Mantık Sorusu
-
- Site Admin
- İsim: Murat
Re: Mantık Sorusu
ALKIŞ
seko45 doğru cevabı buldu arkadaşlar
seko45 doğru cevabı buldu arkadaşlar
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
.Terazinin Hüznü.
-
- Üye
- İsim: Melek
ilk mesajında tebrikler!
-
- Takımdan
- İsim: emel sevgi
of yaa bu muymuş tamam şimdi huzura kavuştum tebrikler bu arada
-
- Üye
- İsim: Burcu
Bu başlığı daha yeni gördüm.Verilen cevap mantıklı.Zaten kelime oyunu olduğu belliydi.Çünkü 5.tek=tek ve 40 çift sayı olduğuna göre bu imkansızdı.Cevap için teşekürler..........
-
- Yeni Üye
- İsim: YAĞMUR
arkadaşlar ben yeni üye oldum soru çok ilgimi çekti belki cevabı bulmuşsunuzdur ama bende bi cevap buldum onu sizlerle paylaşmak istedim:) cevabım:9+9+9+9+3+1=40
-
- Üye
- İsim: tugce
valla sağolun benim mantığım da uçtu zaten
-
- Yeni Üye
- İsim: YAĞMUR
teşekkür ederim arkadaşlar burayı yeni buldum keşke daha önce bulsaymışım.şimdi ben size bir mantık sorusu sormak istiyorum cevabı çok saçma yada bana öyle geliyo bilmiyorum çünkü ben soruyu anlayamadım da
SORU:bir adam apartmanın 20.katında oturuyormuş.adam hergün 20 kattan aşağıya asansörle inermiş fakat çıkışta 18.kata kadar asansörle çıkar diğer 2 katını çıkamazmış.adama neden 20.kata kadar asansörle çıkamazmış?bunu cevabı bana saçma geldi önce siz cevabı bulup sonrada bunu bana anlatabilirmisiniz acaba
SORU:bir adam apartmanın 20.katında oturuyormuş.adam hergün 20 kattan aşağıya asansörle inermiş fakat çıkışta 18.kata kadar asansörle çıkar diğer 2 katını çıkamazmış.adama neden 20.kata kadar asansörle çıkamazmış?bunu cevabı bana saçma geldi önce siz cevabı bulup sonrada bunu bana anlatabilirmisiniz acaba
-
- Üye
- İsim: gökhan
ben buldum arkadaşlar
1+3+5+7+9=25
şimdi kullaındığımız sayıyı yine kullanırız
25+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1=40
oleyyy:)
1+3+5+7+9=25
şimdi kullaındığımız sayıyı yine kullanırız
25+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1=40
oleyyy:)
-
- Takımdan
- İsim: yaprak
senin bulduğuna emin misin terry ?
-
- Takımdan
rainn bu sorunun cevabını bende biliyorum fakat gerçekten çok saçma ve ne kadar kafa yorulursa yorulsun böyle bir cevabı bulmak zor..istersen söyleyebilirimde..
-
- Takımdan
bende bir tane sorayım..
Üç kız arkadaş alış veriş için çarşıya çıktıklarında bir butiğe girerler. Çok beğendikleri bir çanta bulurlar. Üçünün de zevki hemen hemen aynı olduğundan üçü de aynı çantadan birer tane alırlar.
Ve birer milyon lira öderler. Mağazadan çıktıktan sonra tezgahtarın aklına çantaların indirimde olduğu gelir. Hemen arkalarından fazladan ödedikleri beş yüz bin lirayı bir çırakla gönderir.
Çırak yolda giderken paranın iki yüz bin lirasını cebine atar ve bayanlara yetişip üç yüz bin lira iade eder.
Sonuçta üç arkadaş çantalar için dokuz yüzer bin lira ödemiş olurlar. Üçünün verdiği para toplam iki milyon yedi yüz bin lira yapar. Çırağın cebine attığı iki yüz bin lirayı da ilave edersek toplam iki milyon dokuz yüz bin lira olur.
Eksik kalan yüz bin lira sizce nerede?
Üç kız arkadaş alış veriş için çarşıya çıktıklarında bir butiğe girerler. Çok beğendikleri bir çanta bulurlar. Üçünün de zevki hemen hemen aynı olduğundan üçü de aynı çantadan birer tane alırlar.
Ve birer milyon lira öderler. Mağazadan çıktıktan sonra tezgahtarın aklına çantaların indirimde olduğu gelir. Hemen arkalarından fazladan ödedikleri beş yüz bin lirayı bir çırakla gönderir.
Çırak yolda giderken paranın iki yüz bin lirasını cebine atar ve bayanlara yetişip üç yüz bin lira iade eder.
Sonuçta üç arkadaş çantalar için dokuz yüzer bin lira ödemiş olurlar. Üçünün verdiği para toplam iki milyon yedi yüz bin lira yapar. Çırağın cebine attığı iki yüz bin lirayı da ilave edersek toplam iki milyon dokuz yüz bin lira olur.
Eksik kalan yüz bin lira sizce nerede?
-
- Üye
- İsim: Kürşat
olmuyor...merak ediyorum kim hazırlıyor bu soruları...yani adamın işi gücü yok mu ?
-
- Üye
- İsim: gökhan
yaprakcım ben buldum tabi çaktırma bi yahuu
-
- Yeni Üye
- İsim: Aydin
Üç kız arkadaşla ilgili;
kızların toplam ödediği 3x9=27 degil, 3000-500+300=2800 dür.
Yani 2800+200=3000 kaybolan birşey yok. Ama....!!
Bu kadar basit bir matematik sorusunu açıklamaya çalıstım, inşallah sazan ayaklarına gelmemişimdir.
kızların toplam ödediği 3x9=27 degil, 3000-500+300=2800 dür.
Yani 2800+200=3000 kaybolan birşey yok. Ama....!!
Bu kadar basit bir matematik sorusunu açıklamaya çalıstım, inşallah sazan ayaklarına gelmemişimdir.
-
- Yeni Üye
- İsim: GOKHAN
7,5+7,5+15+7+3=40 he heh bu kadar basit