Gidenlere...
Re: Gidenlere...
harıkasın serapcımm..
yüreğine ellerine sağlıkk
yüreğine ellerine sağlıkk
Okuyan gözlerine sağlık Nuray'cığım 

Gece bile fazla bu akşam bana...Öyle siyah, öyle alacalı ki karanlık...Uyumak istiyorum alabildiğine.Kapatıyorum gözlerimi; sen oluyorsun uykularım...Açıyorum gözlerimi; yalnızlığa kapılıyor düşüncelerim...
Anlamsızlığımla eş değer oluyorsun aniden...
Gidişini seyrediyorum anılarımın arasından...Tozlanmış duyguları temizliyorum kelime kelime.İçim acıyor derinden...Gülüşünü anımsıyorum, içim burkuluyor...
Sensizliğe alıştırırken günlerimi, şimdi ne gerek vardı ki sana?
Düşüncene bile tahammülü yok yüreğimin, silebilsem yüzünü gözlerimden!..
Ne acı...
Seni hiç unut(a)mamışım ki ben...
Eskiyen eşyalarım arasına saklamışım yaşanmışlıkları...Ertelemişim sensizliği bile bile...
Şimdi...
Ne şarkılar, ne satırlar dolusu cümleler...Hiç biri iyi gelmiyor sensizliğime...
Belki, çığlıklarımı susturmasam, ağlasam yağmur misali damla damla...Kim bilir, unutulursun belki o zaman...
O an; duygularıma baş kaldırıyorum...Bakıyorum gökyüzüne; bırakıyorum çığlıklarımı yıldızlara doğru...Atıyorum seni özleyen bir parçamı...
Yüreğimi arındırıyorum fazlalıklardan...
Bu kadar kolay olmamalı...İçimdeki ses seni çağırıyor her darbemde...
Durmuyorum...Parçalıyorum seni...Kanıyor her bir yanım...
Ya o susacak, ya ben!..
Anlamsızlığımla eş değer oluyorsun aniden...
Gidişini seyrediyorum anılarımın arasından...Tozlanmış duyguları temizliyorum kelime kelime.İçim acıyor derinden...Gülüşünü anımsıyorum, içim burkuluyor...
Sensizliğe alıştırırken günlerimi, şimdi ne gerek vardı ki sana?
Düşüncene bile tahammülü yok yüreğimin, silebilsem yüzünü gözlerimden!..
Ne acı...
Seni hiç unut(a)mamışım ki ben...
Eskiyen eşyalarım arasına saklamışım yaşanmışlıkları...Ertelemişim sensizliği bile bile...
Şimdi...
Ne şarkılar, ne satırlar dolusu cümleler...Hiç biri iyi gelmiyor sensizliğime...
Belki, çığlıklarımı susturmasam, ağlasam yağmur misali damla damla...Kim bilir, unutulursun belki o zaman...
O an; duygularıma baş kaldırıyorum...Bakıyorum gökyüzüne; bırakıyorum çığlıklarımı yıldızlara doğru...Atıyorum seni özleyen bir parçamı...
Yüreğimi arındırıyorum fazlalıklardan...
Bu kadar kolay olmamalı...İçimdeki ses seni çağırıyor her darbemde...
Durmuyorum...Parçalıyorum seni...Kanıyor her bir yanım...
Ya o susacak, ya ben!..
Gecenin bir yarısıydı aklımın başımdan gittiği...Bana; ''Artık ölüm ayırır bizi!..'' demiştin.Öyle oldu galiba...Bizi, beni senden ayırabilen tek şey ölüm oldu,
Ölün oldu,
Öldürdüm, hiç acımadan biliyor musun?
İçimde, dışımda, yüreğimde, beynimde, eşyalarımda, bakışlarımda, adımlarımda öldürdüm seni...
Doğru değildin artık sen...Her şeyin, her sözün yalan olmuştu ve sen benim gözümde; baştan aşağıya, tepeden tırnağa kadar ölüydün...
Boş bakıyordun, farkındaydım!..Bakma!..
Konuşurken yabancıydın,
Ürkektin, isteksizdin...Biliyor musun konuşurken bile sessizdin artık...
Simsiyah görüyorum seni,
Bitiren sen oldun kendini...
Eskiden olsaydık hani; karanlıkta bile seçerdim seni...
Gözlerin parlayıverirdi...Yakalanırdın...
Bembeyaz görüyorum seni, yeniden doğmuşsun gibi...
Eskiden olsaydık hani ak'tan bile ak görürdüm seni...
Sende haklısın çok şey değişti
Sen gidince bunu daha da iyi anladım!..
Ölün oldu,
Öldürdüm, hiç acımadan biliyor musun?
İçimde, dışımda, yüreğimde, beynimde, eşyalarımda, bakışlarımda, adımlarımda öldürdüm seni...
Doğru değildin artık sen...Her şeyin, her sözün yalan olmuştu ve sen benim gözümde; baştan aşağıya, tepeden tırnağa kadar ölüydün...
Boş bakıyordun, farkındaydım!..Bakma!..
Konuşurken yabancıydın,
Ürkektin, isteksizdin...Biliyor musun konuşurken bile sessizdin artık...
Simsiyah görüyorum seni,
Bitiren sen oldun kendini...
Eskiden olsaydık hani; karanlıkta bile seçerdim seni...
Gözlerin parlayıverirdi...Yakalanırdın...
Bembeyaz görüyorum seni, yeniden doğmuşsun gibi...
Eskiden olsaydık hani ak'tan bile ak görürdüm seni...
Sende haklısın çok şey değişti
Sen gidince bunu daha da iyi anladım!..
Döner kırlangıçlar sürgün diyarlardan
Ve melekler de gün gelir elbet güler
Elbet güler
Ve melekler de gün gelir elbet güler
Elbet güler
Durup da bir düşündün mü şöyle kendi kendine adam akıllı; ardında bıraktığın hayatı...Cevap aradın mı sahi bu acımasız soruya? Ya cevabın neydi, bulabildin mi kendince?
Karşıma geçipte cevaplar arasında sıkışmış doğruyu mu arıyorsun benden?
Merak etme bende sana dair cevaplarım yerli yerinde duruyor...
Gidişinde asla bırakmadım kendimi, yenilmedim zalim gidişine...Buğulu bir camın ardında gidişini izledim sessizce...
Canım yandı evet, yalan yok!
Ama dedim ya asla bırakmadım kendimi...
Ardında bıraktığın hayat duruyor hala eski yerinde, ahenkleri bozulmadı...Yenik düşmedi hiç bir şeye...Ama seni beklemediler hiç...Onlar bana aitti...
Aklımın odalarında öylece, sessizce, kimsesizce saklı kalıyorlar...Arada sırada odalarımın kapısını açıp sesizce izliyorum bende...O kadar sessizler ki; kimseye zararları yok...Geldin diye uyanmazlar anılarım,boşuna bekleme!
Ben onları sensizliğe çoktandır alıştırdım...
''Zaman herşeye ilaçtır'' denilen saçma cümlelere sığınmadım hiç bir zaman...Zamanda benden yanaydı, hayatta...Yenik düşmedim işte sana, eğilmedim önünde...Şimdi önceden nasıl gittiysen yine çek git!
Dokunmadan hayatıma, zarar vermeden zararsız anılarıma yine git!
Güle güle!..
Karşıma geçipte cevaplar arasında sıkışmış doğruyu mu arıyorsun benden?
Merak etme bende sana dair cevaplarım yerli yerinde duruyor...
Gidişinde asla bırakmadım kendimi, yenilmedim zalim gidişine...Buğulu bir camın ardında gidişini izledim sessizce...
Canım yandı evet, yalan yok!
Ama dedim ya asla bırakmadım kendimi...
Ardında bıraktığın hayat duruyor hala eski yerinde, ahenkleri bozulmadı...Yenik düşmedi hiç bir şeye...Ama seni beklemediler hiç...Onlar bana aitti...
Aklımın odalarında öylece, sessizce, kimsesizce saklı kalıyorlar...Arada sırada odalarımın kapısını açıp sesizce izliyorum bende...O kadar sessizler ki; kimseye zararları yok...Geldin diye uyanmazlar anılarım,boşuna bekleme!
Ben onları sensizliğe çoktandır alıştırdım...
''Zaman herşeye ilaçtır'' denilen saçma cümlelere sığınmadım hiç bir zaman...Zamanda benden yanaydı, hayatta...Yenik düşmedim işte sana, eğilmedim önünde...Şimdi önceden nasıl gittiysen yine çek git!
Dokunmadan hayatıma, zarar vermeden zararsız anılarıma yine git!
Güle güle!..
Serapcım bravo yav çok güzeldi yine.. 

