Gidenlere...
-
- Üye
- İsim: selçuk
Re: Gidenlere...
Valla berrin allah sabır versin sana acını anlamak istesemde anlayamam yaşamadım ama az da olsa hissediyorum yazdıklarından.Sana şunu söylemek isterim gitmek gidenlerin elinde ise anlarım ama ölüm kimsenin elinde değil o yüzden bu şekilde gidene yapabileceğin hiçbirşey yok bence...Sadece zamana bırak herşeyi......
-
- Takımdan
- İsim: SERAP
Can mı dayanır gidişine...Paramparça olmuş virane bir yürek bırakıp geriye; söyle hangi beden sığdırabilir ki sonu belli olmayan yok oluşlara?
Can mı dayanır gidişine...Hergün sonbaharı yaşamayı kim ister ki hayatta?
Ben gülüşünü sevmiştim!..Öyle sıcacık, içten gülüşünü...
Ben gözlerini sevmiştim!..Baktığımda sıcaklığını gördüğüm...
Ben sözlerini sevmiştim!..Umutsuzluğa yenik düştüğünde ruhum sözlerinde sükunet bulduğum...
Ben şefkatini sevmiştim!..Muhtaç olmuş gönüllere esirgemeden sefkatini sunmanı...
Ben yer yüzüne inmiş bir meleği sevmiştim...Ben seni sevmiştim SEN olduğun için!..
Seni sevmeme onca güzel nedenlerim varken söyle;can mı dayanırdı gidişine!..
Can mı dayanır gidişine...Hergün sonbaharı yaşamayı kim ister ki hayatta?
Ben gülüşünü sevmiştim!..Öyle sıcacık, içten gülüşünü...
Ben gözlerini sevmiştim!..Baktığımda sıcaklığını gördüğüm...
Ben sözlerini sevmiştim!..Umutsuzluğa yenik düştüğünde ruhum sözlerinde sükunet bulduğum...
Ben şefkatini sevmiştim!..Muhtaç olmuş gönüllere esirgemeden sefkatini sunmanı...
Ben yer yüzüne inmiş bir meleği sevmiştim...Ben seni sevmiştim SEN olduğun için!..
Seni sevmeme onca güzel nedenlerim varken söyle;can mı dayanırdı gidişine!..
-
- Üye
- İsim: Cihangir
Zor oluyor değil mi inkar etsende hatta belki o değilde sen bile gitsen belki mecburiyetten belki başka birşeyden zor oluyor. Eğer geçmişteki güzel anları düşününce o geliyorsa aklına hep, zor oluyor ...
-
- Takımdan
Bazen bu başlık altında bir yazı yazarken aklıma her defasında şöyle bir şey gelir; ''Giden ne için gidiyor yada ne için gitmek zorunda kalır acaba?'' Bana göre kim ne derse desin her gidiş zor olur Cihangir, giden içinde zor kalan içinde zor oluyor bu gitmeler.Kolay değil, gitmeleri gerektiren mutlaka geçerli sebepler vardır!..
-
- Üye
Gittin ve artık sen yok bende ve artık senle ilgili herşeyi bitirdim.Dün seni gördüm ama anladım ki seni eskisi gibi sevmiyorum.Çünkü sen gittin ne varsa bitti seninle dediği gibi bedirhan gökçenin....
İşte yeni bir hayata doğru yelken açtım senin olmadığın ve herşeyin sen olmadığı....Bakalım bu hayat bana ne gösterecek?
Elbette birşeyler gösterecek ama o giden sen gibi olmasın ki senin verdiğin acıları yaşamayım.Gerçi yaşasamda artık farketmez senle çok güçlendim acıya bile gülümsemeye başladım..
İşte gidenlere sesleniyorum:'Siz gitmeye devam edin bakalım zannetmeyin ki sizle hayat devam ediyor...'
İşte serap senin bu yazdıkların sayesinde anladım düşünmenin anlamsız olduğunu acı azaldı ya da artık hissetmemeye başladım.Her neyse hayat devam ediyor ne kadar anlamsakta.....
