murat abı..sende soylemıssın KACINILMAZ..bunun onune gecemeyız kı .. muzıgın en sewmedıgım yonu de bu zaten ....ewrensel falan hıkaye herkes kendı gurubuna sınmıs...eywallah...
müzik evrenseldir ancak evrensellik her çeşit müziği dinlek değildir BENCE. seçici olmak gerekir. herşey de olduğu gibi müziktede kalite aranmalı yani gerekirse gruplaşılma da olmalı..
ben müzikte kategorileşmeyi tamamen destekleyen biriyim ve kendimde bunu müzik tarzı belirleme olarak tanımlıyorm bunun diğer adı da seçici olmak tabiki ama herkes kendi müzik tarzında çakılı kalsın demek diil bu bi rockçıyla bi arabeskçi ya da popçunun düeti müziğe bişeyler katıyor bi yenilik getiriyorsa bu müziğin evrenselliğine katkıdır ve tamamen doğru bişeydir.
bence müzik konusunda seçici olmak lazım.. her müzik dinlenmez ki.. kulaklarımıza yazık olur ben rock müzik dinliyorum ve yaşadığım sürece de rock dinlemeyi planlıyorum
bazı müzik türlerini dinlemekten kaçınıyorum mesela rap ya da arabesk dinlemem. tabi bu benim tercihim...
muzık ruhun gıdasıdır derler ama muzık benım ıcın yasam tarzı ...onsuz adım atmam ıste , otururken, banyo da her yerde muzık olmazsa olmazımdır ....ben genelde turkce slow ve tecno dınlerım ....ama favorım genelde ask sarkılarıdır ....
ya açıkçası ben konuyu tam anlayamadım...yeni nesil dinleyiciler derken anlatılmak istenen ne???sonra ve kaçınılmaz gruplaşmalar derken ne demek istiyorsunuz????sadece anlayıp ona göre doğru yorumlar ve fikirler sunmak istiyorum...
saygılar....
e bende yaşı biraz biraz ilerlemeye başlayan bir dinleyici olarak katılıyorum gruplaşmalar derken sokaklarda gördüğümüz şu çocuklardan bahsediliyor sanırım yalnışmıyım benim hoşuma gitmiyor