feridun büyük bir mazhar alanson hayranı..
feridun büyük bir mazhar alanson hayranı..
feridun'un mazhar alanson hayranı olduğunu biliyor musunuz arkadaşlar???????????????????
-
- Üye
- İsim: ali
Sana tam olarak katılmıyorum leon15, M.F.Ö. Başından beri hiç durmadan yaşadığı zamanın üzerinde müzikler yapmış, emsali olmamış emsal olmuş bir grup. Mazhar ALANSON ise bu grup da belki de beyin görevi görmüştür.leon15 yazdı:evet öyle. Ama benim merak ettiğim bişi var. fd eski mahsar alansonu mu yoksa yenisini mi seviyo..
çünkü eskiyle şimdiki arasında çok fark var!!!
Bu tecrübeyle ve geçtiğimi yıllarda sinema vs. ile daha fazla insanın gözü önünde olabilme fırsatı bulduğu için azcık daha rahat davranıyor. Yaptığı müzikteyse hiç fark yok HALA ZAMANIN ÜZERİNDE...
Yani bence Mazhar ALANSON hala aynı Mazhar ALANSON
Haklısın Buket, önemli olan Feridun'un ALANSON hayranlığı. Ve ben şunuda eklemek isterim ki; zaten göz önünde ve hayranlara sahipken, kendi hayranlıklarınızı rahatlıkla dile getirebiliyorsanız, Erdem sahibisiniz demektir.
Son konserde Feridun, M.F.Ö. ' nün şarkısına başlamadan önce "Şimdi gecenin en güzel şarkısını söyleyeceğiz" dedi...
Son konserde Feridun, M.F.Ö. ' nün şarkısına başlamadan önce "Şimdi gecenin en güzel şarkısını söyleyeceğiz" dedi...
...ben toy bir mehtap kelimeler birer varsayım...bu albümü içimde ki aykırının suyuna oksijenine, Mashar Alansona ithaf ediyorum...burda bir sitem var...sen bana bir şarkı vermedin bak ben sana bir albüm veriyorum...demek...benden duymuş olmayın...ben hiç sevmem mazhar alanson"u...iyi müzik yapıyor olabilir,ama iyi bir insan veya bulunduğu konumu sindirebilmiş bir insan değil..Bunu bilmemesi bile sanatçı vasfından mahrum olduğunu gösterir...Feridun Düzağaca gelince...artık ne kira derdi, ne kitle derdi, ne yalnızlık modu, ne de parasal sorunu yoktur herhalde, eskisi gibi, çekilip inzivaya beste yapabilecek mi?
bence aslında son iki albümü şunu gösteriyor ki...bir zamanlar olmayan ticari kaygisi son iki albumu ile gelen popularite kaynakli olarak caktirmadan feridunu ele geciriyor...
eski kliplerinde simarik cahil sosyete yasemin kozanoğlu oynamıyordu!..ya da arkasında bir senfoni orkestrası, "bak çok sesli takılıyoruz artık" imaları yoktu ,ozcan deniz misali...sessizce yüreğimize işleyen bir ses idi..
bu kokular, bu kuşkular ben de, hayatımda çok derin izler taşıyan,KOPRUDEN ONCE SON CIKIS tarzında bir albumun feridun düzağaç tarafından bir daha asla yapılamayacağı kaygısını yaratmadı desem yalan olur...sebebine gelince başarının getirdiği popularite,popularitenin getirdiği para,paranın getirdiği anti-sadelik,alternatifçilik,çok seslilik...merak ediyorum şimdi mi bize daha yakın,yoksa eskide mi kaldı bu? sorunun cevabı tartışılmaz sanırım...eskiden beşiktaşta türkücü ceylan ın çıktığı bir konsere çıkmıştı...etrafıma bakmıştım..sadece ben alkışlıyordum..şimdi her üniversite de entel tayfanın manitalara ben feridun dinlerim eskiden beri geyiği haline dönüştü...hadi lan!..ben lavinya, sevgili öyküler dinlerken "ay iğrenç bunu mu dinliyosun" diyen ve beni o zamanlar fena elestiren bir feriduncu, feridunist tayfa oluştu, FEDE FöDö yapıyolar forumlarda universitede ki kantinin müzik kutusuna kendim satın alıp koydurttuğum cdleri, jeton atıp dinleterek kızlara imalı şarkılar çalarak...hayirli olsun:) kuzu kuzu tayfasini bile sardi...kuzu kuzu gitti alev alev geldi...hatta Azerbaycana gitmistim..orda bile sevildi..arabada goycaydan samahi ya nabrandan baku ye dinlettim azerbaycanli kardeslerimize...donuste gurcistanda tuttuğumuz ,arabamizi suren gurcu polis bile 600km sadece feridun dinledi ben de kaseti hediye ettim polise...ya sevinmelimiyim uzulmeli mi bilmiyorum...ben sadece bir album daha istiyorum..KOPRUDEN ONCE SON CIKIS TADINDA...
bence aslında son iki albümü şunu gösteriyor ki...bir zamanlar olmayan ticari kaygisi son iki albumu ile gelen popularite kaynakli olarak caktirmadan feridunu ele geciriyor...