İşte yeni bir hayata doğru yelken açtım senin olmadığın ve herşeyin sen olmadığı....Bakalım bu hayat bana ne gösterecek?
Elbette birşeyler gösterecek ama o giden sen gibi olmasın ki senin verdiğin acıları yaşamayım.Gerçi yaşasamda artık farketmez senle çok güçlendim acıya bile gülümsemeye başladım..
İşte gidenlere sesleniyorum:'Siz gitmeye devam edin bakalım zannetmeyin ki sizle hayat devam ediyor...'
İşte serap senin bu yazdıkların sayesinde anladım düşünmenin anlamsız olduğunu acı azaldı ya da artık hissetmemeye başladım.Her neyse hayat devam ediyor ne kadar anlamsakta.....
-
- Takımdan
Selçuk insan yaşadığı herşeyden kendi payına düşen dersler alır.Acıyla bile güçlenmesini, onlarla nasıl başa çıkmaya çalışacağını öğrenir.Hayatına kim girerse girsin birgün gitmesini gerektiren bir sebep olursa yine üzülürsün(ki dilerim olmaz böyle birşey,tekrar böyle gitmeleri yaşamak zorunda kalmazsın dilerim).Gitmeler acı verir, gidenin gitmesine sebep olmak bile acı verir insana.Dediğin gibi hayat devam eder bir şekilde ama hergece başını yastığa koyduğunda, kendinle başbaşa kaldığında düşüncelerine teslim olur yüreğin, aklına gelir o an, canın yanar.Bir yanın boş kalır...
Çok derin konular bunlar be Selçuk.Dilerim kimse gitmez gönlünden, dünyandan...
Çok derin konular bunlar be Selçuk.Dilerim kimse gitmez gönlünden, dünyandan...
-
- Üye
İnşallah serap seninde ayrılmaz...Bu hayat güzel be serap herşeyiyle...
-
- Üye
- İsim: berrin
Serap öncelikle cevabın için teşşekkür ederim ve yazılarına hayranım belirtmek isterim. Bu tarifi olmayan bir acı heleki giden diğer yarını alıp gitmişse ve bir daha gelmeyerek sende telafisi olmayan yıkıntılar bırakmışsa inan bu ölüm bile olsa gidene kırgın oluyorsun. Kelimelere dökmekte zorlandığım bir küskünlüğü paylaşmak istedim sadece, amacım acımı dindirmek için sizden gelecek olan bikaç söz değildi. Yinede sağolun.
-
- Takımdan
Berin zaten ne desek acını dindiremeyiz diye düşünüyorum bu başka bir şey.Acı senin çünkü!..Bu acıyı en iyi sadece sen bilebilirsin!..
-
- Takımdan
Bir karar ver artık!..Ya hayatını seç ya kalbini...Gecelerim ağlıyor gidişinden beri...Ayrılık çalıyor saatlerim.Ve öyle masum masum bakıyor çerçevendeki son resmim...
Rüzgarlar kan çanağına dönmüş...Nedir bu ayrılık, bu kararsızlık!
Ağaçlar hayata küsmüş, açmıyor çiçekleri...Nedir bu kimsesizlik, bu yalnızlık!
Güneş yerini bulutlara bırakmış...Nedir bu karamsarlık!
Küçüğüm...
Ufak bir veletim kiminin gözünde...Kiminin gözünde kocaman bir kız.Kimi bana şaşkınlıkla bakar, kimi tanımaz geçer önümden...Kimi sevdayla, aşkla yoklar beni, kimi ise umursamaz güler geçer.
Dedim ya; küçüğüm ben...Ne yapsalar anlamam.
Çayım soğumuş, içmem gerek...
İzin ver gideyim.Al kalbimi de, senin olsun.Ama izin ver bari bedenimi götüreyim...
Hep böyle sensiz mi bu şehir?
Hep böyle ayrılık mı kokar?
Hep geceye küskün müdür güneşlerim?
