YAŞAMAK İÇİN 13 NEDEN

Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz.
Ayrıca bu panomuzu blog web günlüğü gibi kullanacağız. Lütfen yalnızca kendi yazı, şiir vb yazıları paylaşın.! Başkalarına ait eser ise; lütfen not düşün.
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan
İsim: SERAP

YAŞAMAK İÇİN 13 NEDEN

Mesaj gönderen SERAPben »

1-Seni sen olduğun için değil,seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum.

2-Hiç kimse gözyaşlarını haketmez,onlara layık olan kişi ise seni ağlatmaz.

3-Sen istediğinde sana aşık olmaması,sana aşık olmadığı anlamına gelmez.

4-Gerçek arkadaş,elini tutan,kalbine dokunandır.

5-Birisine yabancılaşmanın en kötü biçimi yanında oturuyor olup ona hiç bir zaman ulaşamayacağını bilmektir.

6-Hiç bir zaman gülümsemekten vazgeçme,üzgün olduğunda bile!..Gülümsemene kimin,ne zaman aşık olacağını bilemezsin...

7-Tüm dünya için sadece bir kişi olabilirsin fakat bazıları için sen bir dünyasın.

8-Zamanı onu seninle birlikte geçirmeye hazır olmayan biriyle geçirme.

9-Belki de Allah uygun kişiyi tanımandan önce yanlış kişilerle tanışmanı,onu tanıdığında minnettar olman için istedi.

10-''Bitti'' diye üzülme,''yaşandı'' diye sevin.

11-Her zaman seni üzecek birileri olacaktır,yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek,kime iki defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir.

12-Birini daha iyi tanımadan ve bu kişinin senin kim olduğunu bilmesinden önce kendini daha iyi bir kişiye dönüştür ve kim olduğunu bilerek kendine güven.

13-Kendini çok zorlama,en güzel şeyler onları en az beklediğinde olur.

''YAŞANAN HER ŞEYİN BİR SEBEBİ VARDIR''

''Gözden uzak olan gönülden uzak olurmuş derler ya.. Yanımda olup uzakta olanlardansa...Şayet''
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
İsim: Serkan

Re: YAŞAMAK İÇİN 13 NEDEN

Mesaj gönderen sehrikalp »

Gözden uzak olan gönülden uzak olur söylemi ben hariç bütün insanlar için geçerlidir herhalde. Ben kaç yıl geçerse geçsin sevdiklerimi unutamıyorum. İstedikleri kadar uzağa gitseler de, beni unutsalar da. Bir şekilde onlara ulaştığımda, benimle tekrar konuşmayı reddetseler de... Ne saçma değil mi? Yaşadıklarıma saygı duyarım ben. Geçmiş, kaybolup gitmek zorunda değildir. Dönüşmek zorunda değiliz. Geleceğe yelken açmak zorunda değiliz. Bir bütün içinde zamanda var olabiliriz. Bunu kimseler anlamadı. Ya da ben anlatamadım. Artık dost diyeceğim kimsem yok, bu sıkıntı bundandır. Yüzlerce arkadaşım var. Ama dost diyeceğim, beni ANLAYAN biri yok. Bu yalnızlığın ta kendisi değil mi?
Je est un autre
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Bu dediğin yalnızlığın can çekişidir hemde artık yalnızlığın en acı son raddesidir be Serkan.Güzel olan senin yaptığın aslında doğru olan bu ne yaşanırsa yaşansın bitti demiyeceksin iyiki yaşanmış diyeceksin ama acısıyla ama tatlısıyla...
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

''Gözden uzak olan gönülden uzak olur'' ne saçma bi yaklaşımdır bu.Ve ne kadar bencilce.Bana göre bi anlamı yok bu sözün.Bu laf sevmesini,değer vermesini bilmeyenler için geçerli bi kelime!
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

''Yanımda olup uzaklarda olanlardansa...Şayet...'' Asıl konu bu olsa gerek senin dediğin!..
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
İsim: Serkan

Mesaj gönderen sehrikalp »

Her şeyi açıklamasa da, bir anlamı var elbette.
Je est un autre
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Evet sanırım,az da olsa bi anlamı var
hoca1982
Üye
Üye
İsim: selçuk

Mesaj gönderen hoca1982 »

