Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

yapma bunu ban ayaapma fd yani bize

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
buralarsoguk

yapma bunu ban ayaapma fd yani bize

Mesaj gönderen buralarsoguk »

arkadaslar bizim fd cumartesi gunleri radikalda spor yazisi yazacakmis ha simdi besikciler iyi yazsin diyorlar ama baska turlu bakin taraftarligi bir kenara birakin bence bazi seyle saglam kalmali ben daha cok onun spor disinda hep yazib cizdiklerini okumak isterdim dusunsenize her hafta sanki bize bir sarki yapmak olurdu tabi daha yazini okumadan siteye ekliyecem ve tam bir sey soyleyemem yazi hakkinda ama zaten muzisyen yonu guzel fdnin bjk tv de gordum zor dayandim yani bir turlu olmustu bam baska biri neise kendi bilir yazsin bakalim ve simdi yazi



Bugün affınıza sığınarak 'merhaba'yı kısa kesmek gerek ne yazık ki...
Durum vahim.
Bu sezon basketbol ligine ezeli rakibi Fenerbahçe ile birlikte renk katan anlam katan, salonlara seyirci, 'praym taym'lara -hem de yıllar sonra- naklen maç yayını, amatör spor ruhuna seyircisinden tüm sporcusuna adrenalin kazandıran Beşiktaş basketbol takımı yok mu olmuş, nedir; bilemedim.
Sordum 'adı değişiyor'demeye çalıştılar titreyerek ve kekeleyerek "Yahu" dedim "Beşiktaş bu, adı mı değişir?"
"Haklısın ama.." anlamında sustular.
***
Ben Barça taraftarıyım aynı zamanda. Tanıdığım en güzel Beşiktaşlılardan sevgili Adnan ağabeyden kibarca gasp ettiğim forma ile resmileştirecek kadar bir sürü sebebim var. Ama bu yazının ilgilendiği kısma gelince; Barça da tıpkı Beşiktaş, Fenerbahçe, Milan ve dünyadan pek çok örnekte olduğu gibi kendi halkının takımıdır. Hatta bunlardan bir ve çok büyük adım önde forma reklamı almayan bir devdir.
Sermaye ya da sponsor düşmanı değilim elbet.
Hiçbir sponsorun sporun büyüsünü sporcunun forma aşkını alınterini satın alamayacağına inanırım. İçten gelen ve tanımsız bir dürtü ile kazanılmış ve yaratılmış değerin saflığına inanırım.
Sponsorun üretip sattığı 'şey'den daha güçlü ve daha hızlıdır amatör spor ruhu.
Onun önüne geçecek hiçbir güç olmamalı diye düşünür belki de avunurum.
Türk milli futbol takımının son dönemlerde uğradığı en büyük kaybın bir sevgi ve samimiyet kaybı olduğuna inanırım.
Cip ve prim gevezeliği yapmayan futbolcuları, aşkla oynayanları yani ve sporcusunu prim ve ciple avutmayan yöneticileri kısaca ve
altmetin: erdemi severim.
***
Yıllar önce Cem Uzan, İnönü Stadı üzerinden yaratmaya çalıştığı gerginliğe hassas ve yaratıcı Beşiktaş taraftarı tarafından hemen ertesi maçtaki pankartla cevap bulmuştu; 'Cem, uzan geliyoruz' çoğuna anlamsız gelebilecek bu cümleye çok anlam yüklemişimdir ben. Hatta Beşiktaş'ı ve taraftarını sevme sebeplerimdendir. Beşiktaş seyircisinin onu farklı kılan karakteridir bu. Takımlarına ve forma aşklarına sahip çıkma duygusudur. 'Siyah ile beyazı' ayıracak bir yazgı tanımaz. Anarşik ve muhaliftir. Erdemden haberdardır. Kulağı deliktir ve tepkimecidir. Gerekli mücadele gücünü aşkında ve içinde yaratır. 'Marka boykotu'nun bu gibi durumlarda en doğal hakkı olacağının da farkındadır.
Beşiktaş'ın herhangi bir branşta adına bir ek, değişiklik, sponsor vs.'yi düşünmek bir suçtur.
Fikretmek ve önermek ağır cezayı gerektirir.
Böyle bir karar üç-beş şaşkın ve ruh özürlü yöneticinin olamaz olsa olsa.
Amatör ruha, ahlaka erdeme, aşka inanan taraflı tarafsız tüm sporseverlerin oy ve gönül birliği ile reddedeceği bir referandum konusudur.
Referanduma inanmayan seçimin sonucuna katlanır.
Erdemsizler ve onların utançları gider.
Beşiktaş kalır...
Üç hece ve sekiz harf...
Bu kadar ve daima...
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

Feridunun zaten bu konularda çok titiz davrandığını biliyoruz.yani hayranlarını hayal kırıklığına uğratmak konusda .beşiktaşa olan sevgiside ortada, yazmayı da seven biri .bu işten kendisi keyif aldığı için yaptığı çok ortada ,bence başarılıda olucak o yüzden sonsuz sevgilerimle birlikte ihtiyacı yok ama başarılar diliyorum.sevgi ile kalınnnnn
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

Feridun abinin koyu bir BJK li olduğunu biliyoruz. Eğer bir gazetede yazarsa bu basındaki tarafsızlık ilkesine aykırı olur bence. Ama yine de kendisi bilir... :oops:
Kullanıcı avatarı
haldunbar
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 200
Kayıt: Cuma, Şubat 4, 2005 20:21
İsim: Haldun
Konum: Antalya

Artık biraz da susalım isterseniz.

