O alnı dövmeli, eli tabancalı simsiyah adamı hiç unutmayın!

Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz.
Ayrıca bu panomuzu blog web günlüğü gibi kullanacağız. Lütfen yalnızca kendi yazı, şiir vb yazıları paylaşın.! Başkalarına ait eser ise; lütfen not düşün.
Kullanıcı avatarı
pyrazine
Takımdan
Takımdan
İsim: Ahmet

Re: O alnı dövmeli, eli tabancalı simsiyah adamı hiç unutmay

Mesaj gönderen pyrazine »

Uzun bir yazı yazmıştım ama çok uzun pasif kaldığımdan olsa gerek mesajı yolladığım zaman sistem şifremi sordu ve girdiğimde yada geri döndüğümde yazdıklarımın tamamı gitmişti :( Neyse vardır bir hayır...

Yine de göndermeye niyetlendiklerimi özetleyeyim. Dışarıdan fazla bir şey beklememeliyiz; Türkiye'nin tek dostu kendidir.

Ersin vatanın bölünmesi konusunda ne demek istediğini anlayamadım. Ne alakası var? Benim hassas olmamız gerekir dememin nedeni Rkoycu'un dediği gibi "papaz mı artık ne ise" gibi söylemlerin hristiyan vatandaşlara karşı hoş olmadığını belirtmek içindi. Aslına bakarsan şu an Rkoycu'nun bu oyuna düştüğünü aklımdan geçirmiyor değilim.

Bütün bunlar üzerimizdeki oyunların parçasıdır. Ben vurulandan değil vurandan yada azmettirenden daha çok şüphelenirim. Yukarıdakı yazıyı okumadıysanız okuyun. Okuduysanız da lütfen bir daha okuyun.
mubarezatihayatiye
Üye
Üye
İsim: dilan

Mesaj gönderen mubarezatihayatiye »

ben de oyuna düşenlerin 1-2 kişiyle sınırlı kalmadığından eminim.maalesef bizim gibi düşünenlerin gördüğü gerçekler,oyuna düşenlerin gördükleri gerçek sandıkları şey çok farklı.ne yaparsak yapalım...ben milliyetçilik gibi zarar verici bir kavramdan da esinlenilerek yapılan silahlı olayları desteklemiyorum.destekleyen bir kavramı da tanımam.yaptığım bir hata olabilir:bunun karşısındaki fikri savunanı dinlemem.çok dinledim çok duydum.artık yeter.artık kendi doğrumu gördüm.herşey oyun neyapalım deyip işin içinden çıkmıyorum.ülkemizin çoğu uyanma aşamasında.maalesef.belki bütün olayları değil ama çoğu olayı biz kendimiz yaptık.aslında biz dediğim şey nedir tam olarak bilmiyorum.milliyetçilik yok olana kadar da bilmeyeceğim...alıştık "oyun" deyip başkalarını suçlamaya...bir de içimize baksak ki neler bize ninni olmuş..sanırım bu son cümlem herşeyi özetler.benim anlatmak istediğim herşeyi...
Kullanıcı avatarı
baykus
Takımdan
Takımdan
İsim: Selçuk

Mesaj gönderen baykus »

milliyetçiliğin kötü bişey olduğunu da nerden çıkardınız arkadaşlar... burada kavramlar farklılaştırılıyor gibi geldi bana... Atatürk ilkelerinin içinde yer alan bir milliyetçilik kavramı ile sizin zararlı gördüğünüz kavramın çok farklı iki kavram olduğunu düşünüyorum...
mubarezatihayatiye
Üye
Üye
İsim: dilan

Mesaj gönderen mubarezatihayatiye »

atatürk'ün milliyetçiliği ile bugünkü milliyetçilik aynı anlamda değil.bugün hırs edinmiş bazı kendini bilmezlerin milliyetçilik hırsıyla ülkemizi batırmaya çalıştığından bahsediyorum.milliyetçilik vatanını sevmek korumak ve yüceltmek anlamıyla kullanılırsa elbette bir zararı yok hatta fayda...ancak atatürk'ün bahsettiği milliyetçilik büyük bir evrim geçirdi.ve ben bugünden bahsediyorum.atatürk ve çevresi dönemlerden değil.elbetteki çok yakın o dönemler de ama ülkemizde 20 yıl içinde herşey değişebiliyor.bugünkü yönüyle milliyetçilik zarar bence...artık bazıları resmen ırkçılığa çevirdi olayı...ve bütün hüzün ve utanç duyduğumuz olayların nedenlerinden birinin de bu olduğunu olayın figüranları üstü kapalı bir dille açıklıyor.hani atatürkün ülkeyi emanet ettiği ama çoğu buna layık olamayan zavallı genç figüranlar...
Kullanıcı avatarı
baykus
Takımdan
Takımdan

Mesaj gönderen baykus »

ırkçılık olarak bahsediniz o zaman lütfen... ısrarla söylüyorum milliyetçilik zararlı bir kavram değil ve ben milliyetçi bir insanım... bunu da gayet övünerek söyleyebilirim...
uyumsuzfani
Üye
Üye
İsim: deniz

Mesaj gönderen uyumsuzfani »

atatürk'ün milliyetçiliğinde özgürlüğü kısıtlama yada insan vurma yok günümüzdeki milliyetçilik başka bir boyutta sanki bu ülke bu bayrak tek onlarınmış gibi sanki tek namus bekçisi onlar gibi davranıyorlar....bu ülke tek bir görüşün elinde değil eğer öyle ise bile bir tek görüş ve düşünce vardır oda atatürk ve cumhuriyettir....tamamiyle mubarezatihayatiye katılıyorum...
Kullanıcı avatarı
baykus
Takımdan
Takımdan

Mesaj gönderen baykus »

peki özgürlüğü kısıtlanan azınlık mı ? çoğunluk mu ? özgürlük her bireyi kapsamalı ise günümüzde sorun edilen birçok şey sorun edilmemeli... günümüzde ki milliyetçilik başka anlamda diyorsunuz ama milliyetçiliğin tek anlamı vardır... bunu başka yerlere götüren insanlara da ırkçı,faşist denilir... ben mi yanlış biliyorum... ülke tek görüş ve düşüncenin elinde olsaydı zaten demokrasi denilen kavram da olmazdı... insan hayatı herşeyin üstündedir... atatürk ilkelerine bağlı birisi olarak geçenler de fatih altaylı'nın programında konuşan şahsın bir suçlu gibi görülmesine de karşıyım mesela... her birey görüş ve düşüncelerini karşısında ki insana ve topluma zarar vermedikce açıkca dile getirebilmeli... ama eminim birçok arkadaşımın -buraya yazan- özgürlük denilince bu tür şeylere beyni imkan vermiyor... çünkü o kişinin bir özür düşüncesi olamaz , sadece kendileri düşünebilir... kendileri bilir...