Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

NEDEN TAMİRCİ ÇIRAĞI GİBİ ŞARKILARI YOK?

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
valjan
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: Cumartesi, Mayıs 14, 2005 18:06
Konum: van

NEDEN TAMİRCİ ÇIRAĞI GİBİ ŞARKILARI YOK?

Mesaj gönderen valjan »

Büyük bir F.D hayranı olarak merak ettiğim bir şey var. Feridun abi şarkılarında neden toplumsal sorunları işlemiyor? Açlık, yoksulluk, ezilmişlik, yardımlaşma v.b konulara değinen şarkılar ne de yakışırdı ona. Madem ille de aşk diyor, neden bir tamirci çırağı yok?
seyytan
Kıdemli üye
Kıdemli üye
Mesajlar: 1470
Kayıt: Çarşamba, Ekim 26, 2005 22:30
İsim: Metin Çetin
Konum: Aydın

Mesaj gönderen seyytan »

neden yokmus fd nin baba sına yazdığı 1 sarkısı varya beyaz diyee dinlersen anlarsın... okii
RUDER1
Üye
Üye
Mesajlar: 128
Kayıt: Salı, Ocak 10, 2006 21:52
İsim: rüya
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen RUDER1 »

neden mi?
çünkü o feridun düzağaç .
kendine has ve zor bulunur şarkı sözleri, yorumu ,tarzı, farklı bir duruşu var.
Zaten onuda bu kadar özel kılan bu. Duyguyu , aşkı , pişmanlığı, yanlızlığı,karamsarlığı ancak Feridun Düzağaç bu kadar güzel anlatabilir.
ve bu duygular onun şarkılarına bu farklılığı katıyor.
Tamirane çırağı süper bir parça ama cem karaca tarzı , Feridunun değil ,bence olmamalıda .
Bu şarkılarla biz onu bugüne kadar hayranlıkla dinledik ve dinlemeye devam edicez.O istediği sürece....
Safkan
Üye
Üye
Mesajlar: 528
Kayıt: Pazar, Ocak 30, 2005 19:09
İsim: Şahika
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen Safkan »

Bence tarz meselesi biraz.Feridun aşk adamı bence ve ona öle şarkılar yakışıo.Tamirci çırağı ii parça ama sahibine yakışıo bence.F.D böyle ii yaa dokunmayın ona....Buarada F.D nin sölediği Ahmet Kaya şarkısı da çok hoş.Beni Vur beni onlara verme......
fdselinfd

Mesaj gönderen fdselinfd »

valjan soruna bi soruyla cevap vermek istiyorum feridun toplumsal sorunlarla ilgili birebir şarkılar yapmıyor olabilir peki feridun un yazdığı kadar anlamlı şarkılar çıkarabilecek ne kadar insan var toplumsal sorunlardan çıkış yaparak belki çok şarkı yazılabilir çünkü malzemesi bol ama nacizane benim fikrim bu örnek olarak bi cumartesi şarkısı daha yazılamaz bi içimden şehirler geçiyor yazılamaz feridun bu kulvarda daha özgür en azından kendi seçtiği alanda yazıyo ve de çok başarılı ama dediğin gibi de bi tamirci çırağı gibi bi şarkı yapsada onu dinlerim kendinden birşeyler katacaktır çünkü :wink:
son-nefesim
Üye
Üye
Mesajlar: 205
Kayıt: Cumartesi, Aralık 10, 2005 11:05
Konum: Bir uçurumun kenarındayım...O kadar yokum ki; görmüyorlar...

Mesaj gönderen son-nefesim »

kendine hitap eden şeyleri yazıyor ve söylüyor...bence zorlamaya gerek yok...
Tugce
Üye
Üye
Mesajlar: 26
Kayıt: Cuma, Mayıs 26, 2006 23:58

Mesaj gönderen Tugce »

Aslında derinine incelediğinizde toplumsal sorunları görebilirsiniz,ve kesinlikle şarkılarını toplumsal srunlardan yola çıkarak yazıyor..Bunu size hemen somut bir örnekle açıklayayım..Hatta kendisinin deyişiyle..

Konserde geçen bir gemiye hep beraber el sallamamızı istedi..Gemiden kmse el sallamadı..Sonra bir daha dedi ,bir daha sallayalım..Belki ölmemiştir insanlık,yozlaşmamıştır,yanıldık belki..dedi!

Ama yne gemiden el yok..Sonra bize döndü ve, işte arkadaşlar benim neden bu kadar kalbi kırık şarkılar yazdığımı şimdi anlıyor musunuz?

Daha açık bir örneği olamazdı bence..İlla bunların şarkılarında geçmesi gerekmez! Sonuçta matematikte ispatta bir kural vardır hani
''Eğer bir şeyi ispatlamak istiyorsanız,ispatlayacağınız şeyin adını asla kullanmayınız;)''

Umarım açıklayıcı olmuştur..
Kullanıcı avatarı
emrepark
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 481
Kayıt: Cumartesi, Nisan 23, 2005 19:19
Konum: Eskişehir

Re: NEDEN TAMİRCİ ÇIRAĞI GİBİ ŞARKILARI YOK?