Beşinciye cevap...
Ben hep gülerim hatta etrafımdaki insanlar bile bana hayret eder sen neden bu kadar gülersin diye ama ben yine gülerim:D
Gülerim ama içimdeki yok olmaya karşı bir direniş için gülerim.Bu gülümsemem o kadar güçlü ki hiç yüzü gülmeyen patronumu bile güldürdüm ama bana bi yararı olmadı ben hala içimdeki fırtınayla savaşıyorum ne olacak dersin????
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Selçuk etrafında olan insanlara tebessüm etmen güzel bişey.Herkes kendi içindeki fırtınayla savaşıyor zaten ve bu yaşam sona erene kadar da devam eder.Bu yaşamın ta kendisi bence.Yani bir tek sen değilsin :wink:
Kullanıcı avatarı
vErda
Takımdan
Takımdan
İsim: vErda

Mesaj gönderen vErda »

Gözden uzak olan gönülden uzak olur söylemi ben hariç bütün insanlar için geçerlidir herhalde. Ben kaç yıl geçerse geçsin sevdiklerimi unutamıyorum. İstedikleri kadar uzağa gitseler de, beni unutsalar da. Bir şekilde onlara ulaştığımda, benimle tekrar konuşmayı reddetseler de... Ne saçma değil mi? Yaşadıklarıma saygı duyarım ben. Geçmiş, kaybolup gitmek zorunda değildir. Dönüşmek zorunda değiliz. Geleceğe yelken açmak zorunda değiliz. Bir bütün içinde zamanda var olabiliriz. Bunu kimseler anlamadı. Ya da ben anlatamadım. Artık dost diyeceğim kimsem yok, bu sıkıntı bundandır. Yüzlerce arkadaşım var. Ama dost diyeceğim, beni ANLAYAN biri yok. Bu yalnızlığın ta kendisi değil mi?
Serkan abi senin gibi düşünen 2. bir kişide benim =) hatta tekrar tekrar okudum bu sözler bana ait olabilir mi diye acaba bu yorumu ben yapmış olabilir miyim diye? Özellikle de bu sözler...'Geçmiş, kaybolup gitmek zorunda değildir. Dönüşmek zorunda değiliz. Geleceğe yelken açmak zorunda değiliz. Bir bütün içinde zamanda var olabiliriz. Bunu kimseler anlamadı.' eyvallah...
mubarezatihayatiye
Üye
Üye
İsim: dilan

Mesaj gönderen mubarezatihayatiye »

geçen yazmıştım ama bilgisayarda sorun vardı göndermemiş.sanırım ben de 3.kişiyim =) "Geçmiş, kaybolup gitmek zorunda değildir. Dönüşmek zorunda değiliz. Geleceğe yelken açmak zorunda değiliz. Bir bütün içinde zamanda var olabiliriz." işte bu ya... bunlar benim yıllardır tanımlamaya çalıştığım ve herkesin kızdığı düşüncelerim. belki bu yüzden hiç arkadaşım yok.ciddiyim sadece 1 dostum ve 2 arkadaşım var.ama beni anlayamıyorlar.yani tek başımayım.ama bu sözler... "Geçmiş, kaybolup gitmek zorunda değildir. Dönüşmek zorunda değiliz. Geleceğe yelken açmak zorunda değiliz. Bir bütün içinde zamanda var olabiliriz." işte bu sözler bence ayrı bir felsefe ya..ayrı bir olay yaratmalı..yıllardır cümleye dökemediğimi yazmışsın.çok haklısın..

şu 13 neden de 1,2,3 ve 9 çok güzel.hepsi güzel :wink:
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Dilan 9.sırada ki aslında doğru bir avuntu çünkü hep şunu deriz ''Allah hayırlısını versin'', olmayınca ''hayırlısı bu değilmiş'' deriz taki doğru insanı bulana kadar.O doğru insanı bulmamız dileğiyle :wink:
mubarezatihayatiye
Üye
Üye
İsim: dilan

Mesaj gönderen mubarezatihayatiye »

evet.en hayırlısını umalım...
brandonlee1978
Yeni Üye
Yeni Üye
İsim: cengiz

Mesaj gönderen brandonlee1978 »

Ya peki geçmiş olmasa bu biz aslında biz olmazdık o zaman da geçmişi hatırlayıp üzülmezdik ama o zaman biz olmadığımız bir durumda varlığın ne anlamı kalır ki acılar la bile olsa hatırlamak inanılmaz ve bi o kadar da harika birşey hayat acılar olmadan zaten çekilmez tıpkı biraz kötülük olmadan çekilmeyeceği gibi.
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

İyide zaten hayatın ta kendisi bu dediklerin burda bunun tam tersini söyleyen yok ki!..