Hep sevdaların sonunda ayrılık mı var?
Küsmüş şehir geceye...
Oysa ki şehrim de, gecem de sendin; gündüzüm de!..Gece'mdeki ay'dın sen...Gündüz'ümdeki güneş...Oysa ki şimdi şehir küsmüş geceye...Ne yapsa ne etse nafile...
Sigaramdaki külüm düştü düşecek.
Gitmem gerek...
İçtiğim bir damla suyum da sen, kokladığım bir tutam çiçekte sen!
Özledim şimdi zavallı yüreğini...Hep zavallı gördüğüm için seni; zavallı büyüyorum şimdi!..
Üstüm ıslanmış yağan yağmurunda.
Gitmem gerek...
Aşk senden bir kaç adım uzak...
Bir kaç beden büyük sana...
Tamamlamak isterdim yerini ama, şimdi gitmem gerek!..
Rüzgarlar kan çanağına dönmüş...Nedir bu ayrılık, bu kararsızlık!
Ağaçlar hayata küsmüş, açmıyor çiçekleri...Nedir bu kimsesizlik, bu yalnızlık!
Güneş yerini bulutlara bırakmış...Nedir bu karamsarlık!
Küçüğüm...
Ufak bir veletim kiminin gözünde...Kiminin gözünde kocaman bir kız.Kimi bana şaşkınlıkla bakar, kimi tanımaz geçer önümden...Kimi sevdayla, aşkla yoklar beni, kimi ise umursamaz güler geçer.
Dedim ya; küçüğüm ben...Ne yapsalar anlamam.
Çayım soğumuş, içmem gerek...
İzin ver gideyim.Al kalbimi de, senin olsun.Ama izin ver bari bedenimi götüreyim...
Hep böyle sensiz mi bu şehir?
Hep böyle ayrılık mı kokar?
Hep geceye küskün müdür güneşlerim?
Hep sevdaların sonunda ayrılık mı var?
Küsmüş şehir geceye...
Oysa ki şehrim de, gecem de sendin; gündüzüm de!..Gece'mdeki ay'dın sen...Gündüz'ümdeki güneş...Oysa ki şimdi şehir küsmüş geceye...Ne yapsa ne etse nafile...
Sigaramdaki külüm düştü düşecek.
Gitmem gerek...
İçtiğim bir damla suyum da sen, kokladığım bir tutam çiçekte sen!
Özledim şimdi zavallı yüreğini...Hep zavallı gördüğüm için seni; zavallı büyüyorum şimdi!..
Üstüm ıslanmış yağan yağmurunda.
Gitmem gerek...
Aşk senden bir kaç adım uzak...
Bir kaç beden büyük sana...
Tamamlamak isterdim yerini ama, şimdi gitmem gerek!..
-
- Üye
- İsim: Ali Ercan
Çok güzel yazmışsın ablacım.. yüreğine, eline, koluna, diline..vs..vs.. sağlık!
Ben de senin gibi yazabilmek istiyorum ama şimdilik sadece okumakla yetiniyorum..
Ben de senin gibi yazabilmek istiyorum ama şimdilik sadece okumakla yetiniyorum..
-
- Takımdan
Canım sağolasın ama bence sende yazarsın benim bu konuda şüphem yok ki seni şiir konusunda da gördüm.Demek ki bir şeyleri gerçekten istemek yetiyor.Kaldı ki önemli olan hislerine, içinden geçen cümlelere kulak vermek, ona güzel anlamlar katmak gerisi ister istemez cümlelere dökülüyor.Sonra bir bakıyorsun ki ortaya çok güzel bir şeyler çıkıvermiş!..