Mesaj gönderen emrepark »

valjan yazdı:Büyük bir F.D hayranı olarak merak ettiğim bir şey var. Feridun abi şarkılarında neden toplumsal sorunları işlemiyor? Açlık, yoksulluk, ezilmişlik, yardımlaşma v.b konulara değinen şarkılar ne de yakışırdı ona. Madem ille de aşk diyor, neden bir tamirci çırağı yok?
sanırım bunları yazdığında henüz "emekli kerem"i dinlememiştin.O parçada sadece kirlenen bir aşk yok aynı zamanda kirlenen bir dünya var "...gizlice buluştuğumuz yer katlı otopark olmuş" bu güzelliklerin birer birer tüketildiğini yerini çirkinliklerin aldığını anlatan bir parça.İlla ki toplumsal sınıflandırmaların,fakir-zengin çatışmasının,haksızlığa uğramaların salt bi şekilde yer alması gerekmiyor.Bu toplumun içinde yaşıyo ve etrafındakilere kayıtsız kalmıyo şüphen olmasın.
yaskaman

Mesaj gönderen yaskaman »

ayrıca şöyle bi durum da var ki; (kendimden yola çıkarak söylüyorum) bazı insanlar toplumsal olaylara karşı çok duyarlı olduğu halde, iş yazıya dökmeye geldiğinde genelde aşka, dolayısıyla ayrılığa, hüzne, bazen sevince dair şeyler yazarlar. bazen ise tam da bahsedilen toplumsal içerikli mesajlar verilen şarkılar, şiirler yazılır ancak bunun anlatımında öylesine bir dolay kullanılır ki, anlamak için düşünmeye sevk eder insanı, bu yüzden onu anlamak için en az ilkokul bitirmiş olmak gerekir.

ben emekli kerem'im aslım dijital olmuş..
gizlice buluştuğumuz yer katlı otopark olmuş..

ben bir emekli mecnun, leylam dijital olmuş..
aşk sandığım heyecanlarım viran olmuş figan olmuş...
feza
Üye
Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: Cuma, Mayıs 27, 2005 17:12

Mesaj gönderen feza »

adam içtenLiğiyLe yaşanmışLıkLarına yazıyo şarkıLarını...
kimi zaman aşka,sevgiye...kızına..babasına...
sessiz sedasız yoLa devam eden,kendime konuşurum diyen bi adam...
topLumsaL konuLara oLan tutumu zaten her zaman beLLi..."yayaya yoL veriyorum die küfür yediğim bi üLkede yaşıyorum" gibi bi laf etmişti bi keresinde...iLLa şarkıLarda da oLması gerekmiyo yaa...
abcd
Üye
Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: Salı, Haziran 27, 2006 11:48
Konum: DENİZLİ

Mesaj gönderen abcd »

iyi de bu soru saçma ya...bir şaire neden yeşil gözlü biri için şiir yazmıyosun diye sorulur mu hiç?bu da aynı o gibi bir soru...
bulgur
Üye
Üye
Mesajlar: 113
Kayıt: Perşembe, Haziran 29, 2006 14:48
İsim: mesut
Konum: Balıkesir

Mesaj gönderen bulgur »

abcd yazdı:iyi de bu soru saçma ya...bir şaire neden yeşil gözlü biri için şiir yazmıyosun diye sorulur mu hiç?bu da aynı o gibi bir soru...
Aglamak istiyorum ve seni alkışlıyorum dostum bıravoo
abcd
Üye
Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: Salı, Haziran 27, 2006 11:48
Konum: DENİZLİ

Mesaj gönderen abcd »

yok canım abartmışsın... :)
RomanticaL
Üye
Üye
Mesajlar: 24
Kayıt: Çarşamba, Temmuz 12, 2006 10:01
Konum: Isparta

Mesaj gönderen RomanticaL »

fd nin tarzi farkLi bence ask sarkiLari ona cok yakisiyor sesi zaten harika birde o ruhu kattıktan sonra :roll:
Jwill
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: Çarşamba, Kasım 15, 2006 17:52
Konum: Eskişehir

Re: NEDEN TAMİRCİ ÇIRAĞI GİBİ ŞARKILARI YOK?

Mesaj gönderen Jwill »

Bu zaten her rock müzik dolaylarında dolaşan müzisyenler için anlamsız bir mutlak beklentidir.Ki 60 lı yıllarda rock toplumsal olaylara öncülük etmiş,sol yanlı düşünce ve özgürlüklerle anılmış bir müzik ve buraya kadar da çok güzel.Fakat günümüzde bir çok başarılı rock müsizyeninin topluma öncülük etmekten çok bireysel hislerini anlatma derdinde oldukları ve bunun da hoş karşılanması gerektiğini düşünüyorum ki bu kişiler yer yer gerek müziklerinde gerekse müzik dışında mesajlar da verebiliyorlar..Tüm bunlara Feridun Düzağaçda da,Teomanda da,Aylin Aslımda da,Dumanda da,daha yoğun olarak Mor ve Ötesinde de ve diğerlerinde de rastlıyoruz.
Cevapla