takinti haline gelmis. Aslinda insanlarda disarda kendileri ile ilgil birsey bulma duygusu burclari cekiyor ve bunu bir cok yolla
insan yapabilir mesela kan gurubuna göre karekter analizi yapan bir kitap piyasaya ciksa emin olun buda insanlari etkiler
sonra sagda solda isitirsiniz " hey ben O gurubu negatifim yaklasmayin parcalarim bu benim karekterimde var ".
Yani insanda inanma duygusu böyle bos seyler olunca hemen
beyni feth edip insani baska bir havaya sokup gerceklerden kacmasina sebep oluyor. Gök yüzündeki hareketlerin isaret ettigi zaman boyutu ile insaqn karekterleri arasinda bir iliskinin
varligi kesin ama bu kadar aksiom olan ve aksiomlarin sadece
istatiklere bakilarak ortaya konmasi bu isi matematiksel verilerle sacmalamaya götürüyo yani bilgi kullanarak insanlar bazen sacmaliyor. Mesela Napolyon aslan burcunda burdan yola
cikarak aslan burcu özellikleri bulunmaya calisiliyor tabiki burada taaflar karsi görüsü duyunca hemen olayi cözüme kavusturuyolar eee birda Yükselen var ya tabii ay burcunuda untmamali hepsinden öte bu günes burcu cogunlukla %90 belki
uymaz ve deyerlendirme yapilirken hep o ön planda tutulur
tabii bir sebepte dogum saati genelde tam bilinmez eski kusaklarda . Size komik bir olay söyleyeyim mesela bir tana
yay burcu alin ve ona deyinki sana yayin özelliklerini okuyorum
ama siz gizlice baska bir burcu okuyun eyer o ilk defa bir astroloji metni dinliyorsa diyecekki ewet aynen öyle tam beni anlatiyor, olay bu kadar trajik. Birde mesela Saddam Hüseyin , Humeyni, Hitler boga burcu ve bu burcta siddet söz konusu deil
ama astrologlarin cevabi hazir bunlarin yükseleni koc iyi ama
kocda bile bu kadar siddetten söz edilmiyoki en cok siddetten
söz edilen akrep burcu ve bu kisilerde plutonun cok anlamli bir etkisi söz konusu bile deil. Zaten eski klasik astrolojide
Uranüs,neptün.pluton yoktur bunlar sonradan kesfedildi ve
sirasina göre kova ,balik,ve akrep burclarina verilmis astrologlar tarafindan yani tamamen var sayim. Üstelik plutonun etkisind iken dünya beklendigi gibi hicde köklü degisimler yasanmadi. Sözün kisasi ben bu burc konusunu beceriksiz insanlarin gözünde cok büyüttügünü düsünüyrum ve kaygi verici
buluyorum. tabbi simdi bu söylediklerime teker teker cevap veren hazir cevap biri cikar ama cevap veremeyecegi bir nokta
var Astroloji bilim deil astronomi bir bilimdir ve Astronomi kullanilarak elde edilmis izafi zamani alisilagelmis kabullerle yorumlamak bilimsel deildir o zaman bu sadece kisisel yetenektir yani kahve falina bakmak gibi bir sey sezgisi iyi olan falci astrologlarin horoskoptan cikarttiklarini kahvenin telvesinden cikariyo peki o zaman sezgileri kötü bir astrolog ne
yapiyo? yaptigini oda cok iyi biliyo duyduklarini tekrar ediyo yeni birsey yok yani