7,5+7,5+15+3+7=40 bu sayıyı dahada çoğaltabilirim isterseniz mesela;
5,5+8,5+17+3,5+3+2,5=40 kimse doğal sayı dememiş bunu uzatabildiğim kadar uzatabilirim
---
Lütfen türkçe imla ve yazım kurallarına uyunuz.
Site duyurularını okuyunuz.
bir matematik sorusu faciasından sonra benim sorum yankı uyandırır mı bilmiyorum ama,kendisi de bir mantık sorusudur:
bir tane köprü var.bu köprünün bir ucunda dört tane doktor,diğer ucunda bir tane hasta var.doktorlar hastanın yanına ulaşmak zorunda.ancak köprüde sadece iki kişilik geçiş yeri var,yani her geçiş yaptıklarında en fazla iki kişi olmak zorundalar.ve akşam olduğu için fenere ihtiyaçları var ve sadece bir tane fenerleri var.yani iki kişi geçtiğinde birinin fenerle tekrar dönüp diğerlerini geçirmesi lazım.asıl olay şu ki; doktorların köprüyü geçiş hızları; 1,2,5,10 dakika.ve bu doktorların toplam 17 dakikada karşıya geçmeleri lazım.nasıl olacak?
Arkadaşlar ben de bir soru sorayım.Ama cevabı ben de bilmiyorum.Kadınların hergün erkeklerinse yılda bir kez yaptığı şey nedir Soru bana sorulalı 4 ay falan oldu.Hala ne olduğunu öğrenemedim.Lütfen yardım edin.
arkadaşlar ben kesin buldummm yani benden önce bulanlar da var bu mantığı ama açıklamalı anlatıcam yoksa bu konu uzar gider
sonuç şu;
3+11+11+15=40
işte bu kadar bende yeni okudum için böyle yanlışlık varsa bildirin
susmasinsarkilar ( Burcu ) sanırım senin sorunun cevabı İMZA olacaktı daha önce bu soruyu dymuştum cevabı açıklamışlardı ama tam olarak bilmiyorum orada kadınlar derken "kadı"lardan bahsediliyordu. Benzer bir soru olabilir benim duyduğum belki..