Teşekkür ederim nazik değerlendirmen için Verda'cığım, okuyan gözlerine sağlık canım 

Bitirdin...Hiç ummadığım anda, en ihtiyacım olduğu anda yarım bıraktın!..Alışamadım hala...Oysa ''kolay atlatırım, ben güçlüyüm'' derdim hep.Kabul ediyorum sana yenildim bu defa...Bu defa; acım canımı, sensizlik gururumu yendi...Kabul ediyorum bu defa tükendim...
Dahası yok bunun; terk ettin...Gitmek istedin, yalnızca gitmek!
Hep aynı kelime dimi; ''Beni üzmek istemezdin ama gitmek zorundaydın''
Neydi seni zorunlu bırakan diye sormayacağım...Bir acıyı daha taşıyamaz zavallı yüreğim...Bir yalanı, bir ihaneti daha kaldıramaz...
Birkez daha ayrılık, bin kez daha sensizlik...Yeter!..Sökeyim atayım şu kalbi...Anmayayım seni...Madem gittin bit artık bende de...Bit ki alışayım tek yaşamaya...Bit ki insanlar acımasın bana daha fazla...Beni benim bildiğim gibi güçlü bilsinler...''Bu acıyı da atlattı, helal olsun'' desinler...
Ama bitmiyorsun!..
Madem gittin herkes bilsin; bu defa sana yenildim!..
Dahası yok bunun; terk ettin...Gitmek istedin, yalnızca gitmek!
Hep aynı kelime dimi; ''Beni üzmek istemezdin ama gitmek zorundaydın''
Neydi seni zorunlu bırakan diye sormayacağım...Bir acıyı daha taşıyamaz zavallı yüreğim...Bir yalanı, bir ihaneti daha kaldıramaz...
Birkez daha ayrılık, bin kez daha sensizlik...Yeter!..Sökeyim atayım şu kalbi...Anmayayım seni...Madem gittin bit artık bende de...Bit ki alışayım tek yaşamaya...Bit ki insanlar acımasın bana daha fazla...Beni benim bildiğim gibi güçlü bilsinler...''Bu acıyı da atlattı, helal olsun'' desinler...
Ama bitmiyorsun!..
Madem gittin herkes bilsin; bu defa sana yenildim!..
Hayır o senin nazikliğin, çünkü böyle cümleler her yürekten böylesine güzel ,anlamlı vede içten çıkamaz itiraz ediyorum Serapcım!!! sen daha naziksin...
okumaya devam...
hee son yazıya yorumum güzeldi..