Mesaj gönderen haldunbar »

Bence bu konularda forumlar açmak, konuşmak hatta açılmış konuları cevaplamak bile gereksiz ama, bırakalım da kendisi içinden nasıl geliyorsa öyle davransın isterseniz. Zaten ismini gerekli gereksiz yerlerde görmek bile beni üzerken, bir de bu konular üzerine forumlar açmak, bu konular üzerine yazıp çizmek yıpratıyor onu ve ona olan sevgimizi. Hatta ben bile susayım daha fazla konuşmayayım Nokta...
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

hayranlarında en fazla çeken isim feridun düzağaç olsa gerek.sadece onu sevdiğimiz için onun hayatı hakkında karar verme lüksünü görüyoruz kendimizde nedense.sanırım hepimiz onun düşünme eyleminin hakkından iyi geldiğine hemfikirizdir.o halde onun adına düşünmeyelim bence.bir futbolsever olarak tarafsızca söylüyorum ki oldukça da iyi yazıyor.ben kendi adıma devamını bekliyorum ve tebrik ediyorum.
kIzIlgece
Üye
Üye
Mesajlar: 135
Kayıt: Çarşamba, Ağustos 3, 2005 21:26
İsim: bilge

Mesaj gönderen kIzIlgece »

Çok güzel yazıları...Rüyamda görsem kendimi bir gazetenin spor sayfasını okurken, inanamazdım ama şimdi ilk açtığım sayfa, cumartesi günleri, spor sayfası.
hseven359
Üye
Üye
Mesajlar: 278
Kayıt: Salı, Ekim 26, 2004 14:32
İsim: ali
Konum: Manisa

Mesaj gönderen hseven359 »

bence yazıları çok yararlı ve objektif .o yüzden bence yazmaya devam etmeli.yazıları yine son albümünde olduğu gibi biraz anlaşılması zor ...ama Fd yi de farklı yapan bu zaten.bence Fd ye spor yazarlığı da , şairlik de çok yakışır..
fdfan buket

Mesaj gönderen fdfan buket »

feridun abimizin bir futbol severi olduğunu zaten biliyordum. onun gibi duygusal bir adamdan futbol dinlemek çok hoş oluyor. bence devam etmeli. çok iyi...
vanessa

Mesaj gönderen vanessa »

ya bencede devam etmeli tarafsızlık ilkesine aykırı demişsiniz.bence alakası yok sonuçta adam bi takım tutuyo ve onu destekliyo.hem de güzel biçimde.evet devam etmeli bencede
fedekolik

Mesaj gönderen fedekolik »

şahsen ben hayal kırıklığına uğramaktan yoruldum. belki fazla köşeli çizgilerle ayırdık onu... ona sormadan!
belki artık böyle yaşamak istiyor. yazsın tabi ki biz müdahale edemeyiz bu konuya. ama şahsen ben,bir Feridun Düzağaç takipçisi olarak kırıldım!!!
kimin umrumdaysa....
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

niye böyle bir şey yaptı ki?
fdfan buket

Mesaj gönderen fdfan buket »

neden bukadar tepki gösterdiniz anlayamadım? sonuçta oda bir insan,futbol konusunda kendini yeterli görmüş ve anlatmak istemiş. ona,bırak hayatını yaşama diyemezsiniz ki! bence bize düşen ona saygı duymak..
hem bir futbol sever olarak anlayamadığım bişey daha var; futbolu neden basit bir uğraşmış gibi gösteriyosunuz? :?:
hem bırakında futbolu bir kerde duygusal bir adamdan dinleyelim!!
Kullanıcı avatarı
emrepark
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 481
Kayıt: Cumartesi, Nisan 23, 2005 19:19
Konum: Eskişehir

Mesaj gönderen emrepark »

walla bence çok ii yapmış bu konuda kimsenin onu eleştirmeye hakkı yok tuttuğu takım hakkındaki görüşlerini sporseverlerle paylaşmak onun en doğal hakkı bence.Yazılarını hiç okumadm ama eminim çok güzel ve faydalı yazılardır
fedekolik

Mesaj gönderen fedekolik »

arkadaşlar, nasıl eleştirmeye hakkımız olmadığını düşünüyorsunuz anlamıyorum. Bu bir alışveriş, o bize duygularını müzik yoluyla anlatıyor biz de destekliyoruz. Konserlerde ilk eski parçada susan fd çığlıklarını biz doldurmaya çalışıyoruz. motive etmek adına mailler yazıyoruz ona. biz yanındayız diyoruz.
o müziğini yapıyor ve bize dinletiyor "nasıl?beğendiniz mi?" diyor. nasıl hakkımız olmaz eleştirmeye.
halukweb sitesinin onunla yaptığı röportajı bu sitede okudum ben. diyordu ki orada "dinleyicim müziğin dışında duruş,tarz gibi bir şeyler arıyorsa,temiz kalmak istiyorum"...
genel konuştum, eski dinleyicilerini düşünerek konuştum.
yıllardır dinliyorum ben feridun düzağaç'ı. küçücük bir çocuktum onunla tanıştığımda,ama hiç bu tür şeyler yazma ihtiyacı hissetmemiştim. ve inanın bunları yazdığım için çok üzülüyorum...
kIzIlgece
Üye
Üye
Mesajlar: 135
Kayıt: Çarşamba, Ağustos 3, 2005 21:26
İsim: bilge

Mesaj gönderen kIzIlgece »

Öyle bir konuşulmuş ki bilmeyen Feridun Düzağaç'ın gazetede kaliteli bir spor köşesinde değil de, magazin servisinde falan yazı yazdığını düşünecek...Ya onun yazıları o kadar farklı ki alışılageldik spor yorumlarından... Erdem hakkında,fair play hakkında, futbolda yaşanması istenilen güzellikler hakkında...Yani duruşunu koruyor zaten. :shock:
Cevapla