Duslerime senaryo yazmaktan urken ,hayata ve onu yasamaya erkenden kirik not vermis , askin mutlulugun _delinin kuyuya attigi taslarin tek ve dogru bir aciklamasi olduguna inanmis yureklerin kurallari ...yasaklari....
dogrulari.....
Dogru nedir anlatsana nasil yasar ,neyle beslenir bencilmi yoksa sevecen midir gozleri varmidir mesela ve varsa bile seninkiler kadar guzel midir ?
artik cok gec ;koprudeyim
ariyorsam .ariyorsam yanitlari
soruyorsam ve sorguluyorsam
ve bir anlam olmali diyorsam her carpisinda yuregimin
yasamak zor bi oyun
Sen ,sarkilar soylemeye devam ettigim
benimlesin biliyorum
dus tarlamin ,
kuralsiz yasaksiz dogrusuz bahcemin ekini nerdesin
feridun duzagac
'...Dogru nedir anlatsana nasil yasar ,neyle beslenir bencilmi yoksa sevecen midir gozleri varmidir mesela ve varsa bile seninkiler kadar guzel midir ? ...'
böyle düşünen,hayata böyle bakan bir adam,onu gercekten seviyorum..!
Özledik, hem de nasıl!O kaset kapağındaki yazı var ya, işte bir neden daha hayranlık duymak için.Albümü her elime aldığımda tekrar tekrar okuduğum...'Köprüden önce son çıkış' albümü benim kralımsa, o yazı da tacı!
fdfan buket yazdı:ben yolları sen hep bekliyorsundur diye severim
özlersen dönerim..
FERİDUN DÜZAĞAÇ
ne güzel bir soz bekleyenin olmadıkdan sonra yollara düşmenin anlamıne yada gittiğiniz yerde sıcak bir gülümse kocaman bir sarılış olmasa eger kim yollara düşer
Köprüden Önce Son Çıkış ta kasetin kapağının iç yüzünde kalan, yani şarkıların indeksinin olduğu bölümde Feridun Düzağaç' ın bir resmi durur. O resim ki bir tablodur benim için ve başka hiçbir sebebe gerek bırakmaz O nu dinlemem için, aramam için, durmam için...
defalarca okumama rağmen hala ilk okuyuşumdaki tadı,heyecanı bulabildiğim muhteşem sözler en çok da şu kısmı 'doğru nedir anlatsana,nasıl yaşar,neyle beslenir,bencil mi yoksa sevecen midir,gözleri var mıdır mesela ve varsa bile seninkiler kadar güzel midir?'
Feridun Düzağaç'ın 2.albümü olan Köprüden Önce Son Çıkış'ı edinmek ve arşivlerine katmak isteyenler D&R'da CD olarak bulabilirler.Uzun zamandır piyasalarda bulunmuyordu bence kaçırmayın.