okumaya devam...
hee son yazıya yorumum güzeldi..

Şimdi vakit sensizlik(miş), bilirmisin vakit; o sevdiğim şarkı gibi dönülmez akşamlarda...''Dönme sende'' diyorum ''Sana muhtaç değil hiç bir şeyim'' diyorum da sana kızıp kızıp, yükleniyorum da kendime ne zaman ki yatağa girsem; sana aç ruhum sızlıyor...Kanım çekiliyor damarlarımdan, sabah olmak bilmiyor.Korkuyorum...
Korkuyorum...Sensiz kalmaktan, sensizliğe alışamamaktan ödüm kopuyor...Sensiz her geceye gözlerimi kapatacağımı bilmek ve sensiz bir güne gözümü açacağımı bilmek canımı daha bir yakıyor, yakıyorda izleri kalıyor...
Şimdi vakit sensizlik(miş), kim demişse bunu; zaman mı, saatler mi, takvimler mi, üç-beş dostlar mı?
Yalan!..İnan ki yalan!..
Hala benimlesin aslında, hala yanımdasın...Yaşıyorsam yanımda olduğun içindir, yanımda olmasan küserdi yapraklarım...Boynunu bükerlerdi, her ne kadar gözyaşlarımın içinde sen varken besleyip büyütsemde onları; gocunmam...Sen benimlesin işte!..
Şimdi vakit sensizlik(miş) banane...Sen yoksan vakitlerin ne önemi var ki!..
Görüyorsun işte gidişin hiçte iyi olmadı, hiçte iyi gelmedi bana...Giderken inandığım herşeyi alıpta gittin aslında, inancım kalmadı!..Ne döneceğine ne de sensiz vakitlerimle başa çıkabileceğime inancım kalmadı...
Yavaş yavaş, damla damla sızdı damarlarımdan gücüm...
Bir mum misali umutlarım sensizliğe yakılmış, yeni bir aydınlıktan sana doğru sıvışmayı düşünürken eriyip eriyip yok oldu...Tükendim!..
Korkuyorum...Sensiz kalmaktan, sensizliğe alışamamaktan ödüm kopuyor...Sensiz her geceye gözlerimi kapatacağımı bilmek ve sensiz bir güne gözümü açacağımı bilmek canımı daha bir yakıyor, yakıyorda izleri kalıyor...
Şimdi vakit sensizlik(miş), kim demişse bunu; zaman mı, saatler mi, takvimler mi, üç-beş dostlar mı?
Yalan!..İnan ki yalan!..
Hala benimlesin aslında, hala yanımdasın...Yaşıyorsam yanımda olduğun içindir, yanımda olmasan küserdi yapraklarım...Boynunu bükerlerdi, her ne kadar gözyaşlarımın içinde sen varken besleyip büyütsemde onları; gocunmam...Sen benimlesin işte!..
Şimdi vakit sensizlik(miş) banane...Sen yoksan vakitlerin ne önemi var ki!..
Görüyorsun işte gidişin hiçte iyi olmadı, hiçte iyi gelmedi bana...Giderken inandığım herşeyi alıpta gittin aslında, inancım kalmadı!..Ne döneceğine ne de sensiz vakitlerimle başa çıkabileceğime inancım kalmadı...
Yavaş yavaş, damla damla sızdı damarlarımdan gücüm...
Bir mum misali umutlarım sensizliğe yakılmış, yeni bir aydınlıktan sana doğru sıvışmayı düşünürken eriyip eriyip yok oldu...Tükendim!..
-
- Üye
- İsim: DERYA
aslınca sessizce gidişin çok iyi oldu....Daha güzel bir gelecek armağan etmişsin bana her ne kadar farkında olmasanda....
-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
Sevgili Serap yazmış olduğun yazılar veya şiirler bir şairi kıskandıracak kadar anlamlı ve güzel. Büyük bir keyif alarak ve vaybe diyerek okudum. Tebrikler...
Okuduğun ve yorumda bulunduğun için teşekkür ederim Metin, gözlerine sağlık...