Uykusuza Masallar Albümü Feridun Düzağaç
-
- Üye
- İsim: Basak
: Uykusuza Masallar Albümü Feridun DüzaÄaç
Balansta canlı dinlerken hepsi daha bir hoÅ geldi kulaÄıma.
-
- Üye
Re: Uykusuza Masallar Albümü Feridun Düzağaç
"uykunun insanın içinden geldiğini sananlara;
uyku bütün gece onun başının üzerinde döndü dolaştı...sığacak bir yer bulamadı, gitti..."
Ö. Asaf
"Seni düşlerime aldım
Uykusuz kaldım
Seni uykularıma aldım
Düşsüz kaldım..."
Ö. Asaf
İsmini duyar duymaz bu dizeleri çağrıştırmıştı albüm.
Kelimlerle ifade etmek için uğraşmam gereksiz. Şarkı sözlerini çözümlemeye ve çok değişik anlamlar çıkarmaya çalışmam da anlamsız. Sadece dinliyorum ve hala bu ülkede müzik sanatını layıkıyla yapanlar var diyorum.
Bu arada Bursa Tayyare'de bir daha konsere gitmemeye karar vermiştim ama bu şarkıları canlı dinlemem lazım. Çünkü Bursa'da farklı bir mekana (mesela Resimli) geleceğinden emin değilim.
uyku bütün gece onun başının üzerinde döndü dolaştı...sığacak bir yer bulamadı, gitti..."
Ö. Asaf
"Seni düşlerime aldım
Uykusuz kaldım
Seni uykularıma aldım
Düşsüz kaldım..."
Ö. Asaf
İsmini duyar duymaz bu dizeleri çağrıştırmıştı albüm.
Kelimlerle ifade etmek için uğraşmam gereksiz. Şarkı sözlerini çözümlemeye ve çok değişik anlamlar çıkarmaya çalışmam da anlamsız. Sadece dinliyorum ve hala bu ülkede müzik sanatını layıkıyla yapanlar var diyorum.
Bu arada Bursa Tayyare'de bir daha konsere gitmemeye karar vermiştim ama bu şarkıları canlı dinlemem lazım. Çünkü Bursa'da farklı bir mekana (mesela Resimli) geleceğinden emin değilim.
-
- Yeni Üye
- İsim: AYŞEGÜL
harika bir albüm olmuş herzamanki gibi
-
- Admin
- İsim: Ersin
Bu albümün farklı ve dikkat edilmesi gereken bir yanı müzikal boyutu... Müzikler ifade edemeyeceğim kadar harika... Şarkılar ise; yine herbiri farklı, bizleri yansıtan özel anlamlar taşıyan cümlelerden kurulmuş...
Tebrikler Feridun Düzağaç ve Ekibi...
Anlayana Masallar...
Tebrikler Feridun Düzağaç ve Ekibi...
Anlayana Masallar...
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
-
- Üye
- İsim: Mustafa
Bence dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi FD 20 yılı aşkın zamandır müzik yapıyor,6 tane muhteşem albüm çıkardı ve 6 muhteşem albümün hiç biri birbirine benzemiyor.Bu albümde geleneği yine bozmadı yine kendini tekrarlamadı.Bu çok müthiş birşey bence.Bu,sanatçının doluluğuğnu ve kalitesini yansıtan birşey.Bu kadar söz müzik kendisine ait olan ve tüm albümleri birbirinden farklı sanatçı pek yok.Bunlar çok güzel şeyler...
-
- Üye
- İsim: Mustafa
Albüm çıkalı tam bir ay oldu ve çıktığı günden beri albüm en çok satanlar listesinde açık ara farkla 1. sırada .Tamam satışların miktarı bizim için önemli değil ama Bir devam Filmi'nden sonra bu FD için çok iyi moral olmuştur.
-
- Üye
- İsim: Mehtap
Herkesten Feridun Düzağaç'ın şarkılarını içlerine almalarını bekleyemeyiz.Özellikle ilk üç albümü herkesin dinleyebileceği şarkılar değil.Yazdığı şarkılar insanların gerçeklikleriyle (yalnızlık,sevgi,aşk,...)ilgili.Ağır eleştiri almasının sebebi onu eleştiren kişilerin FD'den daha farklı türden şarkılar yazmasını beklemeleri.Bu çok yanlış,çünkü her insanın kendini ifade ediş tarzı farklıdır.Benim için bütün şarkıları çok değerli.FD hangi türden şarkı yazarsa yazsın çok farklı ve güzel olacağını biliyorum.Son albümünü de diğerlerini beğendiğim gibi beğendim.
-
- Yeni Üye
- İsim: okn
Az önce kral tv de verdi. Feridun abimiz 2. klibini Beni Bırakma'ya çekmiş. Çizgi klip olarak oynadı, hepsini seyredemedim ama Feridun abi klipte yok. 2 tane çizgi kahraman var deniz kızı ve uçan erkek melek. Değişik ve hoş bir klip olmuş.
-
- Site Admin
- İsim: Murat
En son Bugfixed tarafından Perşembe, Şubat 28, 2008 17:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
.Terazinin Hüznü.
-
- Admin
- İsim: Sinan
teşekkürler eklediğin için murat abi :)
izlerken aklımdan geçen tim burton oldu. 'nightmare before christmas' ve 'corpse bride' stop-motion tekniğiyle yapılmış ama bu tamamen digital yapılmışa benziyor. bunu da o mu yapmış acaba :p yok koca yönetmen klip filan ile uğraşmaz :D
neyse, beğendim ben (sanırım bu tür şeyleri sevdiğimden) ama doğal bir klip de çekilebilirdi :)
izlerken aklımdan geçen tim burton oldu. 'nightmare before christmas' ve 'corpse bride' stop-motion tekniğiyle yapılmış ama bu tamamen digital yapılmışa benziyor. bunu da o mu yapmış acaba :p yok koca yönetmen klip filan ile uğraşmaz :D
neyse, beğendim ben (sanırım bu tür şeyleri sevdiğimden) ama doğal bir klip de çekilebilirdi :)
~
ansızın gelecek gibisin..
ansızın gelecek gibisin..
-
- Site Admin
- İsim: Murat
Rica ederim sinan.
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
.Terazinin Hüznü.
-
- Görevli
- İsim: Burcu
Teşekkürler Murat sayende haberdar oldum
Video klip gerçekten güzel ve farklı olmuş. Hadi biraz yüzsüzlük yaparak en kısa zamanda 3. klibide bekliyoruz diyelim doyum olmuyor çünkü
Video klip gerçekten güzel ve farklı olmuş. Hadi biraz yüzsüzlük yaparak en kısa zamanda 3. klibide bekliyoruz diyelim doyum olmuyor çünkü
-
- Üye
- İsim: dilek
ilk günlerde yazdığım yazıyı yazmam üzerinden oldukça uzun bir zaman geçmiş şarkıları ezberlemek,sindirmek ve anlamak için. Ve ben bunca zaman sonunda şunu içtenlikle itiraf edeyim ki ben kesinlikle Feridun Düzağaç'ı şakı sözü yazarı olarak değil de şair olarak dinlemek istiyorum. Kendimi çok ama çok zorlasam da son iki albümü kadar içime sinmedi bu albüm açıkçası.
-
- Üye
- İsim: gülden
albüm muhteşem olmuş ya.. şarkılar yine çok güzel.
yüreğine sağlık feridun abi beni bırakma klip'ine bayıldım ya..
yüreğine sağlık feridun abi beni bırakma klip'ine bayıldım ya..
-
- Üye
- İsim: ÖZLEM
korkularda benim umutlarda......