Arkadaşlar Tuna Kiremitçi'nin hoş bir köşe yazısı...
Babasını sevenler okusun derim...
Aslında her baba bir bavul bırakır oğluna. İçine yapamadıklarını, suya düşmüş hayallerini koyar. Bazen Orhan Pamuk’un babasınınki gibi “küçük, siyah bir bavul” olur. Bazen de hayali bavullar kalır biz oğullara.
Babamızı ne zaman özlesek onu açarız.
Geceleri, hanım ve çocuklar uyuyunca, hafızanın tavan arasına gider bakarız babadan kalma bavula. İçinde söylenmemiş sözler, kavuşulmamış sevdalar vardır. Bize açamadığı duygular vardır. Zaman ve mekân önemini kaybeder, bir devin kollarındaki çocuk oluruz yine. Oysa hüzünlüdür babamızın bavulu; onun “el âlem ne der?” diye yaşayamadıkları oradadır.
Onlara bakarak babamızı anlamaya çalışırız. Aslında ne kadar az tanıdığımızı düşünürüz kahramanımızı. “Hayallerin neydi baba?” diye sormak isteriz: “Şu hayatta neler yapmak isterdin?”
Babalar oğullarını kendi içlerinde kalmış heveslere itmek ister. İpuçlarını da çaktırmadan bavulun içine koyarlar. Zamanı gelince oğullarına bırakıp babalar gibi çekilmek için hayat sahnesinden.
Babam kanıma girmese, müzisyen olacaktım. Ama onun bavulunda da şiirler, roman taslakları vardı. İnci gibi yazısıyla doldurduğu sayfalar peşimi bırakmadı. Benzer duygular bir Nobel töreninde ifade edilince, göz pınarları hareketleniyor insanın.
Bu satırları da çocuk parkında, kum havuzunda oynayan oğlumu seyrederken yazıyorum. Üstünde çok sevdiği kırmızı montu, kovasını nükleer bir ciddiyetle dolduruyor sarı kafa.
Ona bakarken babamı, Orhan Bey’in babasını ve kendimi düşünüyorum. Oğlumun plastik küreği tutan küçük parmaklarından hangi enstrümana yatkın olduğunu keşfetmeye çalışıyorum. Şu dünyadan giderken ben de küçük bir bavul bırakırım belki. İçinde yedek gitar telleri ve yarım kalmış besteler olur. Sonrası ona kalmış artık; ister alır, ister satar.
Bavul oğlumun bavulu, el ne karışır?
Not:Vatan Gazetesi Web Sayfasından alıntıdır.
Oğlumun Bavulu
-
- Görevli
- İsim: Emrah
Re: Oğlumun Bavulu
Babalar oğullarını kendi içlerinde kalmış heveslere itmek ister. İpuçlarını da çaktırmadan bavulun içine koyarlar. Zamanı gelince oğullarına bırakıp babalar gibi çekilmek için hayat sahnesinden.
ben babamı çok severim.. çok hoş bir yazı.. baba olmayı çok isterim..
dilerim babam gibi bir baba olurum.
-
- Üye
- İsim: yelda
imrendim.....
-
- Takımdan
- İsim: Sinan Seyda
Çok güzel bir köşe yazısı olmuş.Paylaştığın için çok teşekkürler.Ben de babamı tam olarak tanımıyordum.Ama geçenlerde babamın aslında şair olmak istediğini öğrendim.Askerde yazdığı şiirlerden oluşan bir defter buldum.Güzel şiirler vardı.Babamın hiç böyle bir hayali olduğunu düşünmezdim.Ben babamın bavulunu biraz erken bulmuş oldum. İnşallah onun hayallerini ben gerçekleştiririm.
-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
Ben de babamı cok severim...Ama benim babam ın Bavulu yokki...
En son seyytan tarafından Cumartesi, Aralık 23, 2006 18:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
babanın bavulu aklında kalan sözleridir, kıyıda köşede duran kağıtlara yazdığı hisleridir.. duygu ve düşünceleridir..
ille de somut bi bavul arama derim ben
ille de somut bi bavul arama derim ben
-
- Admin
- İsim: Sinan
bi de yanlış mı yazdın yanlış mı okudun bilemiyorum ama metin, babanın davulu değil bavulu olcak
~
ansızın gelecek gibisin..
ansızın gelecek gibisin..
-
- Görevli
- İsim: Emrah
Beni bu yazı nedense çok etkiledi. Benim babamın bavulu var mıdır acaba diye düşündüm ilk önce. Sonra dedim kesin yok
Üzüldüm.
Bavulundaki tek şey ben okumadım,sen oku felsefesi galiba...
dedim sonra kendi kendime...
Üzüldüm.
Bavulundaki tek şey ben okumadım,sen oku felsefesi galiba...
dedim sonra kendi kendime...
-
- Üye
- İsim: yelda
aslında babanın sana bıraktığı bır bavulu olmasa bıle bunu okuduğunda üzülebılıyorsan şanslısın,kimilerı sadece iç geçiriyor,artık üzülemıyor...bir buruklukla hayat... diyor..yoksa ama üzülebılıyorsan bu da bırşeydır.
-
- Üye
- İsim: Sonay
umarım her baba bir bavul bırakır giderken ardında kalan çocuğuna...
-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
Saol sinan uyarı icin..
-
- Yeni Üye
- İsim: melike
Bir baba oğluna bavul bırakıyorsa acaba kızına ne bırakır bunu merak ediyorum doğrusu. Ama babamın bana giderken bıraktığı en güzel şey gözlerindeki sonsuz sevgisiydi..