyondaki filmler
baya bir izleyi kitlesine sahip.
örnek türk filmi: Her filmde iki aşık hiç bir zaman kavuşamıyorlar.
-
- Üye
- İsim: aLp
polis filmi de gerçekten iz bırakacaktır.
-
- Üye
- İsim: ziya
Türk filmleri gerçekten büyük bi yükseliş içinde. Özellikle son birkaç yıldır her sene beş on tane türk sineması vizyona giriyor ve sevindirici bir diğer nokta da halkımızın türk sinemasına yöneliyor olması.
mesela eskiden her sene bir iki izlenme değer türk filmi yapılırdı ve türk filmlerinin izlenme payı yüzde onlardaydı ama son dönemde bu oran yüzde yetmiş seksenlere kadar ulaşmaktadır...
bu hem filmlerimizin kalitesinin arttığının hem de halkımızın türk sinemasına hakettiği desteği verdiğinin kanıtıdır...
Ama bence türk sineması bununla yetinmemeli her sene kendini aşarak kalitesini yükselterek uluslararası filmlerle de yarışmalıdır...
mesela eskiden her sene bir iki izlenme değer türk filmi yapılırdı ve türk filmlerinin izlenme payı yüzde onlardaydı ama son dönemde bu oran yüzde yetmiş seksenlere kadar ulaşmaktadır...
bu hem filmlerimizin kalitesinin arttığının hem de halkımızın türk sinemasına hakettiği desteği verdiğinin kanıtıdır...
Ama bence türk sineması bununla yetinmemeli her sene kendini aşarak kalitesini yükselterek uluslararası filmlerle de yarışmalıdır...
-
- Yeni Üye
- İsim: Bilal
Gençlik şu"ya ben türk filmlerini izlemiyorum,güzel yapmıyolar"gibi salak düşünceleri kafadan atmadıkça gelişim zor gibi..
Aman ne kadar havalı"cenk sadece amerikan flmlerini,dizilerini takip ediyomuş,Türklerin güzel film yapamadıklarını söylüyor"Ya bu cenk türk değilmi?Cenk'in yaptığı işlerde kalitesizmi?
Gençlik bu önyargıdan kurtulmalı.Zaten bu tiplerin eline bi"eşkıya"verin yeter ona..
Ben türk filmlerini severim arkadaş,son dönemde çıkan nerdeyse bütün filmleri izledim.Bi kere taksilerin üstünde"taksi"yazması,"otokar"marka minibüsler,istanbul sokakları vs.benim çok hoşuma gidiyor.
Türk sinemasına sahip çıkalım..
(Bu arada"cenk"nerden aklıma geldi bilmiyorum:)öyle biri yok)
Aman ne kadar havalı"cenk sadece amerikan flmlerini,dizilerini takip ediyomuş,Türklerin güzel film yapamadıklarını söylüyor"Ya bu cenk türk değilmi?Cenk'in yaptığı işlerde kalitesizmi?
Gençlik bu önyargıdan kurtulmalı.Zaten bu tiplerin eline bi"eşkıya"verin yeter ona..
Ben türk filmlerini severim arkadaş,son dönemde çıkan nerdeyse bütün filmleri izledim.Bi kere taksilerin üstünde"taksi"yazması,"otokar"marka minibüsler,istanbul sokakları vs.benim çok hoşuma gidiyor.
Türk sinemasına sahip çıkalım..
(Bu arada"cenk"nerden aklıma geldi bilmiyorum:)öyle biri yok)