Bu neye benziyor biliyor musun; bir pasta yapmaya kalkıyorsun.Öyle pasta ki; yendikçe tadı damaklarda kalsın istersin ve onu bu şekilde hayal ettikçe pastayı zevkle yaparsın, özendikçe de malzemesini eklerken cömert davranırsın ve fırına sürüp pişmesini beklersin (yazı biter) servise hazırdır artık o pasta, servis yaparsın, merakla bakarsın servisi açtığın kişilere ''Eline sağlık çok güzel olmuş'' denmesi için (yazı okunur).Bence bir işi yaparken öncelikle o işi severek yapıp ve ona duygularını katmakla birlikte güzel şeyler ortaya çıkıyor.Ve eminim Ali'ciğim sen bunu yapacaksın ve biz buradan zevkle yazılarını okuyacağız
Bu neye benziyor biliyor musun; bir pasta yapmaya kalkıyorsun.Öyle pasta ki; yendikçe tadı damaklarda kalsın istersin ve onu bu şekilde hayal ettikçe pastayı zevkle yaparsın, özendikçe de malzemesini eklerken cömert davranırsın ve fırına sürüp pişmesini beklersin (yazı biter) servise hazırdır artık o pasta, servis yaparsın, merakla bakarsın servisi açtığın kişilere ''Eline sağlık çok güzel olmuş'' denmesi için (yazı okunur).Bence bir işi yaparken öncelikle o işi severek yapıp ve ona duygularını katmakla birlikte güzel şeyler ortaya çıkıyor.Ve eminim Ali'ciğim sen bunu yapacaksın ve biz buradan zevkle yazılarını okuyacağız
-
- Takımdan
Giderken her ne varsa kırıp döktüğün düzelt de git!..Yıkıp dağıttığın, paramparça bıraktığın gönlümü; hiç gelmediğin gibi bırak...
Kalbimi bırak geriye ama içinde sen olmasın!..Seni tanımadan önceki o deli dolu kızı bırak geriye, aklına her eseni yapan, dünya ya umut dolu bakan o gülen gözleriyle bırak geriye...Şimdiyse geriye bıraktığın kız bana çok yabancı...Tanımıyorum ki onu!..Her şarkının içinde seninle ilgili anlamlar çıkaran bu kız, sana gözyaşı döken, dilinde sitemler olan bu kız çok yabancı bana!..Ortak hiç bir yanımız yok...Aynalara her bakışımda aynadaki sureti gördüğümde diyorum kendi kendime; ''Bu ben değilim, ben olamam!..''
Giderken her ne varsa kırıp döktüğün düzelt de git!..
Kendime yabancı bıraktın beni...
Kendimdeki yeni 'BEN' e alışamadım, alışmak da istemiyorum!..
Gidip gitmemen artık umrumda değil...Ben beni istiyorum senden...Seni tanımadan önceki beni...Beni bana geri ver!..
Kalbimi bırak geriye ama içinde sen olmasın!..Seni tanımadan önceki o deli dolu kızı bırak geriye, aklına her eseni yapan, dünya ya umut dolu bakan o gülen gözleriyle bırak geriye...Şimdiyse geriye bıraktığın kız bana çok yabancı...Tanımıyorum ki onu!..Her şarkının içinde seninle ilgili anlamlar çıkaran bu kız, sana gözyaşı döken, dilinde sitemler olan bu kız çok yabancı bana!..Ortak hiç bir yanımız yok...Aynalara her bakışımda aynadaki sureti gördüğümde diyorum kendi kendime; ''Bu ben değilim, ben olamam!..''
Giderken her ne varsa kırıp döktüğün düzelt de git!..
Kendime yabancı bıraktın beni...
Kendimdeki yeni 'BEN' e alışamadım, alışmak da istemiyorum!..
Gidip gitmemen artık umrumda değil...Ben beni istiyorum senden...Seni tanımadan önceki beni...Beni bana geri ver!..
-
- Takımdan
- İsim: vErda
"....Gidenin içi gider, kalanın ise içine oturur...."
Serapcım eyvallah yine güzel cümleciklerine, hislerine...
Serapcım eyvallah yine güzel cümleciklerine, hislerine...
-
- Takımdan
Eyvallah Verda'cığım zaman ayırıp okuduğun için okuyan gözlerine sağlık canım