eski kliplerinde simarik cahil sosyete yasemin kozanoğlu oynamıyordu!..ya da arkasında bir senfoni orkestrası, "bak çok sesli takılıyoruz artık" imaları yoktu ,ozcan deniz misali...sessizce yüreğimize işleyen bir ses idi..
bu kokular, bu kuşkular ben de, hayatımda çok derin izler taşıyan,KOPRUDEN ONCE SON CIKIS tarzında bir albumun feridun düzağaç tarafından bir daha asla yapılamayacağı kaygısını yaratmadı desem yalan olur...sebebine gelince başarının getirdiği popularite,popularitenin getirdiği para,paranın getirdiği anti-sadelik,alternatifçilik,çok seslilik...merak ediyorum şimdi mi bize daha yakın,yoksa eskide mi kaldı bu? sorunun cevabı tartışılmaz sanırım...eskiden beşiktaşta türkücü ceylan ın çıktığı bir konsere çıkmıştı...etrafıma bakmıştım..sadece ben alkışlıyordum..şimdi her üniversite de entel tayfanın manitalara ben feridun dinlerim eskiden beri geyiği haline dönüştü...hadi lan!..ben lavinya, sevgili öyküler dinlerken "ay iğrenç bunu mu dinliyosun" diyen ve beni o zamanlar fena elestiren bir feriduncu, feridunist tayfa oluştu, FEDE FöDö yapıyolar forumlarda universitede ki kantinin müzik kutusuna kendim satın alıp koydurttuğum cdleri, jeton atıp dinleterek kızlara imalı şarkılar çalarak...hayirli olsun:) kuzu kuzu tayfasini bile sardi...kuzu kuzu gitti alev alev geldi...hatta Azerbaycana gitmistim..orda bile sevildi..arabada goycaydan samahi ya nabrandan baku ye dinlettim azerbaycanli kardeslerimize...donuste gurcistanda tuttuğumuz ,arabamizi suren gurcu polis bile 600km sadece feridun dinledi ben de kaseti hediye ettim polise...ya sevinmelimiyim uzulmeli mi bilmiyorum...ben sadece bir album daha istiyorum..KOPRUDEN ONCE SON CIKIS TADINDA...
-
- Üye
-
- Takımdan
- İsim: Haldun
Eski Günler Bana Yaklaşmayın(M. Alanson)
Hun a %100 katılıyorum. Lavinya döneminde kasetini dinlerken arada sırada Lavinya nın, Beyaz ın klibini gördüğümde kalbin farklı çarpışını şimdi nasıl yaşayamıyorsam, bir daha Köprüden Önce Son Çıkış gibi bir albüm bulamayacağımı da biliyorum. Hatta Feridun un Köprüden Önce Son Çıkış ın kartonetindeki gibi fotoğraflar çektiremeyeceği de bir gerçek. Tıpkı Mazhar Alanson un eski Mazhar Alanson olamayacağı gibi(öyle değil mi Alanson Bom Bili Bili Bom)... Biz bile eski biz olamayacaksak buğulu şarkılar yapan başka birilerinin çıkacağına olan umudumuzdan başka birşey yoktur sanırım elimizde. Forumda konunun dışına çıktık ama yeri gelmişken değineyim dedim... Sanırım NADAS ın klibini izlemek hepimizi biraz daha rahatlatacaktır... Gözlerim bitti, gözlerim, bitti.
hun ve düşüncesine katılan diğer arkadaşlar
ne çabuk harcadınız feridun düzağacı ya. o severek dinlediğiniz her parçasında kendinizi bulduğunuz el değmemiş feridunu ne çabuk diğerleri ile aynı kefeye koydunuz.
bence bunu hak etmiyor. kirasını ödemeye zorlanırken yaptığı parçalar daha içtendi daha farklıydı diyorsunuz ama acı gerçek şu ki o zaman yaşanan birçok şey daha içten daha temiz daha el değmemişti şimdiye göre.o zamandan bu zamana değişmeyen ne kaldıki bizler feridunun değişmesini sindiremiyoruz.
daha fazla insana şarkılarını ulaştırmak konserlerde hepbir ağızdan(alev alev -fd hariç ) parçalarının söylenmesi onunda hakkı.Lütfen haksızlık etmeyelim
sevgiyle kalın
ne çabuk harcadınız feridun düzağacı ya. o severek dinlediğiniz her parçasında kendinizi bulduğunuz el değmemiş feridunu ne çabuk diğerleri ile aynı kefeye koydunuz.
bence bunu hak etmiyor. kirasını ödemeye zorlanırken yaptığı parçalar daha içtendi daha farklıydı diyorsunuz ama acı gerçek şu ki o zaman yaşanan birçok şey daha içten daha temiz daha el değmemişti şimdiye göre.o zamandan bu zamana değişmeyen ne kaldıki bizler feridunun değişmesini sindiremiyoruz.
daha fazla insana şarkılarını ulaştırmak konserlerde hepbir ağızdan(alev alev -fd hariç ) parçalarının söylenmesi onunda hakkı.Lütfen haksızlık etmeyelim
sevgiyle kalın